filo16 Posted September 28, 2004 Report Share Posted September 28, 2004 wiem że walnę teraz troche off topic ale ktowie czym zespoić metalbody??(kleje głównie) bo szukałem ale jakos bez większych rewelacji. Jak ktoś wie gdzie jest taki topic to prosił bym o jakieś linki albo inne cuś. THX 4 all Link to post Share on other sites
mariusz Posted September 28, 2004 Report Share Posted September 28, 2004 Może spróbuj kleju którym reanimuje się głowice samochodów o ile pamiętam firma nazywa się Chester Molecular - do dostania w Polsce. Link to post Share on other sites
jeme Posted November 5, 2004 Report Share Posted November 5, 2004 dobra. sprawuje sie nieżle w dalszym ciągu tylko coś dziwnego dzieje się w okolicach HU. będę musiał w nim pogrzebać. ma ktoś jeszcze problemy (jakiekolwiek) z tym elementem? pa Link to post Share on other sites
filo16 Posted November 5, 2004 Report Share Posted November 5, 2004 Oj ma!!! :twisted: standard ... hop up ten sam co w m15a4.....czyli totalnie do wy miany gumka :] a jak masz pecha to i nawet to nie pomoże :? mi wypluło już dróga stock'ową gumke :] a poszło ledwie 7tyś. kulek... w najblizszym czasie wymieniam na sylicon .... zobaczymy co sie stanie Link to post Share on other sites
Stalovy Posted December 20, 2004 Report Share Posted December 20, 2004 a ja chcialbym zadac pytanie tego typu : Co z dwojnogiem do tego karabinu ? czy jest jakis pasujacy i dostepny w polsce ? podobno pasuje taki jaki jest w G3 z TM... i druga sprawa, czy ca33e ma takie same wnetrznosci jak M15 z CA ? pytam sie bo jesli tak to chyba moga tam wystepowac podobne problemy z zebatkami co sie za szybko zuzyly ? Link to post Share on other sites
filo16 Posted December 20, 2004 Report Share Posted December 20, 2004 1st. Tak własnie ... z tego co sie orientuje to pasuje tu bipod taki jak w G3... choć słyszałem o jakimś specjale od CA ale to tylko ploty... żaden Bipod od M'ek nie pasuje(choć dziurka jest i taki kozacki bipod od TM mozna by było ale w łapach go nigdy nie miałem)... możan kombinowac z "nożyczkami" polskimi ale ... Widziałem takze taki najprostrzy Bipod wygladający jak ten od Famasa F1 ale nie powiem dokłanie bo tylko na fotach było widać jak ładnie wskakiwał w te wyciecia w fore gripie...tylko że chyba było to KSC H&K33 ale mocowanie te same... powodzenia...jak coś ciekawego znajdzecie to wrzućcie na forum ...sam sie do bipod'a przymierzam... 2nd czy dokładnie takie same to nie dam se nic uciąc ale na pewno zerżniete od poczatku do końca... choć chwyt pistoletowy i selektor jest inny... HOP UP jest identyczny jak m15... wiecej mi nic nie wiadomo... Link to post Share on other sites
Procent Posted December 20, 2004 Report Share Posted December 20, 2004 Bebechy ma takie jak w M15 RIS czyli łożyska 7 mm i może jeszcze jakieś bayery... Link to post Share on other sites
Minimal Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 % czy aby na pewno sie nie pomyliles? Jestes pewien ze CA33E ma lozyska kulkowe 7 mm? Z danych z katalogu CA wynika co innego. Widnieje tam taki napis: "6 mm oily steel bushing gear box". Tylko M15A4 RIS i SPC oraz CA36C maja lozyska kulkowe 7 mm. Link to post Share on other sites
Procent Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 No rzeczywiście, zwracam honor i przepraszam za pomyłkę :P . Coś mi się pokręciło, że CA wsadza do wszystkich swoich nowych zabawek 7 mm. To może powiem kilka słów od siebie apropos CA 33, z którym miałem styczność. Dla mne zdaje się być mniejszy niż na zdjęciach, poręczniejszy i wogóle. W łapkach fajnie leży, tylko razi ten plastik choćiażby na selektorze. Egzemplarz Fila strzela rzeczywiście daleko i dobrze. Niestety by się złamał specjalnie trudzić się nie trzeba. Jedna przewrotka, gun na ziemi, a body w dwóch częściach... Link to post Share on other sites
filo16 Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 heheheh percent bo mój egzemplaż to delikatna kobieta... rzuciłem nią i sie z(a)łamała... a da real hustlers kochaja tylko sztuczne piersi :twisted: mnie ten plastik nie razi ... po doswiadczeniach z famasem i L85A2(spr.) mogło być gorzej ...a selektor NIE JEST PLASTIKOWY !!!!! jest pokryty farba jak reszta guna, tylko bardziej sie świeci :P Link to post Share on other sites
Zachar Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 u nas w ekipie jest jeden ca33. jest to dobra i mocna maszyna, ale (moze dlatego ze zima ?) coś hop up nawala w ten sposób, ze czasem podkreca a czasem niet :roll: . i tak jest cholernie celny :evil: Link to post Share on other sites
filo16 Posted December 27, 2004 Report Share Posted December 27, 2004 Zachar... hop up jest taki sam jak w m15A4 CA ... odsyłam do topicu o tym gunie...jest masa postów na temat "wspaniałego" wynalazku jakim jest hop up CA ... :evil: robi jak chce ... troche gorsze kulki i po gumie... ale i tak naprawde celna machina...nic tego nie zmieni :twisted: :twisted: :twisted: Link to post Share on other sites
Zachar Posted December 29, 2004 Report Share Posted December 29, 2004 Ech.... filo.. powiem nawet ( ale w najglebszej tajemnicy :wink: ), że strzelam sie z "kolesiem", ktory ma to ca33 i jeszcze z innym "kolesiem " ktory ma m15 (ale akurat A2 a nie A4) i nawet tych gnatow nie widzialem z odleglosci mniejszej niz 0.5 m :twisted: Link to post Share on other sites
Stalovy Posted January 8, 2005 Report Share Posted January 8, 2005 a jeszcze mam taka fantazje .. co sadzicie o kolbie z poduszka policzkowa ? widzialem takowa do G3 na MG ale na pierwszy rzut oka to ona nie za bardzo pasuje do CA33 chyba ze by na chama jakies przerobki robic Link to post Share on other sites
Matos Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 A ja walne małego OT :P Czy zmiana gumki HU w jakimś modelu CA np: na silikonową coś da? Link to post Share on other sites
Procent Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 da, jeśłi sie kopie, psuje, wali na tylko 10 m. Jeśłi wszystko w porządku, to w zimie jedynie powinien lepiej działąć, bo nie twardnieje tak szybko jak guma. Link to post Share on other sites
ozy Posted February 11, 2005 Report Share Posted February 11, 2005 Jakis czas temu pojawil sie 'R.I.S. For CA33 Series' na przyklad http://www.wolfarmouries.co.uk/airsoft/bb/...cts/CAA106P.jpg Dysponuje moze ktos zdjęciem repliki z zalozonym tym RIS`em? pozdrawiam Link to post Share on other sites
ozy Posted April 7, 2005 Report Share Posted April 7, 2005 Tu masz Filo dobre zdjecie z MG, widac wyraznie gdzie toto ma przod - wchodzi w ten sam zaczep co plastikowy foregrip. http://www.machinegun.pl/sklep/popup_image.php?pID=637 Czemu cholerstwo takie drogie... A wygladalo by fajnie, ehh. pozdr EDIT Własnie sprawilem sobie guarderowski silikonowy hop-up rubber. Bo problemy byly 'jak zawsze' z tą serią CA. Na teście 'z balkonu' strzela ładniej, zobaczy sie na strzelance. Link to post Share on other sites
DrDestruktor Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 ciekawi mnie taka jedna sprawa czy ten ris trzyma sie tylko na tym przednim pinie czy jeszcze na czymś ?? Link to post Share on other sites
ozy Posted April 14, 2005 Report Share Posted April 14, 2005 Trzyma sie z przodu na pinie a z tylu wchodzi pomiedzy wyżłobienia w body broni. Tak trzyma sie plastikowy foregrip, wiec ten RIS pewnie zamocowany jest analogicznie. Choc nie mam go, ale taki sposób montażu wynika z obserwacji zdjęć. pozdr Link to post Share on other sites
Okruch Posted April 19, 2005 Report Share Posted April 19, 2005 Witam!! Miałem ostatnio (ograniczony) kontakt z "33", co jednak wystarczyło, żeby obudzić moj apetyt. Mam w zawiązku z tym parę pytań: - czy body jest faktycznie delikatne? Hasło "wystarczy jedna wywrotka" to raczej marna zachęta, a zakup nowego body może być trudny. - czy "33" jest preupgradeowana (profesora Miodka błagam o litość) jak M-4? Z opisow wynika, że stockowa "33" wcale nie ustępuje pola "4", ale... - jak "33" spisuje się w CQB? Czy kolba bardzo przeszkadza? - czytałem utyskiwania na selektor w MP5. Czy "33" jest również dotknięte tą przypadłością? Waham się między M-15A4 a HK-33. Liczę na Waszą pomoc. Dzięki! Link to post Share on other sites
Procent Posted April 19, 2005 Report Share Posted April 19, 2005 Odpowiem na pierwsze dwa pytania, bo użytkownikiem sam nie jestem, ale miałem z tym trochę do czynienia. Body jest jakie jest. Myśłę, że przypadek Filo to zwykły pech. Raczej wytrzymałe jak każde inne, a raczej tak samo mało wytrzymałe, czyli jak będziesz miał szczęście to nie pęknie, jak pecha to wrócisz z gunem w dwóch częściach. Osiagi są jak na stocka bardzo dobre, kuleczki lecą daleko i prosto. Jednak CA33 jest wprost pożeraczem hop-upów. We w jednym egemplarzu trza było już 2 razy gumkę wymieniać. Ale może to też tylko pech. Tyle Percent Link to post Share on other sites
Sony Posted April 20, 2005 Report Share Posted April 20, 2005 Na manewrach Kuby i Camo rozmawiałem z posiadaczmi CA33. Wszyscy byli zadowoleni, nie mieli problemów. Łamanie się body czy Hop-Up - wszyscy z którymi rozmawiałem, twierdzili, że nic takiego nie następuje. Wydaje mi się, że ten konkretny egzemplarz/e były felerne. Choć ułamanie się body można wytłumaczyć pechem, objawiąjącym się odpowiednim "wektorem siły" i kątem uderzenia - co spowodowało pęknięcie. Jeden z uczestników opowiadał, że wpadł w rów i zawisł na pasach a CA wytrzymało. :D Ja osobiście przymierzam się do CA33 - planuję przerobić go na RKM :D podciągnąć go do 450 - 500 FPS + bipod i bębnowy magazynek lub Hi-Capy. Mając P90TR o "mocy" 310 FPS na bliski dystans RKM CA33 :D będzie świetnym uzupełnieniem. Link to post Share on other sites
[KRA]Gibson Posted April 24, 2005 Report Share Posted April 24, 2005 Odpowiem na pare kwestii wcześniej poruszonych: Mój egzemplarz był z pierwszej serii jaka trafiła polski. A co moge o nim powiedzieć to że ma (miał) on problemy z nieszczelną głowicą cylindra. Niestety zjawisko to wystąpiło w paru innych egzemparzach maniaków z którymi rozmawiałem, dlatego można przypuszczać że to były jakieś niedopracowania pierwszych serii produkcyjnych. Ponad to mój egzemplarz miał kłopoty z HU. Machinegun się postarał na szczęście i dystanser za friko podłożył. Z tego co wiem zresztą to już chyba MG w każdym nowym CA33 jaki dostają podkleja ten dystanser. Z tym łamaniem body to się z lekka zdziwiłem bo swoim tyle razy przyp***** w każdą jego część i nic sie nie stało oprócz odprysków lakieru. No i jeszcze mały update odn. pojemności hi-cap'a. Jak skrupulatnie wymierzyłem i wchodzi do niego wg. mnie 340 kulek + 30 w przewodzikach 8O doprowadzających. Odnośnie pożerania gumek to nie potwierdzam w swoim przypadku. Całe dolne łoże jest identyczne jak w MP5 dlatego selektor ognia jest identyczny. Ale wystarczy delikatnie nawiercić łoże i mamy już wyczuwalne dołki przy zmienianiu trybu ognia. Sama giwera nadzwyczaj poręczna jak na taką długość ale niemniej jednak na 93cm trzeba uważać 8) Link to post Share on other sites
czopeR_>Korp. M-cz< Posted May 4, 2005 Report Share Posted May 4, 2005 Teraz takie pytanko czy ma ktos fotki+opis rozkładania '33' na czesci chodzi mi głownie o GB zamierzam zmienic sprezyne itd..i nie wiem jak sie za to zabrac :twisted: Link to post Share on other sites
Recommended Posts