Zmorak Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Jako że temat został poruszony w innym wątku - mam pytanie co do znawców przedmiotu. Zakładając że karabin jest oparty na systemie aps-2 - powiedzcie co trzeba by wymienić aby ten karabin działał należycie, bo podejrzewam że 450 fps w stocku to trochę za mało. Cena z przesyłką do Europu 260 $ kusi jak diabli :evil:. A może ktoś ma informację czy szykuje się wersja gazowa? Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Zakładając że karabin jest oparty na systemie aps-2 - powiedzcie co trzeba by wymienić aby ten karabin działał należycie, bo podejrzewam że 450 fps w stocku to trochę za mało. Nie chce krakać ale chyba szykuje sie lincz ;-) Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Według mnie ma rację, dzisiaj niestety 450 fps w springu to trochę za mało, żeby mieć przewagę nad aegami. Piszą, że zespół spustu i seary są metalowe, na ile jest to wytrzymałe to się okaże. Na pewno do wymiany lufa na precyzyjną, pewnie gumka, chociaż nie wiadomo co tam siedzi. Sprężyna M170 lub 190, do tego zespół cylindra, jakiś lekki tłok. No i lunetka, jakieś M3 4,5-14x50 np :D Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 M3 to jest 3,5-10x40 o ile pametam. 4,5-14x50 to jest M4. A co za róznica jakiej jakości są części w środku? Ważne jest z jaką repliką to jest kompatybilne a podobno z aps-2 czyli robisz łatwego i przyjemnego tunninga :D Quote Link to post Share on other sites
Zmorak Posted July 4, 2009 Author Report Share Posted July 4, 2009 Ciekawe jakiej długości jest lufa? Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 O ile znajomy ( Adi-Brody) wykonał swojego Barreta zgodnie z ostrym odpowiednikiem, spokojnie wejdą 705mm :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 (edited) bebeszki od aps2 to maks 650, więcej juz słabawo bo fpsy spadają. Edited July 4, 2009 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Zmorak Posted July 4, 2009 Author Report Share Posted July 4, 2009 Czyli max fps to 650 - a jak to będzie się przekładało na celność i zasięg - pod warunkiem oczywiście założenia precki i dobrej gumki hop-up? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 fps dużo więcej, czemu niby 650? I czemu zadajesz tak szczegółowe pytania o replike której nikt w Polsce jeszcze niema? Quote Link to post Share on other sites
Zmorak Posted July 4, 2009 Author Report Share Posted July 4, 2009 bebeszki od aps2 to maks 650, więcej juz słabawo bo fpsy spadają. Sam pisałeś że max to 650 - albo cię nie zrozumiałem. Co do pytań - to chcę kupić tą replikę - nie podoba mi się tylko brak magazynka :( - o wiele fajniejsza jest M82 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 tzn lufa wejdzie pewnie 705 ale nie warto pchać więcej niż 650mm bo spadną fpsy. Np z 730 spadną do 710 :P Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 M210 i po sprawie ;-) Quote Link to post Share on other sites
Zmorak Posted July 4, 2009 Author Report Share Posted July 4, 2009 A tak z ciekawości zapytam - ile fps można teoretycznie wyciągnąć ze sprężynki ? Quote Link to post Share on other sites
nfbt Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 (edited) Jak wsadzisz resor od tira to dużo.:twisted: To, ile można to zależy czy chcesz naciągać replikę ręką, czy nogą jak kuszę... m210 jest chyba najmocniejszą sprężyną na rynku, ale nie o tym temat jeśli dobrze pamiętam. Jak dla mnie to dyskusja o replice której jeszcze nikt nie dotykał w polsce jest bezcelowa, bo to tylko gdybania, bo co by to było gdyby ten Barrett m99 okazał się nie do końca kompatybilny? :strach: :strach: :strach: Chociaż, bądź co bądź, replika budzi u mnie nie małe zainteresowanie, a przede wszystkim KUSI!!!! Ciekawe kiedy będzie w Polsce... :roll: Edited July 4, 2009 by nfbt Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 jeśli masz kasę to co cię jeszcze powstrzymuje przed założeniem konta na PP i kupnem tej repliki? ;D Quote Link to post Share on other sites
Zmorak Posted July 4, 2009 Author Report Share Posted July 4, 2009 Konto PP już mam, dawno potwierdzone i zweryfikowane :) - nie po raz pierwszy kupuję za granica, wprawdzie kupowałem w Stanach na Ebayu ale nie sądzę żeby to była różnica z Hong Kongiem. Co do kupienia to powstrzymują mnie trzy rzeczy: 1. Czekam na wypłatę 15 lipca i jeżeli się nie opamiętam to kupię. 2. Chętnie bym poczekał aż będzie w polskim sklepie - gwarancja by się przydała 3. Nie ta wersja co trzeba - M82z magazynkiem bardziej mi się podoba - BTW http://www.apextacpro.com/product_info.php?products_id=549 tu jest wersja AEG Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Jeśli bardziej podoba ci się M82 to poczekaj, aż będzie w sprzedaży i kup - logiczne :F Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 aha barret z hicapem... Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Gwarancja wiele Ci nie pomoże bo i tak będziesz tuningował. @ nfbt Ładowałeś kiedyś m210 na dobrych podzespolach? Quote Link to post Share on other sites
nfbt Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 No fakt faktem- nie, ale takie moje luźne domysły i to co czytałem :) Tak mi się poprostu wydaje, skoro niektórzy mają problem z naciągnięciem 180/190 to m210 wydaje się albo trudna albo nie do naciągnięcia w pozycji leżącej. A tak co do tematu, to szkoda, że zrobili magazynek na 25 kulek w M99... Jakby dodali np łuski .50 na kulki to... AHHH, Klimacik :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 na m170 da sie wycisnąć 700fps więc po co więcej? Problemy z naciągnięciem mają osoby które nie mają springa i nie sa przyzwyczajone. Ja snajperkę mam od 3 lat sprężynową i problemów z m190 nową nie mam. Z m210 pewnie tez bym sobie poradził. Quote Link to post Share on other sites
ryuzok Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 sorry że przeszkadzam, ale mam kilka uwag odnośnie tego chińskiego M99... mianowicie: 1-jest to klon konwersji do replik typu APS2 dostępnej na WGC 2-magazynek jest z przodu (przed chwytem) czyli lufa to pewnie 509 lub dodać tłumik 3-nie jest warta, tzn pewnie będzie trzeba sporo doinwestować, a sam miałem krótką rozmowę z firmą G&H, w trakcie której powiedziano mi że mogą zrobić barretta M99/95 w systemie bullup, tzn żeby magazynek był tam gdzie powinien, co wtedy daje skrócenie repliki/dłuższą sprężynę (wycenili to na jakieś 1900zl), a że były by to same stalowe części, M170 to raczej nie był by kłopot, no i po co więcej... a tka bardzje w temacie, do wymiany...podejrzewam że będzie to coś w stylu wzięli WARRIORa I, i zmienili mu body, niezbyt fajny pomysł jak dla mnie... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 aps2 a nie warriora... Quote Link to post Share on other sites
nfbt Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 (edited) No... Barrett z tłumikiem to już niezła broń psychologiczna. Wyglądałby ciekawie...: :strach: W prawdzie M82, ale M99 też wyglądałby monstrualnie. :) Edited July 19, 2009 by nfbt Quote Link to post Share on other sites
baum Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 przejść z czyms takim przez las to musi być tragedia, no chyba, że do tłumika dodatkowo zamontujemy maczetę, albo piłe łańcuchową. kilka kilo w tą czy w tą stronę.. co to za różnica:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts