Filipt15 Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 (edited) Witam. Chciałbym kupić jakąś dobrą uniwersalną ładowarkę tzn: żeby nią można było naładować batkę w karabinie jak i akumulatorki w pilocie Razz Pytam bo chciałbym kupić batkę sayno ale przeczytałem na wmasg że ładowarka dodawana do cm.028 szybko by taką baterię "zgnoiła". Więc do batki trzeba kupić ładowarkę, ale jakoś mi się nie widzi wydawać 100zł na ładowarkę tylko do bateri takich jak są w AK. Wole wydać ok 200-300zł na ładowarkę która mogłaby ładować zarówno pakiety ogniw (takich jakie są w AEG) jak i zwykłe akumulatorki do pilota/budzika. I teraz nasuwa się pytanie: Czy są gdzieś do kupienia takie ładowarki z uniwersalnymi wyjściami aby spełniły moje wymagania? Z góry dziękuję za odpowiedzi. _________________ Edited July 30, 2009 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Poszukaj jakiejś modelarskiej, ale te 200-300 zł nie wiem czy Ci starczy. Było, także odsyłam do tematów na forum. Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted July 30, 2009 Author Report Share Posted July 30, 2009 Już wykombinowałem że kupię ładowarkę CG i zrobię coś takiego: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 ten projekt włóż w buty... ładowarka dobra do wszelkiej maści ogniw, napieć, regulowanym prądzie łądowania, zasilaczem, programowaniem, balancerem, funkcja BID key kosztuje ponad 400zł. Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted August 3, 2009 Author Report Share Posted August 3, 2009 Ale ja chciałbym móc naładować tylko akumulatorki R6 ;-) Ta ładowarka http://www.taiwangun.com/shop,show,689 ma na stawy od 2,4v czyli tyle co połączone szeregowo 2 akumulatorki R6. Teraz średnio akumulatorek R6 ma pojemność 2000mAh a ta ładowarka ładuje prądem 500mAh i 1000mAh czyli "paluszków" nie powinna uszkodzić :wink: Teoretycznie gdyby szeregowo podłączyć min 2 Akumulatorki R6 do ładowarki i ustawić ją na ładowanie 2 ogniw (2,4v) to ładowarka powinna je spokojnie na ładować ;-) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 w elektronicznym kupujesz koszyk na paluszki za 2zł i gotowe... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts