Viamortis Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Zagadka. Co jest grane? Na auto same puste strzały, na semii jeden strzał jedna kulka? Replika M4A1 BOYI od Customsów, wymieniony popychacz na KA, gumka HU na G&G zieloną, lufa i komora stock, magazynek Hi cap stockowy. Replika strzela bardzo dobrze i celnie, ale tylko na singlu. Na auto albo nie wylatuje absolutnie nic, albo po przełączeniu z singla pierwsza kulka i dalej puste strzały. Za rozwiązanie zagadki uścisk dłoni prezesa w nagrodę ;) Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Do wyrzucenia. xD A tak serio... zawalczę o uścisk dłoni ;) Na wszystkich magach tak samo ?:) Do góry nogami tak samo ? Na innych kulkach to samo ?:) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 18, 2009 Author Report Share Posted May 18, 2009 (edited) Do wyrzucenia. xD A tak serio... zawalczę o uścisk dłoni ;) Na wszystkich magach tak samo ?:) Do góry nogami tak samo ? Na innych kulkach to samo ?:) Na innych kulkach ani innych magach nie jestem w stanie póki co sprawdzić. Niestety, zaskoczył mnie ten przegląd na wypoczynku :P EDIT: do góry nogami też puste :P Edited May 18, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 A Ty znowu robisz tą replikę :D Jaką baterię tam ma? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 18, 2009 Author Report Share Posted May 18, 2009 (edited) 8,4V DiBoys (wygląda jak firefox z innymi napisami) i rof ma zaskakująco wysoki ;). Podejrzewam, że dziadoski hicap nie daje rady z podawaniem, ale to tylko domysły póki co :D. Ech robię. Złom taki że szok, ale mam wyrzuty sumienia, bo sam ją doradzałem kupić :wink: Edited May 18, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Ja obstawiałbym na Hicapa. Skoro mówisz że rof wysoki. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 18, 2009 Author Report Share Posted May 18, 2009 (edited) Wysoki, ale nie powalający. Jeszcze podpowiedź: dysza na auto rusza się i to zdawałoby się w podobnym zakresie jak na singlu. Edited May 18, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Może drugą chcesz kupić? Skleisz sobie jedną ładna :D :-F Ale jak do góry nogami nie podaje to czemu obstawiacie hi-capa? A te cztery kulki które są zawsze jak wyciągniesz maga schodzą na auto ?:) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Jeszcze podpowiedź: dysza na auto rusza się i to zdawałoby się w podobnym zakresie jak na singlu. Ja bym się martwił jakby się nie ruszała :D Weź swojego rc i spróbuj. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 18, 2009 Author Report Share Posted May 18, 2009 (edited) A te cztery kulki które są zawsze jak wyciągniesz maga schodzą na auto ? Nie schodzą. Jeśli nie strzelę na singlu, to wyjmuję maga i wypadają 4 kulki. Weź swojego rc i spróbuj. Nie da rady. Sprzęt w Krakowie, a ja w Nowym Sączu ;) Edited May 18, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 na auto popychacz może nie wyrabiac. warto jest przy wysokim rof'ie załozyc taką pierdółkę na mimosród zebatki tłokowej. sprawdź stan popychacza samego moze byc starty juz. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 19, 2009 Author Report Share Posted May 19, 2009 (edited) Popychacz to jest najlepsza część w tej całej replice ;). warto jest przy wysokim rof'ie załozyc taką pierdółkę na mimosród zebatki tłokowej. Też o tym myślałem, choć też nie pamiętam jak to się nazywało ;). Najpierw raczej wyeliminuję wątpliwej jakości maga i kulki, a później będę kombinował dalej. EDIT: włala - opóźniacz popychacza :) http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4912 Edited May 19, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Czy ja wiem... opóźniacz popychacza coś tam niby poprawia, ale niewiele. Na gunfire opóźniacz elementa kosztuje 5 zł ;) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 19, 2009 Author Report Share Posted May 19, 2009 Broń mnie Boże od Gunfire ;). Poza tym będę robił zamówienie ze specshopa, więc wysyłkę i tak będę musiał opłacić. Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Jak te 4 kulki nie bierze to na 90 % nie magazynek :) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Ale to trochę dziwne, bo z tego co ja zrozumiałem to : A) Po jednym strzale na singlu magazynek "zwalnia się" i po wyjęciu go zostają 4 kulki B) Po serii na pusto, po wyjęciu maga nie ma kulek. U mnie i chyba u wszystkich już po samym podłączeniu magazynka wypadają jakieś kuleczki... czy to ja coś pomieszałem? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 19, 2009 Author Report Share Posted May 19, 2009 A) Po jednym strzale na singlu magazynek "zwalnia się" i po wyjęciu go zostają 4 kulki Magazynek podaje kulki do komory już po włożeniu. W Hicapach słychać wręcz charakterystyczny dźwięk. Nawet jeśli nie oddam strzału, a wyjmę magazynek wypadają 4 kulki z komory. B) Po serii na pusto, po wyjęciu maga nie ma kulek. Są kulki. U mnie i chyba u wszystkich już po samym podłączeniu magazynka wypadają jakieś kuleczki... Dokładnie. Tak samo jest w tym wypadku. Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Może dysza jest za długa? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 A próbowałeś używać realcapów bądź midcapów? Obecnie obserwuję u siebie podobną zależność, hicap podaje jak chce, albo wcale. Na singlu wszystko pięknie, serii nie chce strawić. Dziwne, bo popychacz mam CA, opóźniacz elementa na zębatce... wszystko z nastawieniem na jeden hicap. I pupa blada. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 a popychacz dałeś od v3 :P ? bo w v3 jest trójkąt prostokatny a w v.2 jest "falowany" Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Nie, popychacz ulepiłem z plasteliny... No oczywiście, że do v.3, wzmocniony CA, "specjalny" do G36. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 załóż stockowy powinno pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Na stockowym było to samo... Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 19, 2009 Author Report Share Posted May 19, 2009 To ciekawe. Pisałem już, że nie mam możliwości sprawdzenia na innym magu jak stockowy hi cap. Ale w przyszłości to sprawdzę. Pewnie jest tu jakiś problem współpracy maga z komorą i dyszą, ale wcześniej strzelało na auto, a dysza była ta sama. Nagle przecież nie urosła! Quote Link to post Share on other sites
michna Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 (edited) Spotkałem się kiedys z czymś podobnym. A mianowicie, koledze się w Tacticalu Cymy rozsypał selektor ognia, i na semi strzelał "auto", a na auto wogóle... Jak wszystkie drobiazgowe części poskładał, to działał.Ale to raczej nie to samo... Bo selektor inny. Edited June 11, 2009 by michna Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts