Azur Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Witam Po robocie ze spalonymi wtyczkami do baterii założyłem nowe. Niestety nie są to standardowe wtyczki używane w AEGach, są zbliżone lecz ciut inne. Problem wygląda następująco. Bateria ma nową wtyczkę, jednak pasuje do zwykłej. Po podłączeniu jej do ładowarki i sprawdzeniu stanu rzeczy po godzinie okazało się, że ładowarka strasznie się nagrzała. Była naprawdę gorąca, nigdy wcześniej aż tak. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy ? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Nie zamieniłeś miejscami kabli ? Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Zobacz też czy nie ma nigdzie zwary/przebicia. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 24, 2009 Author Report Share Posted April 24, 2009 Kable są okej. Ładowarka naładowała w nocy jedną baterię i nie nagrzała się strasznie. Jedyna różnica pomiędzy tymi bateriami to wtyczki (plastikowe) i przewodniki , czyli to metalowe cuś co łączy kabelki w wtyczkach. Może to być np. kwestia tego, że bateria jest już naładowana ? Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Ładujesz naładowaną baterię? oO Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 24, 2009 Author Report Share Posted April 24, 2009 Nie, nie. Źle mnie zrozumiałeś. Wydaje mi się, że to może być powodem. Jest to Ni-Mh, ostatnio strzelałem kilka godzin, potem zwarcie, jutro strzelanka więc chcę mieć pewność, że mnie nie zawiedzie. Nie jestem w stanie określić ile energii straciła toteż doładowywuję ją po prostu. Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Jeśli to ni-mh to nie ma problemu. A jaką masz tę ładowarkę? Stockowa dołączona do repliki? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 24, 2009 Author Report Share Posted April 24, 2009 (edited) Nie. Wolno-ładowarka ICS'a do pakietów 8.4/9.6. Sęk w tym, że dopiero po zmianie wtyczki i tych styków zaczął się problem. Zamówiłem już normalne, "aegowe" wtyczki. To pewnie coś zmieni. Edited April 24, 2009 by Azur Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 albo jest spiecie gdzieś albo wtyczki kiepskie. nie lepiej założyć t-connectory ? 1,5zł za sztukę ? w porównaniu do złacza tamiya można powiedzieć ze tamiya nie przewodzi prądu :P jest bublowata polecam t-connectory inaczej zwane deansy. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 t-connectory ? 1,5zł za sztukę ? Pokaż mi gdzie można kupić T-Connector'y za 1,5zł za zestaw :roll: Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 27, 2009 Author Report Share Posted April 27, 2009 Zamówiłem już i jutro powinienem mieć zwykłe wtyczki Tamyia Mini. I będę szczęśliwy ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts