Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam

Posiadam HK416 AGMu zakupionego z drugiej ręki, poprzedni właściciel zmienił w nim lufę na precyzyjną 363mm 6,03mm nie wiem jakiego producenta w każdym razie chrom.

Moje pytanie jest następujące, jak wyciągnąć to ustrojstwo, zdjąłem wszystko za samej lufy zewnętrznej tak że została tylko precka w środku, wykręciłem wszystkie śrubki, ale nie mogę ni jak wyjąć preclufy. Chciałbym wymienić komorę Hopup na jednoczęściową uszczelnioną nawet w tym względzie zakupiłem odpowiedni korpus dający taką możliwość(z wierniejszymi oznaczeniami) tylko jak to wykonać skoro lufa siedzi tak dobrze że nie sposób ja wyciągnąć.

Zachodzę w głowę w jaki sposób poprzedni właściciel był w stanie ją w ogóle zamontować, że o odpowiednim wpasowaniu szyn komory Hopup w prowadnicy lufy nawet nie wspominam skoro ja nawet kombinerkami jej przekręcić nie mogę, natomiast udało mi się ją deczko wybić.

Witam, jakoś nie mogę zrozumieć jak ty to próbowałeś wyciągnąć, aby wyciągnąć komorę z lufą wybijasz pin/ "łamiesz" replikę na pół i wyciągasz cała komorę wraz z lufą do góry później skręcasz hopa na zero, wyjmujesz zabezpieczenie z tyłu komory i lufa cała wychodzi wraz z gumką hop-up. 8-)

Współczuję tej Twojej lufie... Ja wyjmuję lufę trzema ruchami: 1. wybijam pin przedni w korpusie, 2. rozsuwam dwie części korpusu, 3. z górnej części wyjmuję swobodnie komorę HU wraz z lufą. Mówię o M16, ale wątpię, żeby w Twojej broni nie było to równie proste. Pozdro

Tja, od razu wyskakuje w podskokach :-F.

Darował byś sobie takie komentarze, :wink: może powiesz że, po wyciągnięciu zabezpieczenia trzeba ją wybić motkiem albo kombinerkami wyciągnąć wydaje mi się że nie. Lufa i gumka normalnie wychodzi w palcach :roll:

wcześniej miałem AK-74 Boyi z lufą MadBulla Black Pythonem i nie było najmniejszego problemu

@HUGO

AGM ma komorę dwuczęściową tej broni się nie lamie tylko wybija pin przy magu i rozsuwa na dwie części

w pierwszej zostaje lufa i grip wraz z precką i górna polową Hopka

w grugiej kompletny gearbox i dolna część hopa

Lufa z precką została mi w takiej formie wszystkie zabezpieczenia wyciągnięte i wykręcone

z tym iż sama nie chce wyjść

d38f79416075bd22m.jpg

Edited by Macias13_84

Darował byś sobie takie komentarze, :wink: może powiesz że, po wyciągnięciu zabezpieczenia trzeba ją wybić motkiem albo kombinerkami wyciągnąć wydaje mi się że nie. Lufa i gumka normalnie wychodzi w palcach :roll:

To dowodzi tylko szitowości komory, z której wyciągałeś ową lufę i gumkę - sam już takie widziałem i fakt, może tak być, jednak warto by ją zmienić, bo uszczelnienie to już nie wiem czy coś da.