Warlord Shadow Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Wiem wiem wiem, że istnieje temat "Ładowarki", ale tam nikt nie odpowiada :/ Dobra, przejdę do rzeczy: I opcja (tania): Ansmann AC 48T II opcja (droga): http://www.taiwangun.com/shop,show,689 III opcja- Wasze propozycje. Mój budżet to 100-120zł. NIE chcę super-ładowarek za 400zł. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Zobacz ile tematów jest o ładowarkach. Quote Link to post Share on other sites
Warlord Shadow Posted May 24, 2009 Author Report Share Posted May 24, 2009 Widzę. Wszędzie o tej ładowarce piszą, że czasami otrzymuje się wadliwy egzemplarz (nie włącza się) ale nic poza tym. btw- Baterię Ni-MH należy trzymać rozładowaną czy naładowaną w pewnym stopniu i rozładowywać ją tuż przed ładowaniem? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Kup mikroprocesorową bo lepsza i nie drąż tematu. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Widzę. Wszędzie o tej ładowarce piszą, że czasami otrzymuje się wadliwy egzemplarz (nie włącza się) ale nic poza tym. Tak - podobno zdarzają się wadliwe egzemplarze choć mi i mojemu znajomemu ze strzelanek buczy i hula od ok. roku. btw- Baterię Ni-MH należy trzymać rozładowaną czy naładowaną w pewnym stopniu i rozładowywać ją tuż przed ładowaniem? Oba rodzaje ogniw należy trzymać naładowane w ok. 30-35%, ale NiMh można bez problemu doładowywać (formowanie ogniw należy robić raczej co parę/paręnaście cykli), zaś w NiCd przed każdy kolejnym ładowaniem, ogniwa muszą być rozładowane i dopiero rozpocząć można ładowanie. Oczywiście nie trzeba tego robić, ale ogniwa zwyczajnie będą tracić na żywotności przez stosowanie takich praktyk. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts