rumak Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Czy myślał już ktoś nad przerobieniem druma? Mam parę części z magów w tym te rurki-zbiorniki na gaz i zastanawiam się nad skonstruowaniem takiego maga o podwójnej pojemności gazu. Quote Link to post Share on other sites
Gelayev Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 Tez o tym myslalem ale doszedlem do wniosku, ze lepiej zrobic wklady wlasnej roboty w ksztalcie 3/4 maga. Wiecej co2 to wiecej mozliwosci. Tylko wykonanie to kupa czasu... Quote Link to post Share on other sites
adison Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 (edited) Jeżeli jest ktoś zainteresowany zakupem mam na sprzedaż zestaw AKS74U z częściami RA-techa, szczegóły w Komisie. Edited September 29, 2010 by adison Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Ja to samo tylko, że AK 74M :wink: Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 Witam, odgrzewam temat i mam 3 pytania: - jak się ma siła odrzutu w AKS w porównaniu do np Hk416 WE? - czy mierzył ktoś na chrono faktyczną moc karabinu? - jak się ma sprawa z awaryjnością? Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 - jak się ma siła odrzutu w AKS w porównaniu do np Hk416 WE? To zależy, ja mając NPAS mogę sobie ustawić dawkę gazu a mając regulator na butli mogę regulować ciśnienie CO2 lub HP i dzięki temu odrzut może być mały ale również bardzo mocny. Raz chciałem zmierzyć rof, chwyciłem front zbyt słabo i poszedł do óry ostrzeliwując mi chrono :biggrin: - czy mierzył ktoś na chrono faktyczną moc karabinu? Moc to się mierzy w Watach. Na chrono mierzymy prędkość. Ja dzięki NPASowi i regulatorowi mam przedział 350-550fps na 0,2. - jak się ma sprawa z awaryjnością? Oryginalne znalowe suwadło poszło, musiałem kupić stalowe. Dla pewności zmieniłem też zespół spustowy na stalowy. Quote Link to post Share on other sites
Gelayev Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 550 FPS ? Przy jakim cisnieniu CO2/HP to uzyskujesz ? Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 550 FPS ? Przy jakim cisnieniu CO2/HP to uzyskujesz ? 720psi na CO2, w NPASie mam dysze o większej przepustowości gazu. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 720psi na CO2, w NPASie mam dysze o większej przepustowości gazu. I o ile dobrze pamiętam wężyk masz w magazynku? Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 I o ile dobrze pamiętam wężyk masz w magazynku? Tak, tak to wygląda. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 No to rzeczywiście nieciekawie;) Ze zmianą magów musi być masakra. Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 No to rzeczywiście nieciekawie;) Ze zmianą magów musi być masakra. Jak dla kogo, mam jednego maga, ładuje ładownicą i podpinam. Jestem z natury leniwy, ale to nie jest takie upierdliwe jak się wydaje. Poza tym, mogę mambę wykręcić i używać kapsułek 12gr. Ale stałe Vo i możliwość wystrzelenie całego maga na serii (bez spadku rofa z powodu małej ilości gazu), to po prostu rewelacja, do tego HP i zimy się nie boję. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Jak dla kogo, mam jednego maga, ładuje ładownicą i podpinam. Jestem z natury leniwy, ale to nie jest takie upierdliwe jak się wydaje. Poza tym, mogę mambę wykręcić i używać kapsułek 12gr. Ale stałe Vo i możliwość wystrzelenie całego maga na serii (bez spadku rofa z powodu małej ilości gazu), to po prostu rewelacja, do tego HP i zimy się nie boję. No więc przygotowanie maga trwa dużo czasu i w dodatku jest to mag na kilkadziesiąt kulek. W tym przypadku używanie kapsuł z Co2 mija się z celem. W tej cenie można dostać AK z Opforce, który działa na tej samej zasadzie lecz jest zrobiony lepiej zarówno pod względem technicznym ( mamba wiadomo gdzie) jak i estetycznym. Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 No więc przygotowanie maga trwa dużo czasu Nie. W tej cenie można dostać AK z Opforce, który działa na tej samej zasadzie lecz jest zrobiony lepiej zarówno pod względem technicznym ( mamba wiadomo gdzie) jak i estetycznym. Nie i nie. Po pierwsze, nie ta sama cena, bo do tego kitu potrzebujesz body, lufe, komorę itp. W GHK masz w zestawie. Potrzebujesz do niego regulatora Palmersa, 120$ minimum + wysyłka. Nie działa na tej samej zasadzie. Fakt, jest zrobiony lepiej, bo cały ze stali. Ale regulując ciśnienie, regulujesz od razu fps i rof. A ja mogę to regulować niezależnie. