Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Auto - puste, Semi - wszystkie

Recommended Posts

Zagadka. Co jest grane? Na auto same puste strzały, na semii jeden strzał jedna kulka?

Replika M4A1 BOYI od Customsów, wymieniony popychacz na KA, gumka HU na G&G zieloną, lufa i komora stock, magazynek Hi cap stockowy.

Replika strzela bardzo dobrze i celnie, ale tylko na singlu. Na auto albo nie wylatuje absolutnie nic, albo po przełączeniu z singla pierwsza kulka i dalej puste strzały.

Za rozwiązanie zagadki uścisk dłoni prezesa w nagrodę ;)

Do wyrzucenia. xD

A tak serio... zawalczę o uścisk dłoni ;)

Na wszystkich magach tak samo ?:) Do góry nogami tak samo ? Na innych kulkach to samo ?:)

Na innych kulkach ani innych magach nie jestem w stanie póki co sprawdzić. Niestety, zaskoczył mnie ten przegląd na wypoczynku :P

EDIT: do góry nogami też puste :P

Edited by Viamortis

8,4V DiBoys (wygląda jak firefox z innymi napisami) i rof ma zaskakująco wysoki ;). Podejrzewam, że dziadoski hicap nie daje rady z podawaniem, ale to tylko domysły póki co :D.

Ech robię. Złom taki że szok, ale mam wyrzuty sumienia, bo sam ją doradzałem kupić :wink:

Edited by Viamortis
A te cztery kulki które są zawsze jak wyciągniesz maga schodzą na auto ?

Nie schodzą. Jeśli nie strzelę na singlu, to wyjmuję maga i wypadają 4 kulki.

Weź swojego rc i spróbuj.

Nie da rady. Sprzęt w Krakowie, a ja w Nowym Sączu ;)

Edited by Viamortis

Popychacz to jest najlepsza część w tej całej replice ;).

warto jest przy wysokim rof'ie załozyc taką pierdółkę na mimosród zebatki tłokowej.

Też o tym myślałem, choć też nie pamiętam jak to się nazywało ;). Najpierw raczej wyeliminuję wątpliwej jakości maga i kulki, a później będę kombinował dalej.

EDIT: włala - opóźniacz popychacza :)

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4912

Edited by Viamortis

Ale to trochę dziwne, bo z tego co ja zrozumiałem to :

A) Po jednym strzale na singlu magazynek "zwalnia się" i po wyjęciu go zostają 4 kulki

B) Po serii na pusto, po wyjęciu maga nie ma kulek.

U mnie i chyba u wszystkich już po samym podłączeniu magazynka wypadają jakieś kuleczki... czy to ja coś pomieszałem?

A) Po jednym strzale na singlu magazynek "zwalnia się" i po wyjęciu go zostają 4 kulki

Magazynek podaje kulki do komory już po włożeniu. W Hicapach słychać wręcz charakterystyczny dźwięk. Nawet jeśli nie oddam strzału, a wyjmę magazynek wypadają 4 kulki z komory.

B) Po serii na pusto, po wyjęciu maga nie ma kulek.

Są kulki.

U mnie i chyba u wszystkich już po samym podłączeniu magazynka wypadają jakieś kuleczki...

Dokładnie. Tak samo jest w tym wypadku.

A próbowałeś używać realcapów bądź midcapów? Obecnie obserwuję u siebie podobną zależność, hicap podaje jak chce, albo wcale. Na singlu wszystko pięknie, serii nie chce strawić. Dziwne, bo popychacz mam CA, opóźniacz elementa na zębatce... wszystko z nastawieniem na jeden hicap. I pupa blada.

To ciekawe. Pisałem już, że nie mam możliwości sprawdzenia na innym magu jak stockowy hi cap. Ale w przyszłości to sprawdzę. Pewnie jest tu jakiś problem współpracy maga z komorą i dyszą, ale wcześniej strzelało na auto, a dysza była ta sama. Nagle przecież nie urosła!

• 4 weeks later...

Spotkałem się kiedys z czymś podobnym. A mianowicie, koledze się w Tacticalu Cymy rozsypał selektor ognia, i na semi strzelał "auto", a na auto wogóle... Jak wszystkie drobiazgowe części poskładał, to działał.Ale to raczej nie to samo... Bo selektor inny.

Edited by michna