decigner12 Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Jak w temacie posiadam takowy aku. Nowiusienki i po pierwszym ładowaniu wytzymał tylko 1 hi capa. Czy to normalne u intellecta czy mam fabrycznie zdechły aku? Moja bch001 nie chciała go wykryć więc na chwilę podłączyłem chiński prostownik na 5 min czy mogło się coś uszkodzić? Przepraszam za zaśmiecanie forum. Quote Link to post Share on other sites
Joker_007 Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Po 1: Intellecty to ścierwo jakich mało Po 2: Wykonaj cykl rozładowania/ładowania na ładowarce mikroprocesorowej... Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted July 14, 2009 Author Report Share Posted July 14, 2009 Dzięki "naprawdę" mi pomogłeś. Seger może ty coś wiesz, chyba bawisz się w modelarstwo nie? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 BCH001 to jest mikroklocek, co prawda jeden z tańszych i gorszych, ale jednak. Sam mam - niestety :???:. Jak wyglądało "pierwsze" ładowanie? Tym chińskim prostownikiem? Sprawdzałeś czy polaryzacja nie jest różna niż ta na mikroklocku? Z reguły jak aku jest uszkodzone to diody mrygają, a nie nic się nie dzieje. Sprawdzałeś mikroklocka na innym pakiecie? Może padł ;-). Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted July 15, 2009 Author Report Share Posted July 15, 2009 Nie prostownikiem przez 5 min potem na mikroklocku, poza tym aku już działa, bo wykonałem pełne try cykle tak dla info są to jakieś ogniwa klasy extreme od intellecta Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 co z tego że extreme jak to bubel. formowanie ogniw pakietu trzeba wykonać na łaodwarce mikroprocesorowej ale nie takiej mikro za 100zł co nawet koło mikroprocesora nie leżała. przy formowaniu ważny jest prad łądowania nie wiekszy niz 1C tak samo rozładowania. też nie wikeszy niż 1C. nie bawię sie w modelarstwo ale pracuje w modelarskim i mam możliwosć regeneracji zabitych batek ( efekt pamięci) Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted July 15, 2009 Author Report Share Posted July 15, 2009 aha, formowanie było na prądzie 500ma. Batka działa świetnie po prostu to kupiłem, bo wiem, że napewno jeszcze kupię porządniejsze aku. Mam nadzieję, że przez wakacje się nie sypnie. W ogóle co tak narzekasz na tego batimexa, a wyobraź sobie, że musisz formować chińskim prostownikiem? Co wtedy byś zrobił? Już wolę takiego mikroklocka niż chińską ładowarkę. Już jeden pakiet zarżnołem Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 bo jakbyś miał ładowarkę taką : http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=6378 to nie zamieniłbyś jej na żadną inną :) Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted July 15, 2009 Author Report Share Posted July 15, 2009 Ale farciarz z ciebie też chce taką. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 to kup :D Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted July 15, 2009 Author Report Share Posted July 15, 2009 Żeczywiście intellect to gówno poszedł na zatracenie łącznie z karabinem. Najpierw spalił się silnik, potem zajarały się styki i poszło okablowanie z kostką z batki wylała się jej zyciowa substancja i kolba się stopiła super tym razem kupię gietkę i tak miałem dość scara. A ten silnik P&J był taki bajeczny... Mam nauczkę naszczęście mechanicznie GB nie jest uszkodzony więc będę mieć trochę części. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 hmmm... gwarancja raczej tego nie obejmie ale mozesz zadzwonic do sklepu gdzie kupiłeś i zapytać się :) Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted July 16, 2009 Author Report Share Posted July 16, 2009 Podłączyłem karabin do innej batki, o dziwo na silniku boya działa. Jako że wtyczka do zasilania wychodziła w miejscu składania kolby i się stopiłą dolutowałem do obu kabli po małym kawałku tak, żeby wchodziły w kolbę. Muszę w tym miejscu zastosować koszulki termokurczliwe pytanie tylko ile kosztują i czy dostanę je w elektronicznym? do tego wtyczka kolega da mi akumulator od cm 028 bo się zepsuł i kupił gietę. I będę śmigać z mniejszym rofem :/ Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 ku*** termokurczka kosztuje 1,4zł za metr. Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted July 17, 2009 Author Report Share Posted July 17, 2009 Seger czy te kable są ok? http://img404.imageshack.us/img404/3543/p1030815.jpg Po prostu zrobiłem rozwiązanie na krótko bo nie mam kasy to lutowanie kabli da radę z nałożoną termkurczką? Jaki silnik polecisz do m110 lub m120 zależy mi na rofie. Mam już batkę G&P 9.6v. Silnik to jakiś tani bym chciał ale nie p&j bo nie wiem jakim cudem zjarał mi się na 8.4V dziwne coś troszkę lepszego. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 kable te na zdjęciu to najgorsze ścierwo jakie tylko jest możliwe. wczoraj zakładałem kostkę stykową systemy do m4 kolegi wraz z "super hiper niskooporowym okablowaniem" są twarde jak kamień, nie chcą się dobrze układać. wniosek= odlutowałem i przylutowałem nowe silikonowe kable. replika działa. jeżeli chcesz mieć dobry rof to silnik albo od G&P hi-speed ale nie jest on fajny moim zdaniem albo ICS turbo 3000. co do wtyczek to wyrzuć badziewiastą tamiye i załóż deansy nie dość ze tańsze to jeszcze lepsze. aha nie bierz deansów G&P śmierdzą na kilometr kiczem. przy lutowaniu kabli do nich blacha rozgina się. to co zrobiłeś na zdjęciach podziała ale ciekawe jak długo :) zaizoluj to porządnie i powinno grać ps. brzydki lut :P Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted August 4, 2009 Author Report Share Posted August 4, 2009 Niestety silikonowe kable nie weszły za gruba izolacja, ale za to miałem zjarany zasilacz 600w beqiuet i z niego wziąłem kable są giętkie i nie mają dużo oporów. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 to dajesz cieńszy kabel. wystarczy 1mm2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts