Klecor Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Hej! Kolega kupił CM.028C i wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że selektor nie blokuje spustu gdy replika jest przechylona na prawy kok (tj. wajchą selektora do dołu). Niby jest na safe, a wali jak na auto - po wyprostowaniu repliki safe jest safe. Jakieś pomysły? Rozkręcać i grzebać samemu czy odsyłać do Krakmana? W zasadzie to chcemy rozkręcać :) pytanie na co zwrócić uwagę i jak to naprawić :) Z góry dzięki! TMK Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Przerywacz, zębatki selektora, czy są wszystkie sprężynki. Na pewno na to... Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 (edited) Hej! Kolega kupił CM.028C i wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że selektor nie blokuje spustu gdy replika jest przechylona na prawy kok (tj. wajchą selektora do dołu) Przecież to jest replika AK jakiegoś, a żadnego gnata z tej rodziny nie blokuje się dając wajchę selektora do dołu, tylko do góry. Takie jest moje zdanie, w razie czego proszę mnie poprawić. Edited April 24, 2009 by generalsimus Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Koledze chodziło o to, że blokada nie działa jak przechyli całą replikę selektorem w dół, a nie przełączy w dół sam selektor... Bez rozkręcania GB możesz jedynie sprawdzić, czy w zębatkach selektora coś się nie pomieszało. Quote Link to post Share on other sites
Klecor Posted May 4, 2009 Author Report Share Posted May 4, 2009 Ok - problem rozwiązany. Wystarczyło "docisnąć" mechanizm selektora znajdujący się na zewnątrz gb do jego obudowy. Po prostu miał luz i po przechyleniu zapadka która miała blokować spust "cofała się". Jedna warstwa izolki wewnątrz body w miejscu do którego przylega ta część selektora załatwiła problem. Dzięki! TMK Quote Link to post Share on other sites
Impulss Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 ja mialem troche podobny problem w CM.028B, rowniez raz blokowal a raz nie, z tym ze u mnie wystarczylo wymienic podkladke na zewnatrz ;p (pisalem zreszta tez w innym topicu) ;p Quote Link to post Share on other sites
Ajsquad Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 troche odgrzeje ten temat, ale miałem takie same problemy i wywaliłem taki cylinderek(chyba miedziany), skręciłem i selektro chodził jak nowy :) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Raczej tulejkę i mosiężną ;-). Quote Link to post Share on other sites
Ajsquad Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Zwał jak zwał ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts