Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36K w Polsce

Recommended Posts

Ja znowu gdzieś w telewizji (TVN24?) widziałem "pokazówkę" działań polskich antyterrorystów którzy mieli G36C lub K 8O  

Nie wiedziałem że nas stać na tego typu sprzęt...

Pozdrawiam

Wochu

Po Magdalence zakupiono dla AT ABW kilkadziesiąt sztuk. Do dziś nie miałem okazji fotki pstryknąc.

Zdrówko

ta... g36c (można to poznać m.in. dlatego ze ma króciutką lufe zewnętrzną i krótką składaną kolbę) . a mnei sie bardziej podoba g36k (takie jak miała cała policja w filmie "Equilibrium" - wypas!!) ale to cudo też jest piękne :o a te naboje w magazynku ...prawie jak prawdziwe :D :D

Powiedzcie sami... Chyba widzicie różnice pomiędzy G36C (słabe zdjecie ale widać)

http://republika.pl/rgsa_scorpios/gfx/gale...ron_3_06_03.jpg

a G36K:

http://republika.pl/rgsa_scorpios/gfx/gale...leria/g36_1.jpg

Bo moim zdaniem jest tak na oko ze 35 cm czyli wnet pół guna... Tak się składa że to dwie skrajne wersje tej broni - C najkrótsza, K najdłóższa z bipodem (real steel z innym niż na zdjęciu)

Pozdrawiam :)

ale to cudo też jest piękne  :o  a te naboje w magazynku ...prawie jak prawdziwe  :D  :D
hmm....jakby Ci tu powiedzieć...

te zdjęcia co babcia pstryknął to nie jest replika :P

babcia odraża się, że przy oakzji stuknie więcej fotek, jakiś szczegółów itd...

Powiedzcie sami... Chyba widzicie różnice pomiędzy G36C (słabe zdjecie ale widać)

http://republika.pl/rgsa_scorpios/gfx/gale...ron_3_06_03.jpg

a G36K:

http://republika.pl/rgsa_scorpios/gfx/gale...leria/g36_1.jpg

Bo moim zdaniem jest tak na oko ze 35 cm czyli wnet pół guna... Tak się składa że to dwie skrajne wersje tej broni - C najkrótsza, K najdłóższa z bipodem (real steel z innym niż na zdjęciu)

Pozdrawiam :)

Ekhm, K to wersja średnia, Ty masz "pełne" G36.

Zerknij sobie na:

http://www.hk-usa.com/pages/military-le/military.html

dokladnie tak jak napisal ko5ma. Na dodatek to chyba nie jest zasadą zeby w g36 byl dwojnog wiec chyba nie ma sensu pisac ze jakas bron go posiada. A ten g36 na zdjeciu ma tez gorny uchywt tez niestandardowy dla g36 raczej dla g36c. Wiem ze one sa wymienne ale tak jezeli mowimy o standardach to tez mi wpadlo w oko.

a G36K:

g36_1.jpg

To na zdjęciu to jest jakaś samoróbka (chyba z lufą od M16A2) - bynajmniej nie jest to G36 ani G36K.
a G36K:

To na zdjęciu to jest jakaś samoróbka (chyba z lufą od M16A2) - bynajmniej nie jest to G36 ani G36K.

Cóż, nie ma jeszcze airsoftowych G36, są tylko samoróbki. Tak czy inaczej, troszeczkę się czepiasz - Chopinowi brakuje tylko mocowania bagnetu (o ile taką własnie funkcję pełni to "coś", co powinno być na lufie, heh). Cała reszta (kolba, mostek z optyką) to przecież już akcesoria i nic nie stoi na przeszkodzie aby korzystać z właśnie takiej konfiguracji jak na zdjęciu, a rury gazowej i tak by nie było widać. Najważniejsza część - lufa - ma 48cm, więc jest to już G36 :).

Chyba że są jeszcze jakieś inne nieścisłości - powiedz proszę jakie, a postaram się je poprawić chociaż w swoim KE.

Misiek - pisząc post w dziale "broń palna" byłem świadom ze to nie repliki i sądziłem ze wszyscy są tu na tyle inteligentni że zrozumieją ten "joke" (bez urazy :wink: ). rzeczewiscie to g36 ma dziwną lufe :lol:

Kosma - maj mistejk: pogmatwało mi się K z E oczywiście pisąłem o wersji E. Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.

Co do mocowania bagnetu (czy jakkolwiek się nazywa to kurewstwo na lufie którego mi brak) - w konwersji jest dołączone, nie założyłem jednak bo mi się zwyczajnie tak nie podoba :)

Z więc na zdjęciu jest G36E. Zgadzają się najważniejsze parametry - długość lufy oraz foregrip'u, róznice: kolba i bipod...

Pozdrawiam

PS. Sorry za offtopic trochę to w końcu "Bróń ostra" :)

Hmmmm z uwaga czytam ten topic i czuje sie juz totalnie zamotany :))

Wedlug moich informacji KE ma 4 otwory a Twoj Chopin ma 6 ... KE to jest wersja K chyba na Eksport.

Jesli sie myle to prosze o łagodne obrzucenie błotem ;) i czekam na wiecej informacji o G36 :)

Pozdrawiam Cappuccio

Kosma - maj mistejk: pogmatwało mi się K z E oczywiście pisąłem o wersji E. Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.

Co do mocowania bagnetu (czy jakkolwiek się nazywa to kurewstwo na lufie którego mi brak) - w konwersji jest dołączone, nie założyłem jednak bo mi się zwyczajnie tak nie podoba :)

Z więc na zdjęciu jest G36E. Zgadzają się najważniejsze parametry  - długość lufy oraz foregrip'u, róznice: kolba i bipod...

Pozdrawiam

PS. Sorry za offtopic trochę to w końcu "Bróń ostra" :)

Hehe, E to też nie jest. E, czyli Export, oznacza wersję wyposażoną w mostek z lunetką 3,5x, bez kolimatora. Twoja wersja (z szyną, jak G36C czy SL8) nie ma własnej nazwy, jest to po prostu "G36", tyle że nieco zmodyfikowane.

Swego czasu znalazłem bardzo fajne zdjęcie całej rodziny G36 - a przynajmniej jej podstawowych wariantów (tj podzielonych wg długości lufy). Oto i ono:

g36.jpg

Od góry:

lufa 48cm - G36 (lub MG36, zależy czy ma lufę ciężką czy zwykłą) / łoże z 6 otworami

lufa 23cm - G36C / łoże z 2 otworami

lufa 32cm - G36K (z szyną KAC zamiast mostka i Aimpointem) / łoże z 4 otworami

lufa 40cm - G36CQB (z granatnikiem AG36) / łoże z 6 otworami (no, nie tutaj ;) )

A zwróciliście uwagę że to G36C któe sfociłem ma jeden ciekawy szczególikktórego ni ema na poza fotką z BOA REMOVA? Czy li na nakładkę pod policzek na kolbie?.

Zdrówko

P.S. Serwer znów działa: fotki są dostępne.

Kurde ja myślałem że jest G36 C i K a tu prosze jeszcze E.  

Gromek dał fajne zdjęcia 8)  ale to G36 co trzyma ten antyterrorysta to chyba jest C a nie K po górze mi się wydaje ale może się myle.

Heh, jest tego dużo więcej - 5 wersji podstawowych (o różnych długościach bądź przekrojach luf): G36, MG36, G36CQB, G36K, G36C; oraz ich modyfikacje - E, MG..E, KE, CE (choć na oko nie różni się niczym od C) oraz KV.

Zdjęcie - chodziło Ci o to?

http://www.gun-world.net/H&K/g36/atr09.jpg

To jest K - lufa 32cm i charakterystyczny tłumik płomienia (choć oczywiście można go założyć też np na C).

O ile się nie mylę, od stycznia tego roku H&K jako standardową wersję G36K rozprowadza właśnie taki model, z szyną i mechanicznymi przyrządami celowniczymi zamiast mostka z kolimatorem i lunetką. Ten zaś jest obecnie dostępny jako jedno z akcesoriów.

A co do nakładki - ma ją np nowa wersja KV. Na zdjęciu bezpośrednio pod nią widać też C (CV?), niemalże identyczne jak to zaprezentowane przez Babcię.

g36kv.jpg

I jeszcze jedno zdjęcie, tym razem stosunkowo rzadko spotykanej wersji CQB, "udekorowanej" w pełny zestaw KAC.

g36cqb.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...