sanmateo Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Witam, Mam problem po złożeniu gb w mp5k galaxy. Chodzi o to że gdy podłączam na próbe silnik po wymianie sprężyny (na słabszą) i głowicy to karabinek strzela ale po strzale słychać taki chrzęst. Druga sprawa to coś ze spustem, po każdym strzale spust wraca tylko o jakieś 3/4 i muszę dopychać go palcem by znów strzelic. Po złożeniu gb została mi jedna mała sprężynka i podejrzewam że ma coś wspólnego z tym spustem ale nie moge się dopatrzeć gdzie by mogła pasować. Przy całej rozbiórce wytarło mi się sporo smaru z zębatek tłoka itd, może to mieć znaczenie? Z góry dzięki za odpowiedź:) Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Jednym końcem zaczepiasz o dziurkę w spuście (tym zagiętym) a drugim opierasz o wewnętrzną ściankę gearboxa. Sprężynka powinna znajdować się pod spustem. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Nie, w Galaxy jest GB V3. Popatrz na miejsce, gdzie montujesz spust. Jakieś 3mm od otworu na spust jest malutki na tą sprężynkę (krótszy koniec), dłuższy zaczepiasz o spust tak, by odpychała go do przodu. Złożenie tego nie jest zbyt proste, bo sprężyna jest dość trwarda. Za pierwszym razem sporo przy tym nakląłem. ;-) Na youtubie powinny być jakieś filmiki pokazujące szczegóły, nie ma znaczenia jakiej repliki, byle miała gearbox V3. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted May 3, 2009 Report Share Posted May 3, 2009 Spróbuj wyregulować silnik, chrzęst może być związany z tym, że jest za mocno dociśnięty. Albo coś źle złożyłeś :P Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted May 3, 2009 Report Share Posted May 3, 2009 Raczej za lekko dociśnięty. Może to być wina także podkładek. Nie po zamieniałeś miejscami czasem? Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted May 3, 2009 Report Share Posted May 3, 2009 Przeczytałem, że wydaje chrzęst, ale nie ma wystrzału :P w takim razie nie będzie to silnik. Słyszysz pewnie jak by się zębatki cofały ? Może to być źle założony antireversal. W moim mp5 CA dzieje się podobnie od dobrze ponad roku i nie ma to żadnych konsekwencji :P Quote Link to post Share on other sites
sanmateo Posted May 4, 2009 Author Report Share Posted May 4, 2009 Podkladki troche pozmienialem, robilem różne kombinacje. Antireversal "na sucho" dobrze działał jak ręcznie sobie kręciłem zębatkami:) Ale właśnie dzwięk jest jak by się cofały zębatki. Przesmaruję wszystko i zobaczymy. Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 No to antireversal. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts