Kalashnikov Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Przerabiałem skręcenie nogi 9 razy. Mam stabilizator na stanie u siebie. Po 1 mało co daje powiedzmy sobie szczerze nawet mocno ściągnięty. Dodatkowo ściągnięty tylko przeszkadza i uciska podbicie po 1-2km można zwariować. Osobiście używam go tylko do gry w kosza gdzie ryzyko skręcenia jest ogromne. Natomiast przy ASG wybrałem po prostu dobre buty dobrze trzymające kostke. Niestety jungle ani altamy do nich nie należą. Jak wspominałem wcześniej do moich mam ogromy dystans i "wewnętrzny strach" o nogę jak tylko je wkładam. Quote Link to post Share on other sites
smasher Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Dziękuje Ci bardzo za opinie :) Quote Link to post Share on other sites
Zantor Posted October 13, 2013 Report Share Posted October 13, 2013 Jak ktoś się zna, to bardzo proszę o pomoc. Jako że wybieram się do dżungli nabyłem drogą kupna buty JungeBoots - wprawdzie traktuję je jako buty zapasowe, niemniej powinny spełniać jakieś minimum. Kupiłem Jungle Mil-Teca i tu pojawiło się moje zdziwienie - nie mają one otworów wentylacyjnych/drenażowych. Wprawdzie są wykonane z cordury ale czy to ma sens? Ogólnie - czy Cordura jest rzeczywiście takim super materiałem że można zrezygnować z otworów wentylacyjnych? Czy lepiej kupić Jungle z tkaniny zwykłej z odpowietrznikami?? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Lepsze będą każde dżunglówki inne niż Milteca. Cordura to nylon, rzadziej lub gęściej tkany - nie będzie odprowadzał wody w takim tempie jak otworki drenażowe, bo po to są te dziury, a nie do wentylacji. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Myślę nad tymi buciorami, bo mi desanty już zdychają. Potrzebuje czegoś oddychającego, nie jakieś kalosze co to wody nie przepuszczą, tylko takie co zamokną i potem wyschną bez problemu. Jest tego chyba kilka typów, jakich najlepiej szukać? (mil-teca nie ruszę, to na pewno) Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 Najlepiej szukać kontraktów, wprawdzie jeśli masz rozmiar 9R to będziesz szukał długo i cena będzie trochę wyższa niż innych rozmiarów ale zdecydowanie są lepszej jakości. Unikaj milteca i rotcho Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 Normalnie nosze 45 (nie pamiętam ile ja miałem w desantach), z tym że szeroka stopa. W każdym razie polowanie na kontrakty czas zacząć. Quote Link to post Share on other sites
Djfilet Posted August 14, 2016 Report Share Posted August 14, 2016 Ktoś się orientuje gdzie można takie nabyć: http://www.equipped.pl/otb-junglelite/ ? Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted August 14, 2016 Report Share Posted August 14, 2016 Zapytaj tu: http://www.rdconsulting.pl/items/13 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts