HerrKiller Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 (edited) Witam! Planuję zakup tej broni KLIK. Wiem, że to nie jest "prawdziwy" karabiny wyborowy ale myślę o zakupię czegoś w miarę moich możliwości finansowych. Czytając tematy o tej replice dochodzę do wniosku, że jest ona "w miarę dobra" choć znalezienie do niej części jest bardzo trudne. Jakie wy macie doświadczenie z tą bronią, lub też co innego mogę sobie zafundować za 200 - 230 zł? Edited May 10, 2009 by HerrKiller Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Po pierwsze - nie ten dział. A teraz reszta - nie warto. Pierwszy lepsza osoba z elektrykiem sprawi, że to "snajpienie" Ci się znudzi. Mając 230 zł rozejrzałbym się na Twoim miejscu za jakimś używanym kałaszem z Cymy, którego osiągi są podobne do tej repliki, a który ma tryb ognia automatycznego. Quote Link to post Share on other sites
HerrKiller Posted May 10, 2009 Author Report Share Posted May 10, 2009 A może to KLIK Chciałbym napomknąć, że na razie na zloty się nie wybieram, a moi kumple nie mają najlepszych replik (MP40 - sprężynówka, MP5 - AEG, Uzi - AEG, AK 47 cm022 - AEG). Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 To tak samo. To nie są repliki, które mają osiągi jak przystało na karabin snajperski do ASG. Te repliki tylko tak wyglądają. Jeśli Twoi koledzy strzelają się tymi replikami co mówisz, to będziesz miał spore szanse z nimi, ale jeśli kupią jakiegokolwiek elektryka za 300 zł - to wtedy masz przekichane. Zamiast tej "snajpy" polecam shotguna AGM z Taiwangun. Zasięg ma trochę gorszy, ale nadrabia to szybkostrzelnością i tym, że jest 4 razy tańszy. Quote Link to post Share on other sites
HerrKiller Posted May 10, 2009 Author Report Share Posted May 10, 2009 (edited) Chodzi Ci o to że, sprzedający lekko w opisie przesadzili z mocą? Edited May 10, 2009 by HerrKiller Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Nie przesadzali z liczbą FPS, ale stockowa lufa wraz z komorą i gumką najlepszej jakości nie są, co sprawia, że pewien strzału możesz być najwyżej z 45 metrów. Quote Link to post Share on other sites
HerrKiller Posted May 10, 2009 Author Report Share Posted May 10, 2009 (edited) Gumkę od hop up można zawsze dokupić, koszt nie duży. Komorę również, gorzej jeśli chodzi o lufę - bo tego wymieniać się po prostu w takiej replice nie opłaca. Czy ta lufa będzie dobra KLIK Edited May 10, 2009 by HerrKiller Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 No właśnie chodzi o to, że koszt jest duży ;). Podałeś części do elektrycznych karabinów, podczas gdy mechanizm w tej replice jest inny. Można przystosować go do tych części, które podałeś, jednak wymiana części, które napisałeś to koszt około 400 zł. Do tego dochodzi awaryjność pozostałych części. Można je wymienić na mocniejsze, ale do tego dochodzi wydatek kolejnych kilkuset złotych. Dlatego takich karabinów po prostu się nie opłaca kupować. Ich tuning jest kosztowny, a po wszystkim okazuje się, że przyjdzie na strzelankę osoba z elektryczną repliką w dwa razy mniejszej cenie i osiągi tej repliki będą porównywalne z Twoją, a ona będzie miała tryb automatyczny. Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Problem w tym, że żadna gumka, komora, czy lufa do tego nie będzie pasować... Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 No tak.. Teraz zauważyłem - myślałem, że to Warrior. Quote Link to post Share on other sites
HerrKiller Posted May 11, 2009 Author Report Share Posted May 11, 2009 To jaką replikę elektryczną mi poradzicie? Do 250 zł? Quote Link to post Share on other sites
jack13 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Poszukaj na wmasg'u jakąś używaną cymkę, albo JG. Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Albo kup G5 ze zbrojowni. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts