Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Socom Gear - 1911 MEU Pistol - magazynek

Recommended Posts

Witajcie

Otoz mam problem z moim magazynkiem. Od nowosci jest on nieszczelny i gaz ucieka zaworem na dole, w zwiazku z tym chce go rozebrac i postarac sie go uszczelnic.

Lecz jest jeden maly problem, otoz szukalem i nie moglem znalezc informacji, jak zdjac stopke magazynka. Czy zdjecie jej jest mozliwe tylko dopiero po wybiciu tych 3 "pinow" ?

Pytam sie, gdyz nie chcialbym niczego uszkodzic a to moja pierwsza stycznosc z magazynkami od colta.

Druga sprawa - czy jest sens w ogole to robic, jesli colta uzywalem na 2 strzelankach, czy wyslac to na gwarancje do specshopu ? (i tu pojawia sie tez problem bo niby gwarancji na zawory, uszczelki itp nie ma, ale magazynek taki byl od nowosci taki)

Stopka powinna zejśc tak samo jak i w innych coltach WE, czyli wybijasz 2 nagie piny i ciągniesz w dół.

Zanim to zrobisz to włóż magazynek pod wodę, abu ustlić dokladnie, z którego miejsca ucieka gaz.

Juz pod woda sprawdzalem i gaz chamsko ucieka dolnym zaworem od ladowania.

No co do tego ze to mnie nic nie kosztuje to nie bylbym taki pewien ;/ ani karza odsylac na swoj koszt

"Koszty wysłania sprzętu do serwisu pokrywa klient, odesłania do klienta w przypadku uwzględnienia reklamacji - Sklep. "

Jajku, regulamin sklepu Cię nie interesuje, Ciebie interesuje ustawa, rozumiesz? Najczęściej przydaje sie przy wymianie butów ale i jak widać replik :)

Piszesz w I poście: "od nowości". Kiedy go kupiłeś? Jeżeli mniej niż pół roku temu to żądaj wymiany na nowy bo masz do tego prawo. A wysyłkę pokrywa sklep. Nie Ty.

http://www.uokik.gov.pl/

Wątpię, aby jakikolwiek sklep uwzględnił po reklamację półrocznego zaworka, w którym znajdują się gumowe elementy ulegające naturalnemu zużyciu ;)

Jeżeli gaz ucieka ze środka to w większości przypadków pomaga rozebranie, przesmarowanie i ponowne złożenie zaworka. Można też wymienić zajdująca sie w środku uszczelkę (ja je robię np. z dystanserów ;)). Jak na około to może wystarczy delikatnie dokręcić.

Ja mogę tylko odesłać do ustawy o ustawy z dnia 27 lipca 2002 r.

o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego.

Konkretnie art. 4 paragraf 1 i pare innych, nie chce mi sie tylko czytać teraz :P

Jeżeli ustawa nie jest wystarczająco wiarygodnym źródłem to przepraszam :)

Witajcie

Otoz mam problem z moim magazynkiem. Od nowosci jest on nieszczelny i gaz ucieka zaworem na dole, w zwiazku z tym chce go rozebrac i postarac sie go uszczelnic.

Lecz jest jeden maly problem, otoz szukalem i nie moglem znalezc informacji, jak zdjac stopke magazynka. Czy zdjecie jej jest mozliwe tylko dopiero po wybiciu tych 3 "pinow" ?

Pytam sie, gdyz nie chcialbym niczego uszkodzic a to moja pierwsza stycznosc z magazynkami od colta.

Druga sprawa - czy jest sens w ogole to robic, jesli colta uzywalem na 2 strzelankach, czy wyslac to na gwarancje do specshopu ? (i tu pojawia sie tez problem bo niby gwarancji na zawory, uszczelki itp nie ma, ale magazynek taki byl od nowosci taki)

Taa..też mam ten problem! Chyba powiem im żeby mi wymienili... może jakaś wadliwa seria magazynków czy co? Tyle kasy poszło na pistolet...a tu wpierw problem z przejściówką do tlumika (ale naprawiłem sam),a teraz z magazynkiem.

Dokładnie w tym samym miejscu gaz mi ucieka. :wink:

Jaki mialeś problem z przjesciowka do tlumika? Bo u mnie okazalo sie ze ona nie jest na tlumik 14mm, tylko na 13.5mm (ale akurat na szczescie taki tlumik mam do mojej giety wiec pasuje jak ulal wiec na szczescie to nie wada za zaleta bo nie musze dodatkowego tlumika dokupowywac)

Postanowilem wziac sie samodzielnie za zrobienie maga. Troche teflonu i wszystko git :) jeszcze jak tylko zdobede smar do uszczelek to przesmaruje i powinno dac rade