Dezerter Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Witam, posiadam taki zestawik: M15A4 Classic Army Level 1 asgshop Precka 6,04 509 SYSTEMA Gumka SYSTEMA Komora stockowa - CA Chciałbym wymienić teraz komorę, dużo się naczytałem na forum i chyba najlepszym wyborem będzie King Arms. Brać KA czy będzie coś lepszego do tego zestawu? Druga sprawa - dystanser. Wystarczy stockowy czy kupić np. TAKI zestaw? 30zl to nie dużo, a jeśli miałby ten dystanser poprawić zasięg/skupienie to czemu nie. Pozdrawiam, Dezerter. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Świetny wybór. Komora King Arms i te dystansery. U mnie wyraźnie podniosły zasięg i celność. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 te dystansery u krakmana są po dysze a na gunfire bodaj po 6zł. Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted July 5, 2009 Author Report Share Posted July 5, 2009 te dystansery u krakmana są po dysze a na gunfire bodaj po 6zł. http://www.taiwangun.com/shop,show,1118 i http://www.gunfire.pl/product-yid-11521902...-do-Hop-Up.html Chyba jednak zaufam Deep Fire. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Montowałem kilkakrotnie te od krakmana... I porównywałem z DF. Jak masz zbedne 20zł to czemu nie? Tylko po co skoro dają tyle samo? Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Z tego co zaobserwowałem to od bardzo dawna ani na tajwanie ani na gunfire są niedostępne... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 No to od kogoś odkupić jeden :P. Nie problem. Albo nawet zrobic u kumpla na tokarce to 10 minut. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 wątpie aby tokarz to dorabiał jednorazowo za mały element to jest. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Albo nawet zrobic u kumpla na tokarce to 10 minut. Jak sie ma kumpla z tokarką? Z resztą każdy tokarz to dorobi, nie jest to za mały element. Pewnie kosztowało by to pare groszy. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Ale po co? Jak jest tylko DF? Kombinujecie jak koń pod górkę. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 na przykład dlatego że za kawałek plastiku każą sobie płącić 30zł plus wysyłka? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 2 kawałki jak już mamy być dokładni. Poza tym Dezerter chyba tam kupuje komorę. Ja już kupiłem kilka tych zestawów i też jakoś na pieniążkach nie śpię. Swoją drogą to lepiej zapłacić na asgshopie 25PLN czy na taiwangunie za 10PLN plus przesyłka 20PLN? Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 z przesyłką tos przesadził "lekko" :P. asgshop wysyła gratis? Ja wole nie płacić ani krakmanowi ani asgshopowi tylko kupić kawałek metalu hehe. Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Ja mam trochę inne pytanie. Kiedy który z tych dystanserów się używa? To jest w zależności, nie wiem, mocy repliki, długości lufy? Mógłby to ktoś tu po krótce wyjaśnić? Sam mam w domu walający się taki komplet, ale go nie montowałem bo jadę na stockowym dystanserze z TM. Który by było u mnie dobrze zamontować jeśli mam 470fps i 469mm lufę? Żeby nie było całkiem OT, to kumpel ma komorę KA i bardzo sobie ja chwali. Lepsza na pewno niż CA. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 jeden jest na poprawę zasiegu a drugi na poprawę skupienia z tego co pamietam. dexterkrak: myślisz ze tokarzowi chcaiło by sie dłubać element o długosci 3mm czy nawet mniej ? wątpię. do wytoczenia tego trzeba użyc dwóch noży SVJBR i SVJBL. wątpię aby komuas chciał osie robic coś takiego. jezeli w życiu nie toczyłeś niczego na tokarce to nie zabieraj głosu. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Ja używam czarnych prawie tylko. Białe sprzedaje kolegom. Tylko ja używam prawie tylko semi, wyjątek G36E i MP5K [tu mam białego]. Na obu kulka leci jak po sznurku. Ja bym spróbował na dwóch, w końcu wymiana dystansera to pikuś. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik PS: A co do dexa to Dezerter chyba tam kupuje komorę i coś tam jeszcze więc jako tako można to zaliczyć do darmowej wysyłki. Ale jeżeli patrzeć na to jakby się kupowało od krakmanów to oczywiście, że lepiej i taniej wziąć PJ-towske. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Segar, obawiam się że jednak pracowałem na tokarce. Niemal na zabytku (ba, nawet z korbkami i bez automatycznego posuwu :D). No jesli dla Ciebie element długości 3mm jest problemem to nie wiem na czym Ty to toczyć chcesz. Zaprpopnowałem tylko że jesli się ma kolegę z tokarką w szopie to warto zrobić coś takiego samemu bo ani to trudne ani kosztowne. A ile zabawy przy tym :] Co do tego że jeden poprawia zasięg a drugi skupienie: no nie powiedział bym tego w ten sposób. Oba w podobnym stopniu (sporym) zwiekszają i zasięg i skupienie ale przez to że sa sztywne a nie gumiate muszą być dwa rozmiary gdyż nie dopasują sie tak ładnie do kulki. Ja najczęściej montuje czarne- we wszystkich gunach w jakich to montowałem biały podkręcał zbyt słabo. Jesli coś sie nad niego podłozyło np kawałeczek wyciety z karty telefonicznej to podkręcało tak samo jak czarny ale wiadomo- to prowizorka. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 nbo mi by sie nie chciało toczyć takiego gówienka :) zabiel powierzchnię, tocz, fazka, pierdółka, odetnij detal i tak w koło macieju... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts