Moses Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 czy ktos sie spotkal z tymi pakietami? jakies opinie? Link to post Share on other sites
LiZzArD Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Podobno nie tracą tak pojemności jak normalne akumulatory ( z opisu zwykłych aku - ale podejrzewam że pakiety mają tą samą technologię, więc powinny działać podobnie). Pojemności w sumie atrakcyjne. Chciałem kupić do aparatu, ale na razie odpuściłem :) Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Ale to podobno, kolega chciał opinie użytkowników więc nie rób złej ani dobrej reklamy temu czego na oczy nie widziałeś. Link to post Share on other sites
seger Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 ale do czego one maja byc do zasilania aeg'a ? z tego co znalazłem w necie specyfikacje to nie nadadza sie. zaleta to tylko prad łądowania 1C. Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Główną ich zaletą jest to że się naprawdę nie rozładowują. Link to post Share on other sites
seger Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 każda bateria ma efekt samo rozładowania w przypadku tych ogniw został on zminimalizowany.li-po nałądowane pół roku temu na 4,18, 4,19, 4,18v na każdą z celi dzis ma nieużywane od tamtej pory : 4,11, 4,10, 4,10v :P Link to post Share on other sites
Moses Posted August 5, 2009 Author Report Share Posted August 5, 2009 Panowie bateryjka oczywiscie do aega :) Do mojej M733 jest sprzedawana w ehobbyasia http://shop.ehobbyasia.com/sanyo-eneloop-9...-twin-pack.html jednakze nie wiem czy jest sens sie w to pchac czy moze jakies inne ogniwa brac (poki co o Lipo nie mysle) Link to post Share on other sites
seger Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 nie ma sensu. aeg na tym albo będzie ledwo strzelał albo nawet nie pierdnie... bierz stare ale jare ni-cd aku. :) Link to post Share on other sites
cziman Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Te ogniwa są świetne, na prawdę warte swojej ceny.. ..do latarek i krótkofali. Mają wyższy prąd rozładowywania niż pozostałe ogniwa AA ale nadal zbyt niski żeby zasilić porządnego AEGa. TMa ze swoją sprężyną od długopisu prawdopodobnie pociągnie, ale już coś z M130 może ruszyć albo nie ruszyć, w domyślne licz się z tym że nie drgnie. No i czego byś nie robił, porządnego RoFa mieć nie będziesz. Link to post Share on other sites
Recommended Posts