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Nie. Nie i nie. Po pierwsze, nie ta sama cena, bo do tego kitu potrzebujesz body, lufe, komorę itp. W GHK masz w zestawie. Potrzebujesz do niego regulatora Palmersa, 120$ minimum + wysyłka. Nie działa na tej samej zasadzie. Fakt, jest zrobiony lepiej, bo cały ze stali. Ale regulując ciśnienie, regulujesz od razu fps i rof. A ja mogę to regulować niezależnie. A kto Ci każe kupować kit? O proszę: KLIK!!! Wszystko masz, wystarczy tylko dokupić butle, reduktory, itp. A cena? Wiesz dobrze ile kosztuje GHK (wzmocnione oczywiście). Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 A kto Ci każe kupować kit? Jak bym chciał to bym dawno kupił. Ale używam dalej GHK. A cena? Wiesz dobrze ile kosztuje GHK (wzmocnione oczywiście). Trochę mniej niż 700$ + 120$ reg. Dla mnie EOT, masz jakieś pytania dot GHK to pytaj, a o tym co lepsze niech się wypowie ten kto miał oba systemy. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 25, 2010 Report Share Posted October 25, 2010 Udało mi się odkupić od kolegi Adisona, replikę AkSU boiy z konwersją ghk i częściami ratech. Faktycznie sprężynka od młotka w kawałkach jest, na miejscu mam firmę która takie rzeczy robi, jeśli podejmą się roboty, to zamówie ze 20 sztuk, może komuś doskwiera to samo. @Adison Magi naprawione, podstawa muszki pęknięta była - dlatego latała, też naprawione. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 Dzięki uprzejmości kolegi GZ, otrzymałem w końcu sprężynkę do spustu. Są wykonane z troszeczkę grubszego i bardziej sprężystego drutu niż oryginał. Faktycznie założyć jest niełatwo. Efekt odrzutu karabinku jednak nie powala, póki co zwale to na karb temperatury. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 (edited) W moim magazynku na ggaz nie ma zaworu dolnego, gdzieś się zgubił pewnie poprzedniemu właścicielowi. Czy można dokupić gotowy zawór do tego, z jakiejś innej repliki może? Mam do dyspozycji jedynie zawór z Glocka23 kjw, który jest ciut za duży. Mógłby mi ktoś z użytkowników zmierzyć średnice gwintu zaworu dolnego? Edited November 10, 2010 by Mendi Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Niestety nie mam możliwości edycji ani scalenia postów. Moderatora prosiłbym o czystki. Udało mi się naprawić maga na ggaz, brakujący zawór zastąpiłem zaworem z magazynka do mk23, wystarczyło przegwintować otwór gwintownikiem 5mm. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Witam, kiedyś był foto-poradnik jak złożyć tego gaziaka z części pierwszych w całość. Czy ktoś ma do niego dostęp tudzież zna jego lokalizację?? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Gelayev Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 (edited) Edited December 31, 2010 by Gelayev Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Witam, mam kolejny problem. A mianowicie zmieniłem body w swoim AK74 i teraz nie mam pojęcia w co wkręcało się komorę HU :bialaflaga: Nie wiem czy bezpośrednio w body, chociaż nie ma tam dziur na śrubki. Jeśli można to prosiłbym o fotkę tego elementu, miejsca. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 A ja mam pytanie z innej beczki, pamiętam że na pierwszych stronach były fotki z rozkręcania maga, ale linki wygasły. Chodzi mi konkretnie o to, czy dolna część maga (czarna część w którą wkręcony jest zawór ładowania) jest wkręcona czy wbita? Uszczelka sie wykruszyła i jest nieszczelność, a jakoś nie bardzo chce się to to wykręcić, pozostałe części magazynka rozkręciłem. Ponadto, jeśli ktoś jest zainteresowany magazynkami co2, udało mi się zakupić 2 sztuki w dobrej cenie na www.airsplat.com, w tym momencie sa niedostepne już, ale otrzymałem maila z informacją że postarają się wznowić ofertę. Magazynki ggaz dostępne są na ebaybanned.com Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 (edited) A ja mam pytanie z innej beczki, pamiętam że na pierwszych stronach były fotki z rozkręcania maga, ale linki wygasły. Chodzi mi konkretnie o to, czy dolna część maga (czarna część w którą wkręcony jest zawór ładowania) jest wkręcona czy wbita? Uszczelka sie wykruszyła i jest nieszczelność, a jakoś nie bardzo chce się to to wykręcić, pozostałe części magazynka rozkręciłem. Ponadto, jeśli ktoś jest zainteresowany magazynkami co2, udało mi się zakupić 2 sztuki w dobrej cenie na www.airsplat.com, w tym momencie sa niedostepne już, ale otrzymałem maila z informacją że postarają się wznowić ofertę. Magazynki ggaz dostępne są na ebaybanned.com Ta część, to nakrętka wkręcana. Zauważyłem, że w oryginalnych magach GHK nakrętka ta jest szara (i bardzo trudno się ją odkręca) a w magu z zestawu z ebairsoft jest czarna. Magi na GG są jeszcze dostępne w wielu sklepach a tu gdzie podałeś są drogie. Edited January 9, 2011 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts