arend Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 (edited) Z szyną 11mm może być problem z dokupieniem gdyż te szyny w 80% przypadków są wycinane bezpośrednio w korpusach wiatrówek. Natomiast nezproblemowo można je wykonać we własnym zakresie z płaskownika 10.5mm. Piłujesz (lub jeśli możesz frezujesz) boki pod kątem 45 stopni i wiercisz w odpowiednich miejscach otwory pod śruby mocujące. Ewentualnie możesz spróbować dowiadywać się w sklepach lub forach wiatrówkowych. Edited January 16, 2010 by arend Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Nie wiem czemu mój post został usunięty, skoro zawierał odpowiedź na pytanie zadane przez vonmarxxa. Vonmarxx - Masz link na poprzedniej stronie. Quote Link to post Share on other sites
vonmarxx Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 HateMe - o który link Ci chodzi?:) thx Wam za odpowiedzi na moje pytanie! Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 U mnie rozwiązanie wyglądało tak: Klucz ampułowy (imbus) poszedł pod szczęki i dałem większe śruby, dłuższe. Jednak lepiej będzie zeszlifować szynę, po przejściówce koli jest dość wysoko co znacznie wkurza celowanie ;) Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 http://tarcza.pl/index.php?p72,przejscie-z...-szyny-na-waska Ten, wystarczyło dokładnie przeczytać poprzednią stronę. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Pytanie tylko kiedy będą rzeczoną przejścióekę mieli w ofercie. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Na allegro przejściówki są cały czas, w obie strony. Mi znalezienie zajęło około pół minuty, myślę że to szybsze rozwiązanie niż pytanie na forum... :) Quote Link to post Share on other sites
vonmarxx Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 znalazłem, dzięki:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts