Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam jestem nowy ..

w ASG siedzę już 2 lata .. no ale mam problem ..

ASG cm.028c <-- przednia lufę mam krzywą i nie wiem jak ją wyprostować .. może pomoże ktoś jak to zrobić aby była prosto .. pozdrawiam

Może jakieś zdjęcie, albo chociaż dokładniejszy opis ? Lufa zewnętrzna rozmim ?

Podstawa muszki jest przykręcana na śrubie od dołu (wyjmij wycior i będzie widać). Spróbuj lekko odkręcić, ustawić odpowiednio i dokręcić. Nie przesadź bo gwint się łatwo "zjeżdża". Jak odchylenie jest zbyt mocne i to nie pomaga, to znajomy odkręcał całkiem śrubę i montował całą podstawę muszki na taśmie :). Trochę żmudna robota, ale się da.

Opcjonalnie można "przesunąć" gwint pod śrubę w odpowiednim kierunku (w tym przypypadku w lewo), mniejszym wiertłem a potem próbować w to wkręcać ponownie śrubkę.

Ps. Nazewnictwo nie boli, wszystko jest na necie - http://www.eioba.pl/files/user1239/AK_20Opis.jpg

Początek OT

Ja mam lekkie zastrzeżenia co do nazewnictwa tamtego, ale jest ono w miarę dla mnie zrozumiałe... Nie 'komora gazowa', tylko 'przewód skośny'. 'Zamek z tłokiem gazowym' - suwadło z tłokiem gazowym. 'Trzon zamka' - zamek...

Koniec OT.

Witam jestem nowy ..

w ASG siedzę już 2 lata .. no ale mam problem ..

ASG cm.028c <-- przednia lufę mam krzywą i nie wiem jak ją wyprostować .. może pomoże ktoś jak to zrobić aby była prosto .. pozdrawiam

Coś tu śmierdzi... :F

Tak do tematu, to musisz to odpowiednio ustawić.

Pozdrawiam serdecznie.

Germ. Pewnie masz rację :), dałem to jako poglądowe, bo sam też nie znam się jakoś specjalnie, a lepiej coś nazywać podstawą muszki niż celownikiem :).

Niestety nie mogłem znaleźć lepszego,

ale jak masz to pokaż poprawną wersję, wszystkim się przyda :).

Edited by RED (Lone Wolf)

Oj Grzechotnik nie czepiaj się chłopaka... Nie chcial się zbłaźnić ale samo wyszło. Ja jeszcze polecam przed nasadzeniem samej podstawy muszki zawinąć to miejsce na lufie gdzie ma wleźć kilkoma warstwami taśmy teflonowej. Bedzie sztywniej nawet jak śrubka się zluzuje.