Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kolory Pantac/Phantom - Eagle Industries

Recommended Posts

Poszukałem i poczytałem trochę na forum na temat Pantac'a/Phantom'a aczkolwiek chciałbym prosić aby ktoś wrzucił zdjęcia OD zarówno jednej jak i drugiej firmy.

Chciałbym je zobaczyć czy się różnią i ewentualnie jak bardzo. Mam jedną ładownicę i rescue belt z Eagle i chciałbym dokupić kilka rzeczy ale nie wiem czy jest sens płacić drożej za Eagle.

Dzięki.

Cóż różnica kolorystyczna jest zapewne niewielka. Różnica natomiast w kupowaniu kradzionych przez Chińczyków wzorów a kupowaniu u posiadaniu oryginałów jest już nieco większa ;-)

Jak mam ci coś radzić - poluj na okazję oryginalnych firm na ebayu, SKD i innych sklepach w USA.

Jak chcesz wyglądać profesjonalnie (laaaans ;) ) to czemu przejmujesz się kolorami? Gdy od sprzętu zależy twoja skuteczność i życie to ważna jest jego funkcjonalność, ergonomia i dostępność a nie to czy kolor idealnie pasuje.

Jak chcesz wyglądać profesjonalnie (laaaans ;) ) to czemu przejmujesz się kolorami? Gdy od sprzętu zależy twoja skuteczność i życie to ważna jest jego funkcjonalność, ergonomia i dostępność a nie to czy kolor idealnie pasuje.

Ale przecież nie zabije mnie 6 milimetrowa kulka o prędkości około 400FPS :D

Właśnie nie jest mi to potrzebne do lansu żeby było widać czy to jest Eagle czy też nie. Chodzi o to żeby zbytnio się nie różniło od tego co już mam.

Ale przecież nie zabije mnie 6 milimetrowa kulka o prędkości około 400FPS :D

Właśnie nie jest mi to potrzebne do lansu żeby było widać czy to jest Eagle czy też nie. Chodzi o to żeby zbytnio się nie różniło od tego co już mam.

No to się nie będzie różniło. To nie oliwka w wykonaniu G&P co wygląda jak kij wie co.

Sam materiał różni się niewiele. Duża różnica jest na taśmach, które są ewidentnie inne niż w EI.

Różnica też jest w wytrzymałości tych taśm... Klapy od magazynków od Phantoma po krótkim okresie używania ścierają się strasznie i ich stan przypomina zmechacony koc.

I w brew pozorom P. nie wszystkie ładownice tak dobrze skopiował. Dla przykładu MBITR:

Klik

Jeśli używasz dużo sprzętu i jesteś wymagający, to zdecydowanie popieram postulat Catcha. Nie pchaj się w to bo zaraz zaczniesz mieć problemy ze wszystkim...

To tak ode mnie, a phantoma używałem z pół roku i uważam, że jak na kopie to ładnie wygląda.

Edited by Paul