Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Kupiłem PJ25 i chciałem przetestować więc pojechałem na działkę.Na początku nastawiałem hop up-a a później kalibrowałem lunetę,a że jeszcze bateria się nie rozładowała to sobie dalej postrzelałem (90% strzałów było na semi).Nagle naciskam na spust zero reakcji pomyślałem sobie batka padła więc wziołem od brata batke tez nic

zdziwiony bo na jego karabinie działały obije.Zobaczyłem ,że bezpiecznik mi sie spalił.

Czy bezpiecznik spalił mi się przez to ,że strzelałem tyle na semi (pytam się o to bo jak dobrze pamiętam w jakimś z tematów na forum było na pisane ,że częste używanie semi prowadzi do spalenia bezpiecznika.)Jak tak to jaki bezpiecznik mi doradzicie??(który wytrzyma tyle na semi??)

jak dobrze pamiętam w jakimś z tematów na forum było na pisane ,że częste używanie semi prowadzi do spalenia bezpiecznika.)Jak tak to jaki bezpiecznik mi doradzicie??(który wytrzyma tyle na semi??)

Coś w tym jest - szczególnie gdy za długo przytrzymujesz spust na tym pojedyńczym, no i styki się palą. AnR dobrze radzi - ja bym jeszcze wymienił kable przy okazji pozbywając się bezpiecznika, ale tylko po ówczesnym shimmingu itd. No i smar miedziowy na styki (tak AnR - Twój patent, nie pusz się ;-))

Coś w tym jest - szczególnie gdy za długo przytrzymujesz spust na tym pojedyńczym, no i styki się palą.

Styki padające przy pojedynczym to rozumiem, ale co ma czas trzymania spustu do przepalania bezpiecznika? Na pojedynczym po oddaniu strzału spust można przytrzymywać nawet przez tydzień i bezpiecznik nie ma prawa się spalić bo obwód jest rozwarty, a prąd nie płynie.