Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Szycie ubrań?

Recommended Posts

Czy spotkaliście się z szyciem ubrań do airsoft, tj. kamizelek, kominiarek, bluz itd? Ceny niektórych specyfików odstraszają, a umiem szyć :-P Może macie jakieś wzory? Chciałbym zrobić coś przydatnego i dosyć taniego, bo niestety nie mam kasy na drogie rzeczy.

Z szyciem odzieży się nie spotkałem, ale widziałem pare razy na żywo i choćby na allegro szyte osobiście przez różne osoby kamizelki, ładownice itp. Zwykle raczej i tu moge doliczyć i siebie są to poprostu jakieś poprawki pod swoje zapotrzebowania itp. A co do wzorów to masz je wszędzie. Patrzysz na jakąś upatrzoną kamizelke i powoli coś tam sobie robisz, ale bez dobrej maszyny nie licz raczej, że się uda zrobić coś dobrego ;). A różne materiały są dostępne na allegro itp.

Jest w Polsce kilku ludzi szyjących oporządzenie na zamówienie. Sam mam sprzęt produkcji Bombla, jestem bardzo zadowolony. Jeżeli tylko masz takie zdolności to może to być dla Ciebie dobre rozwiązanie.

Dość sporo ludzi szyje coś albo zamawia u innych.

Przynajmniej połowę z oporządzenia mam spod własnej igły, a w ekipie mundury też często szyte na własne potrzeby u zaprzyjaźnionej krawcowej.

Podany link Ci wystarczy jeśli chodzi o oporządzenie. Tam znajdziesz więcej linków dalej.

Jeśli chodzi o ciuchy to już się tak nie da. Najłatwiej kupić jeden mocno zciorany zestaw. Rozpruć i przenieść na wykroje. Potem modyfikujesz co i jak Ci potrzebne.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...