Bogdan-M16 Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 (edited) Witam Jeśli pomyliłem działy to prosze o przeniesienie ;-) Zatem tak uparłem się by z G3 SG1 (JG) zrobić PSG 1 (albo coś podobnego z atrakcyjnym wyglądem) Przeglądałem wiele części ale niemam zupełnie pojęcia co mam uczynić by ten GB był cichy miał około 500 fps (około) i żeby długo mi służył czytałem inne posty o G3 ale uczyniły mi mętlik w głowie :poddanie: :strach: zatem prosze po pomoc w zrobieniu z g3 parasnajperskiego karabinka (jeśli moge tak to nazwać) pozdrawiam Edited April 15, 2009 by Bogdan-M16 Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 hmmmmm GBv2 koniecznie wzmocniony G&P- DF. Poradzić to ci możemy jak podasz kwotę. Bo mogę napisać co powinno trzymać te 500fps.....;-). Jak na moje - prowadnica springa łożyskowana deep fire, łożyska ślizgowe DF, GB wzm. DF (bierz z największymi łożyskami), zestaw cylindra BU systema- CA, zębatki jakieś pod M140 może M130..... silnik JG może dać radę na silniejszej batce, wymień kable na niskooporowe. Precka systema-promyczek, drogie kulki;D, guma systema czarna. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Temu panu nie radzimy... Zapomniał dodać że tuning ma być w super mega niskich kosztach. Quote Link to post Share on other sites
Bogdan-M16 Posted April 15, 2009 Author Report Share Posted April 15, 2009 Dragunov niebądz taki mądry (skąd wiesz czym ja dyspomuje w danej chwili:P ) Tym razem koszty niegrala roli ma się trzymać długo i solidnie . a jeszcze jedno pytanie wiecie gdzie moge dostać taki font grip ja na tej fotce : http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...6lr%3D%26um%3D1 pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Gzu Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Przeczytaj te 10 zdań pod obrazkami. Tam jest wszystko wyjaśnione :wink: Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Możesz np. wstawić Mechboxa Systemy i do tego springa M140. Ja na takich częściach tylko, że na stockowym szkielecie, zębatkach, silniku i tłoku JG III generacji od HK416 i jadę na M140 Systemy i mam 520fps z odchyłami 4-5fps. Tak więc ja bym poszukał takiego GB całego JG III generacja. Zębatki, tłok, szkielet i silnik mi trzymają mi około roku na M140. Do tego nie możesz zapomnieć o precce, komorze, gumce i dystanserach. Ja polecam Prometheus 590/6.03mm, komora CA, gumka Systema Czarny, dystansery typu H Deep Fire. W GB jeszcze łożyska jakieś stalowe, najlepiej Systema/Guarder. Ja jadę na kulkowych, ale zmieniam je co jakiś czas, bo przy sprężynie rzędu M140 to tylko ślizgowe. Do tego porządny teflon fix i przyzwoite podkładkowanie, bo bez tego to zębatki Ci mogą szybko pójść. Do tego jakaś batka. Mam G3 JG i w kolbie jest mało miejsca ale jak się trochę przerobi to Sanyo 9.6V RC Large 2400mAh powinno wejść i trzymać odpowiednią reakcję spustu przy tej M140 i silniku JG. Okablowanie niskooporowe najlepiej HomeMade czyli: kable modelarskie z miedzi beztlenowej w sylikonowej oprawce o przekroju 1.5mm^2. Do tego jakieś wtyczki [za cholerę nie pamiętam jakie] i smar miedziowy na styki jeśli nie chcesz się bawić w MOSFET, którego ja bardzo polecam. Niestety trochę roboty z tym jest. Myślę, że pomogłem. Pozdrawiam serdecznie. PS: Nie możecie pisać takich bardziej czytelnych tych postów? Takich jak ja? ;) BTW: Powiedzcie, że się przyjemniej czyta takie posty :) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 No nie wiem... Wszystkie twoje posty są o ''hk416 long only semi sniper rifle'' :D Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Grzechotnik ;-) ale to twoje posty widnieją w dziale "najgłupsze-najśmieszniejsze wypowiedzi na WMASG." Tam bardzo przyjemnie je się czyta. Szkielet i zębatki to wielka loteria w JG a kolega chce trwałego tuningu. Tak naprawdę to do zrobienia tuningu potrzeba minimalnej wiedzy i znajomości. Wszystko zależy od składającego je magika. Osobiście jestem za wstawieniem BU bo odciąży on trochę szkielet i zębatki + miękkie stożkowate głowice tłoka-cylindra z np. BU CA. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Zębatki, tłok, szkielet i silnik mi trzymają mi około roku na M140. Grzechotnik proponuję poszukać swoich postów z czasu kiedy jeszcze "szukałeś" tego HK i policzyć sobie czas jaki upłynął... Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 oh, thor_ długa historia z tym była, jeszcze miałem go zanim tutaj konto grzechotnika miałem. Za dużo pisania :F Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Kiedy społeczeństwo się nauczy że dragunow piszę się przez "w"? I Bogdan czasem przeczytaj to co napiszesz bo po polsku to nie jest... Quote Link to post Share on other sites
