Grigor123 Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Witam. Posiadam mp5kpdw Galaxy. Podczas ostatniej strzelanki zauważyłem coś dziwnego. Otóż po krótkiej serii replika przestała strzelać, silnik napierał na zębatki lecz nie mógł ich poruszyć. Podłączyłem mocniejszą batkę znajomego replika zaczęła strzelać. Podłączyłem znów moją i replika również strzelała. Lecz ta zacinka powtarzała się co kilka serii. Wie ktoś czego może to być przyczyna ? Dodam również, że replika przez ostatnie pół roku strzelała bez zarzutów. Z góry dziękuję Grigor. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Farmer1288 Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 możliwe że ci się styki przepaliły i albo zła regulacja silnika Quote Link to post Share on other sites
Grigor123 Posted July 20, 2009 Author Report Share Posted July 20, 2009 Silnikiem się bawiłem tzn. regulacją i myślę, że w tym problem nie tkwi. A co do styków to czy w GB V3 jest możliwość ich wymienienia, przeczyszczenia bez potrzeby rozbierania GB ?? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Nie ma takiej możliwości. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 (edited) Styki nie mają nic do tego. Podkładkowanie, bądź regulacja silnika. Edited July 20, 2009 by Germ Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Witam, mi się wydaje że podczas strzelania serią tłok zostaje np. naciągnięty w połowie i silnik na tej baterii co masz nie daje rady ruszyć dalej. Podkładkowanie też bym sprawdził. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Ewentualnie jakiś suprajs, między zębatkami - cuda są w tych kurczakach Galaxy, ale to o czym mówią koledzy wyżej, jak najbardziej również jest możliwe. To my sobie wróżymy z fusów, a Ty najlepiej odeślij na gwarę, albo sam sprawdź co w dżirboksie piszczy i wsio. Quote Link to post Share on other sites
Grigor123 Posted July 20, 2009 Author Report Share Posted July 20, 2009 Wielkie dzięki za odpowiedzi. A więc pozostaje mi wysłać na gwarancje. :roll: Quote Link to post Share on other sites
Grigor123 Posted July 22, 2009 Author Report Share Posted July 22, 2009 (edited) Nie chcąc zakładać nowego tematu napiszę to tutaj. A więc dziś składając moją mp5 wyleciało mi coś takiego http://www.vpx.pl/foto,p1020742.html I tu rodzi się pytanie. Do czego to służy?? :mrgreen: Gearboxa nie otwierałem. Edited July 22, 2009 by Grigor123 Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Mogę się mylić bo średnio pamiętam, ale to taki plastik, który trzyma kable w V3'jkach. W dżirboksie V3 jest dziurka na wylot GB przy zębatce środkowej - przez ową dziurkę widać ową zębatkę i prawdopodobnie z tego miejsca wypiął się ten plastik. Trzeba użyć trochę siły, żeby go wepchnąć. Quote Link to post Share on other sites
Grigor123 Posted July 22, 2009 Author Report Share Posted July 22, 2009 (edited) A może się coś stać, jeżeli nie wsadzę tego na jego miejsce?? Edited July 22, 2009 by Grigor123 Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Kable mogą przeszkadzać w pracy płytki selektora (tej po prawej stronie patrząc do dyszy, ale niekoniecznie. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Pierwszy raz coś takiego widzę i o tym słyszę. Więc raczej nie jest to coś niezbędnego... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts