Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

witam mam problem a mianowicie moje ak nie podaje kulek na AUTO, na semi jest wszystko ok nie ma problemu

wymienione w nim jest:

gumka na sylikonową SYSTEMY

Komorę wymieniłem na inną( myślałem że problem jest z komorą ale niestety jest to samo)

silnik CLASIKOWSKI :D

batka 9.6 2200 G&P

ruf jest teraz ok ale niestety nie podawał już od początku, replikę kupiłem używaną

jak to naprawić :D, czy obejdzie się bez serwisu??

akurat magazynki sprawdzałem i podają dobrze na innych replikach o większej szybkostrzelności, martwi mnie jedno że jak patrzę w komorę HU od spodu gdzie wchodzą kulki to mam wrażenie że dysza jest tak jak by za długa bo lekko wystaje czy to może być tego wina?? zwróciłem też uwagę że podczas cyklu oddawania strzału na auto dysza tak jakby się do końca nie cofała tzn, nie wykonuje czasem pełnego cofnięcia czy może też być to wina tego całego popychacza w środku GB??

Edited by rademenes83

Zobacz na rozłożonym gaerboxie czy jest luz między bolcem na zębatce tłokowej, a popychaczem w jego maksymalnie cofniętym poożeniu. Jezeli tak to możesz spróbować lekko go wymodelować na ciepło, co by go zębatka dalej przesuwała.

• 2 weeks later...

A weź wyjmij i zamontuj GB jeszcze raz. W cymach była taka metalowa blaszka, jeżeli dałeś ja za nisko lub za wysoko nie podawało kulek.

gdzie ta blaszka mniej więcej się znajduje?? dodam że o nie jest cymka tylko seria BOJI RK jak się nie mylę

Edited by rademenes83

W serii RK gbx jest zamontowany przez śrubę selektora i śrubę od chwytu. Komora HU jest zamontowana w łódce chodzącej w prowadnicach umieszczonych w korpusie, jest dociskana do gbx przez klocek (albo rzadziej przez sprężynę).

Jak masz komorę HU - odkręć te 2 śrubki, którymi jest przymocowana do tej łódki. Ale L-kształtny klocek pozostaw. I spróbuj teraz.