Side Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 tam jest Gb v.2? Jeśli tak, to może mechbox systemy (tylko nie wiem jak z kompatybilnością - możliwe, że będziesz musiał pobawic się pilnikiem), albo FTK guardera m150 (dośc tani zestaw, jak na m150). Tylko stockowy GB długo nie wytrzyma przy m150... Quote Link to post Share on other sites
Bogdan-M16 Posted April 16, 2009 Author Report Share Posted April 16, 2009 Aha Najbardziej podoba mi się pierszy wariant tuningu ..I chyba taki zastosuje :D A co z tym chwytem przednim wiecie gdzie można taki dostać ???bo rozglądałem sie i niemoge do nigdzie znaleść http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...6lr%3D%26um%3D1 Quote Link to post Share on other sites
Joker_007 Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 (edited) Dolicz do tego nowy szkielet GB, nowy mocny silnik, nową batke, nową preckę, gumkę itd. no powiem szczerze że w 1500zł to się na bank nie zmieścisz :-F P.S: Nie dziwne, ze nie mozesz znaleźdź bo takie coś w sprzedaży nie istnieje... Edited April 16, 2009 by Joker_007 Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Robione na zamówienie... i szczerze to ja bym body jeszcze wymienił xD Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 To jest coś poddobnego, ale potrzeba by było sporo pracy, aby to dało się założyć na G3. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 Już lepiej dać takie coś aby Ci zrobił tokarz na tokarce. Trochę drogo wyjdzie, ale będzie git. Z aluminium jakiegoś Ci takie coś powinien zrobić. Potem malowanie, dopasowanie i już. Chociaż szczerze mówiąc można by i to z rurki PCV zrobić i tylko te wgniecenia młotkiem wybić :F O jaką pierwszą wersję tuningu Ci chodziło? Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 Chociaż szczerze mówiąc można by i to z rurki PCV zrobić i tylko te wgniecenia młotkiem wybić :F Tak, nie ma to jak napierniczać młotkiem po PCV, na bank będą wgniecenia, gwarantuję... Nawet jeżeli to miał być żart, to niestety nie jest to śmieszne. :roll: Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 (edited) Sorry, nie o takie coś mi chodziło, tylko raczej, że to trochę tak wygląda. Jak kogoś uraziłem, obraziłem to przepraszam. Wydaje mi się, że wersja z aluminium jakiegoś tam nie była by droga, z tym, że byś musiał mieć wymiary itp. Kupno takiego w "oryginale" to pewnie wydatek rzędu 500PLN jak nie więcej. Tak tylko strzelam bo wydaje mi się, że tyle to może kosztować. @ZuBeR - z tym dopasowaniem to zawsze problem. Ale tutaj chyba sprawdza się zasada: dla chcącego nic trudnego. Albo też wykorzystać stary frontgrip i go obrobić i na to zamontować takie coś zrobione u tokarza. Wyjdzie to pewnie taniej [mniej materiałów] jak i pewniej [będzie osadzone na dopasowanym w 100% frontgripie]. Ja bym takie coś zrobił. Jak macie jakieś pomysły to walić :F EDIT: Może takie coś: http://www.airsoftforum.com/board/lofivers.../t43365-50.html Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Edited April 17, 2009 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
pacy Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 Spróbuj pogadać z silesia factory. Skoro zrobili coś takiego http://www.silesia-factory.pl/konwersja-do-m4-p-127.html To i do G3 front by dorobili. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 za cholerę nie pamiętam jakieTamia, Tamija, Tamya? Jakos tak chyba sie nazywało. Quote Link to post Share on other sites
Pablo140 Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 Dokładnie to Tamiya A TU można je kupić (wtyk męski i żeński). Quote Link to post Share on other sites
Bogdan-M16 Posted April 17, 2009 Author Report Share Posted April 17, 2009 ZuBeR ten chwyt jest niezły a z tego powodu że ucze sie na ślusarza mam warunki bygo przerobić :D:D:D:D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts