Kalashnikov Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Mam takie oto altamki: http://allegro.pl/item637813960_buty_takty...inal_r_7_5.html Czyli te klasyczne. Dziś cholernie je ubrudziłem w bagnie dobiłem rzeką i chaszczami są czarne jak komin jak je domyć? Na razie wyczyściłem je wodą i szczotką ale to mało dało, co dalej? ;) PS.Tematu o tym nie znalazłem jak jest to widocznie jestem ślepy i proszę o odesłanie. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Nie myć wcale :) Zapewne będzie jakiś środek do czyszczenia obuwia z zamszu i nylonu. Ja do treków stosowałem piankę coccine kupioną na allegro. Ale dałem sobie spokój i od dawna używam tylko letniej wody i szczotki do nubuku. Ewentualnie przepłuczę zimną wodą od środka. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Ciepłą woda, szczotka, mydło. Potem na uporczywe plamy możesz zastosować środek do czyszczenia nubuku (np. Kiwi), przejechać specjalną szczotką do nubuku, a na koniec spryskać impregnatem. Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Wrzucic do pralki. Quote Link to post Share on other sites
Damotr Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 To ludzie to czyszczą? :-D Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 To jakiekolwiek buty się w ogóle czyści?? :strach: Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 A co, w wojsku nie byłeś? :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted May 17, 2009 Author Report Share Posted May 17, 2009 (edited) A tak czyści się. :F Używam ich czasem na mieście to trzeba je umyć. Normalnie ich nie czyszczę. xD Aha no i dzięki za porady chłopaki. ;) Edited May 17, 2009 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 A co, w wojsku nie byłeś? :mrgreen: Ja jeszcze uczeń a poboru już nie ma ;) Ale i tak się wybieram :wink: PS: Popracuj nad wyczuwaniem ironii ;) Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Wiesz, ironię ciężko przez tekst idzie wyczuć. ;) Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Ja swoje ostatnio wyczyściłem karcher'em na myjni samochodowej jak zajechaliśmy umyć samochód po strzelance i żyją :) Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Ja jeszcze uczeń a poboru już nie ma ;) Ale i tak się wybieram :wink: PS: Popracuj nad wyczuwaniem ironii ;) Ty również XD Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts