MATRIX195 Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Witam mam 2 pytania : 1. Czy pomalowanie repliki wplywa na gwarancje ? 2. Jakie macie pomysly na pomalowanie repliki ? Chodzi o m4 cqb , milo by bylo zobaczyc jakies fotki :) Dzieki :uśmiech: Link to post Share on other sites
Rumun Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Fotki? Proszę: http://krashevsky-sf.com/publication/painting/index.html Link to post Share on other sites
sebciu Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Tu znajdziesz trochę: http://www.airsoftretreat.com/forums/index...opic=35273.0000 Link to post Share on other sites
frozenfish Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Ja tam jestem zwolennikiem maskowania 3d... Na pewno cierpi na tym mobilność, ale w temacie głównie o snajperach nie na tym głównie zależy:P Tak czy inaczej jest to też temat o kamuflażu, więc powiem, że maskowanie na prawdę super. :) Link to post Share on other sites
Yautja Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Hm, nie wiem w sumie gdzie zadać to pytanie, jeśli źle trafiłem to przepraszam. Co sądzicie o różnicach w efektywności (maskowaniu) i w komforcie używania replik: - pomalowanych? - zamaskowanych taśmami (zamiast malowania)? - ze zrobionym ghillie? Zakładając, że snajper ma na sobie ghillie, sam maskuje siebie całkiem ok, ale pozostaje kwestia repliki. I myśl - ghillie, tylko, że przy 4-taktach niestety potrafi mocno przeszkadzać przy przeładowaniu czy przy czołganiu (przy każdej replice). Pytanie teraz czy lepiej zamienić ghillie na dobrą taśmę, na rzecz mobilności, czy odbędzie się to zbyt dużym kosztem kamuflażu? Pozdrawiam Link to post Share on other sites
frozenfish Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 Ja bym radził zrobić takie ghillie włoski z juty, poprzywiązywać to do lufy i całej reszty, ale tak żeby te włoski już po przywiązaniu nie odstawały bardziej niż na jakieś 3-4 cm. Taki kompromis. Sylwetka w miarę rozbita a i mobilność aż tak nie cierpi. Link to post Share on other sites
MATRIX195 Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 A nie sądzicie że pomalowanie karabinu snajperskiego to lepsze wyjscie ? Gdy snajper lezy i tak ogromnym kapturem przykrywa wieksza czesc karabinu ( gdy snajper ma doswiadczenie i dobre ghilli :evil: ) wiec wystaje tylko kawalek lufy a gdy jest dobrze pomalowana to nie widac jej :killer: Ale to rozwiazanie jednak troche kosztuje :cry: Link to post Share on other sites
frozenfish Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 Gdy snajper lezy i tak ogromnym kapturem przykrywa wieksza czesc karabinu Eee... Że jak? Nie wyobrażam sobie tego. Mógłbyś to rozrysować? Link to post Share on other sites
MATRIX195 Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 Nie mam talentu plastycznego ale Ci to opowiem w miare plastycznie :P Snajper ma na sobie ghilli i to ghilli ma duuuzy kaptur ktorym tak czy inaczej zakrywa przynajmniej polowe karabinu i wyglada to jakby z karabinem tworzyl jednosc, przynajmniej ja mialem tak na szkoleniu a tu masz przykladowe zdjecie : http://blog.gunfire.pl/wp-content/uploads/...iper-640x480.jp Teraz juz to widzisz ? Chodzi o to ze snajper i jego karabin z daleka wyglada jak jednosc ;) POZDRAWIAM Link to post Share on other sites
Yautja Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Link nie działa Link to post Share on other sites
MATRIX195 Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Nie wiem czemu :!: Dobra to tutaj macie : http://blog.gunfire.pl/2009/05/29/snajper-...wyborowy-w-asg/ 2 zdjecie ;) :killer: :killer: Link to post Share on other sites
frozenfish Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 No niby zakrywa... Ale nie pół tylko 1/3. Reszta która wygląda denerwująco regularnie (lufa itp.) rzuca się w oczy. Dla tego zostaję przy swoim. Link to post Share on other sites
Rumun Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Link nie działa To dopisz "g" na końcu linka i będzie Ci działał :roll: Link to post Share on other sites
MATRIX195 Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 No niby zakrywa... Ale nie pół tylko 1/3. Reszta która wygląda denerwująco regularnie (lufa itp.) rzuca się w oczy. Dla tego zostaję przy swoim. Tu dalem przykladowe zdjecie jesli masz wystarczajacy kaptor zaslonisz tak ze lunety bedzie widac tylko kawaleczek :) Ale ok szanuje twoje zdanie tylko maskowanie karabinu w " ghilli " jest dosc nie wygodne i moze przeszkadzac w np. czolganiu sie : :killer: Jest takie powiedzenie : Jak cos jest glupie i dziala, to nie jest glupie ;) Wiec nie mozna ani tej metodzie, ani tej czegos zarzucic :-P Pozdro Link to post Share on other sites
MATRIX195 Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Mam pytanie : czy oplaca sie malowac kolimator ? Link to post Share on other sites
Redrad Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 Mam pytanie : czy oplaca sie malowac kolimator ? Moim zdaniem nie, a tak na marginesie tutaj maskowanie mojej eks SR-25, wersja bojowa w niczym nie przeszkadzała w mobilności, i obserwacji terenu.... http://picasaweb.google.pl/jacek68pl/SR25#...667122712456754 Link to post Share on other sites
frozenfish Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 Kurcze... Masywna... Bardziej podobała mi się goła Link to post Share on other sites
Redrad Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 Kurcze... Masywna... Bardziej podobała mi się goła :-), ale jak była ubrana, to w terenie mieszanym z dużą ilością suchej trawy maskowanie zupełnie rozmywało kształt tej repliki, co do maskowania to mam zrobione coś jak szal snajperski: zimowy, z rafią ( to na zdjęciu), i do lasu z soczystą zielenią , zainteresowani wiedzą o czym mówię... Link to post Share on other sites
MATRIX195 Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 Moim zdaniem nie, a tak na marginesie tutaj maskowanie mojej eks SR-25, wersja bojowa w niczym nie przeszkadzała w mobilności, i obserwacji terenu.... http://picasaweb.google.pl/jacek68pl/SR25#...667122712456754 Nie malowac ale czemu ? Link to post Share on other sites
Recommended Posts