Marnus Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Witam, zamówiłem na asgshop.pl karabin M16A3 G&P + tuning 1 level (sprężyna 120 Guarder i głowica tłoka Deep Fire) i gumkę Systemy. Przy konsultacji w sprawie doboru aku i ładowarki otrzymałem informację, że najodpowiedniejszą opcją będzie aku G&P 8.4 3300mAh. Pytałem, czy nie lepiej wziąć batke też G&P ale 9.6. Pan z asgshopu powiedział mi, że jeśli wezmę mocniejszą niż mi polecają to stracę gwarancję. Zgodziłem się więc na batkę 8.4, ale nie wiem, czy nie będzie ona za słaba. Jakie są wasze opinie? Quote Link to post Share on other sites
krogul Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 ASGShop ma uznaną markę, jeśli chodzi o serwis i możesz śmiało polegać na ich opinii. Poza tym jeśli mocniejsza batka skasuje Ci gwarancję, to chyba nie ma co się zastanawiać. Mi stokowe G&P (370 fps) na 8,4 bangla jak ta lala. Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted June 10, 2009 Author Report Share Posted June 10, 2009 Oczywiście nie wątpię w doświadczenie i dobre imię ASGShopu, chciałem tylko znać wasze opinie (planowo karabin ma mieć około 420 fpsów, jak dla mnie idealnie, tylko, żeby ROF nie był zbyt mały). Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 G&P na 8,4v osiagaja dobry rof nawet po tuningu mocowym :) Quote Link to post Share on other sites
Majster' Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Witam, podczepiając się do tego tematu mam pytanko. W ciągu kilku dni przyjdzie do mnie M16A3 G&P po tuningu WGC z batką 10,8V. Nie będzie to za wiele dla repliki? Czy zużycie będzie dużo większe? Ogólnie walę krótkimi seriami i semi także spalenie repliki chyba nie wchodzi w grę. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Witam, podczepiając się do tego tematu mam pytanko. W ciągu kilku dni przyjdzie do mnie M16A3 G&P po tuningu WGC z batką 10,8V. Nie będzie to za wiele dla repliki? Czy zużycie będzie dużo większe? Ogólnie walę krótkimi seriami i semi także spalenie repliki chyba nie wchodzi w grę. Raczej nie ma znaczenia G&P bardzo dobrze chodzi na 7,2V na 8,4V jest już dość duży ROF. 10,8V zajedzie ci : *łożyska *tłok *zębatki *głowica tłoka Wiem bo sam wsadziłem li-po do m4 stocka WGC i trzeba było wymieniać części po ok 2tyś kulek... Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted June 10, 2009 Author Report Share Posted June 10, 2009 Ktoś jeszcze może coś napisać? Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi ;) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 tuning na jakich częściach...? Quote Link to post Share on other sites
Majster' Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 wg tego co piszą ludzie - WGC Custom to zmienione body, kilka dupereli. Technicznie chyba nic poza sprężyną M120 wsadzone nie zostało. Ale pewności nie mam. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 czyli m120 na stock cześciach ? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Wgc nie ma M120, tylko ok M110... Quote Link to post Share on other sites
Majster' Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Szczerze? Nie daję 100% pewnosci, bo mam ją od kumpla a ten sam nie wie do końca co tam jest. W każdym razie sprawdzane było na chrono i wychodzi 400-410FPS. Do tego mówił że na pewno siedzi tam 120. Quote Link to post Share on other sites
Ponton Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Mam M16 G&P z tuneup'em LVL1 - 415FPS. Używam batki 8,4 SANYO, i powiem tyle, że na tej batce mam ROF porównywalny albo i lepszy ROf od replik firm typu JG, P&J, i batka na pewno nie jest za słaba. Quote Link to post Share on other sites
Majster' Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Dobra podjąłem straszliwą decyzję :D Odetnę jedno ogniwo i powinno być ok - bez obaw no i naturalny ROF. Na ostatniej strzelance ktoś do mnie podszedł i spytał czy to mój tak "nawala" przyznam, że 10,8V robi duże wrażenie na innych. Quote Link to post Share on other sites
Ponton Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Odciąć? Czym? :D Nożyczkami ? :wink: Uważaj co piszesz, polecam zgrzewarkę do akumulatorów, a ewentualnie lutownicę, ale to jest ryzyko. Sorry za OT. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 A ja polecam zakup SANYO RC 8.4V tak ponad 2000 mAh, będzie banglać jak głupie. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 ASGShop ma uznaną markę, jeśli chodzi o serwis i możesz śmiało polegać na ich opinii. Poza tym jeśli mocniejsza batka skasuje Ci gwarancję, to chyba nie ma co się zastanawiać. Mi stokowe G&P (370 fps) na 8,4 bangla jak ta lala. A weź załóż taki serwis sobie i wciskaj wsztskim li-po 11,1V 35C do tuningowanych replik, nie będziesz wiedział po miesiącu czy strzelić sobie w łeb czy skoczyć z okna jak osiołki zaczną napieprzać z tego jak z minimi i uszkodzą GB, szybkostrzelność = szybsze zużywanie się części = częste reklamacje. Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted June 17, 2009 Author Report Share Posted June 17, 2009 Mam już od paru dni karabinek i batkę G&P 8.4V 3300mAh i śmiga bardzo ładnie. Widać różnicę jeśli włożę batkę 8.4V od JG, a poźniej od G&P :D Ogólnie polecam batkę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts