egock Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Witam. Używam od jakiegoś czasu kulek biodegradalnych G&G, do jednego karabinu biorę te (0,25g) do drugiego używam tych (0,20g). Dotychczas sprawowały się dobrze, latały super, nie rozpadały się nie blokowały, mam je od ok 4 miesięcy dobrze zamknięte nie otwieram jak nie muszę. Wymieniłem w jednym karabinie lufę (teraz mam 6,04 Element) i na ostatniej strzelance po wystrzelaniu ok 300 kulek zacięły mi się w lufie. Kulki w opisie mają że są precyzyjne (5,95mm -0,01mm). Przyjrzałem się dziś kulkom.. i widzę że niektóre 0,20g mają takie przebarwienia dzielące je na 2 albo 4 części, a kulki 0,25g są w kropki (jak piłki golfowe, ale trudno mi powiedzieć czy są chropowate czy gładkie, na pewno są mniej gładkie od 0,25g TM :D ) Ma ktoś doświadczenie z tymi/inymi biodegradowalnymi? Czy kulki zużyły się przez czas (nabrały wilgoci) czy od początku nie nadawały się do luf precyzyjnych? p.s. Dużo osób mówi 'biodegradalne', inni 'biodegradacyjne', ale na tym forum znalazłem że należy pisać tak jak napisałem ;) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Trzeba zacząć od tego, że 6,04 Elementa to nie precka i pewnie wcale jakością nie odbiega od luf stockowych - pewnie stąd te zacinki (ale lepiej sprawdź na innych kulasach)... Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Na lufie stockowej (czyli w tym przypadku 6,04 Elementa) tym bardziej nie powinno być zacinek ;) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Wiem że to nie temat o lufach ale skoro tak narzekacie na te precki, macie może jakieś linki do tematów o tych lufach? Quote Link to post Share on other sites
snip Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Kolejny, który nie ma opcji szukaj? http://wmasg.pl/forum/index.php?act=Search...te=lufa+element Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Dupa ze mnie i nie mogłem znaleźć, dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts