miki2222 Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Witam. Mam problem z trybem semi w M4A1 CQBR version. Czasami z lufy wylatują mi dwie kulki czasem jedna. Strasznie mnie to denerwuję.(np. dzisiaj na treningu z kumplami zaszedłem jakiegoś kolesia od tyłu, strzeliłem wyleciały dwie kulki i minęły przeciwnika on się odwrócił i strzelił). Wie ktoś jak to można naprawić? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Psikałeś magi/kulki/do komory/gearbox'a silikonem? Repliczka jest nowa? Ogólnie to stary numer z zdezelowaną gumą - jest stara i kołnierz się rozjeżdza, a co to za sobą pociąga? Nie trzyma kulek i przepuszcza dwie, z czasem nawet trzy. Jeśli nie psikałeś nic to kup nową gumę, najlepiej czarną Systemy, lub wyczyść z silikony cokolwiek było nim psikane. Ot cała filozofia. Quote Link to post Share on other sites
miki2222 Posted July 27, 2009 Author Report Share Posted July 27, 2009 Właściwie to nic nie psikałem. Replika ma może mniej niż miesiąc. Psiknąć zwykłym silikonem czy jakimś specjalnym? Może jest jakiś tutek bo ja jestem kompletnie zielony w tym. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 NIGDY nie psikaj NIGDZIE silikonem czy czymś innym do repliki. Kup nową gumkę HU, wsio. Quote Link to post Share on other sites
miki2222 Posted July 27, 2009 Author Report Share Posted July 27, 2009 Ale czy to coś pomoże? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Zrujnuje Ci życie, GOGIN nie wie co pisze! Wymiana gumki spowoduje wybuch repliki! <- To był sarkazm. Quote Link to post Share on other sites
miki2222 Posted July 27, 2009 Author Report Share Posted July 27, 2009 Jako iż za parę dni do kieszonki mi wpadnie z 300-350 zł mam zamiar coś kupić. Nie wiem czy tuningować ten stary karabin za 149zł(gumki,lufy itd) czy kupić nowy CM.031B. Polecicie coś? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 To już Ty sobie musisz odpowiedzieć czy warto - jakiej firmy i jakie przebieg ma ta replika? Quote Link to post Share on other sites
miki2222 Posted July 28, 2009 Author Report Share Posted July 28, 2009 Ta za 149 ma jakieś 230 fps może trochę więcej. Nie wiem czy tuning bardzo poprawi osiągi repliki(może być to strata pieniędzy). Właśnie na tym polega problem. Nie wiem czy zaryzykować i wydać parę stówek na tuning czy kupić nową solidną replikę. Zresztą tu macie link http://www.taiwangun.com/shop,show,893. Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 149zł ? 230fps?Takich replik się nie tuninguje . Najlepiej podaj link do repliki , którą posiadasz . Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 (edited) ...śmierdzi mi tu airsoftguns.pl... Kup nową replikę. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Edited July 31, 2009 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts