Filip_94 Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 (edited) Witam. Zamierzam kupic sobie replike shotguna moosberg m 500 AGM. http://www.taiwangun.com/shop,show,813 - Moosber m500 w wersji z kolbą Czytałem opisy tej repliki i wyjnika, ze ma mocna sprezyna co za tym idzie ma duza predkosc wylotowa ale niestety elementy dsa z plastiku dlatego nie wiem czy ona sie za jakis czas nie rozwali. Zastanawiem sie nad replika do 100 zł. Czytałem posty innych uzytkowników, ale tam nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. W gre wchodza pistolety i karabinki tylko sprezynowe do 100 zł. Zastanawiem sie nad : Desert Eagle UHC - tylko tutaj jest mały problem : znalazłem kilka stron z tym pistoletem ale na roznych cena csie wacha od 70 - 109 zł!!! Wszystkie sa UHC, wiec nie wiem w czym sie roznia. Moze byc tez pistolecik innej firmy ale zeby potrzymal dlugo http://snajperasg.pl/product_info.php/products_id/139 Beretta 92 f różnych producentów acha mam juz jedna berette 92f ale nie strzela bo mi spadla. i zamek jest pekniety KWC http://snajperasg.pl/product_info.php/cPat...products_id/140 http://snajperasg.pl/product_info.php/cPat...910f09e4c15e5a4 Oraz inne pistolety : http://snajperasg.pl/product_info.php/cPat...products_id/259 Tylko teraz pytanie gdzybym sie zdecydowal na berette to UHC czy HFC?? Za wszelką pomoc z góry Bóg zapłać. Pozdrawiam Filip Edited August 5, 2009 by Filip_94 Link to post Share on other sites
aris2423 Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Jezeli chesz sobie troche postrzelac ( zeby miec z tego fan), to kupuj tylko i wyłącznie ten shotgun. Ma to jedyne sensowne przeładowanie jeśli chodzi o sprężyny i dzięki tej mocy możesz nawet zdejmować ludzi z 25-30 metrów. No i duży plus, że ma dodatkowe magazynki. Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Z 25 metrów. :lol: Z 40m albo więcej nawet. Kupuj mossberga ;) Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Link to post Share on other sites
aris2423 Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Jak masz + 10 do szczęścia to możesz zdejmować ludzi z wiecej niż 40 metrów, owszem kulka doleci do tej odległości, ale celnie taki shotgun strzela do 30 metrów. Link to post Share on other sites
Filip_94 Posted August 5, 2009 Author Report Share Posted August 5, 2009 Wiem, ale nie postrzelam z niego zbyt długo ( z shotguna) bo on ma jakas tam sprezyne bardzo mocna, a ja chce sie nawalac chardcorowo. A tam jest tloczek z dzyndzelkiem i on sie zazwyczaj urywa. Ale tak na chlopski rozum według Was ile nip wystrzelam kulek (zakladajac ze bede go smarowal co np tydzien?? A jeszcze mam takie pytanie gdzie kupic zeby bylo najtaniej i dobrze zeby przesylka byla tania i strzelba i gwarancja dosc dluga. Czy na tajgunie jest OK serwis gwarancja i przesylka wie ktos?? Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Mi trzyma już dosyć długo. Zapytaj Tuksiaka, on go ma długo. Myślę, że z 5k albo więcej na luzie wystrzeli ;) Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Link to post Share on other sites
aris2423 Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Ja na remingtonie przestrzelałem ponad 2k kulek i wszystko działa dobrze, a też spreżyna mocna i rapid fire niszczy replike... Ja tam swojego ani razu nie smarowałem, według mnie nie warto, przy replice w tej cenie. Kup ten na Taiwangun, gwarancji nie ma, ale wytrzyma jakieś półroku, do tego czasu zastanowisz się nad kupnem jakiegoś elektryka. Link to post Share on other sites
Filip_94 Posted August 5, 2009 Author Report Share Posted August 5, 2009 No wlasnie Pół roku a Desert Eagle UHc wytrzyma pare ładnych lat Link to post Share on other sites
aris2423 Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Po 1. może on wytrzymie te kilka lat, ale powieszony na scianie jako ozdoba. Po 2. Zeby kogoś trafić, bedziesz musiał podejśc baaardzo blisko po 3. Z shotgunem będziesz miał przynajmniej zabawe i bedziesz mogł jeżdzić juz na jakies zorganizowane strzelanki. po 4. Predzej czy pozniej i tak kupisz elektryka ;] Link to post Share on other sites
Filip_94 Posted August 5, 2009 Author Report Share Posted August 5, 2009 To co decyzja osateczna brac Mossberga tak?? a co sie w nim najczesciej psuje? Link to post Share on other sites
marianos Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 (edited) śmiało bierz Mossberga. Mojemu koledze odkręcać zaczęło się to coś pod lufą (sorry za określenie ale nie wiem jak to się nazywa :poddanie: ) a przyczyną tego był plastkikowy gwint Edited August 5, 2009 by marianos Link to post Share on other sites
aris2423 Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Tak !, bierz tego mossberga. Dokładnie nie da się powiedzieć co się najcześciej psuje, bo to chinczyk jest ;], ale jak go nie opuścisz z duzej wysokosci to nic takiego sie nie powinno stac. Link to post Share on other sites
Bardos Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Co się w nim najczęściej psuje? Proste, cylinder i giwnt pod lufą na który się wkręca atrapę magazynka rurowego. Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Eee tam zaraz, jak pilnujesz żeby się nie rozkręcał, to gwintu szlag nie trafi, a z cylindrem tutaj jest dużo lepiej niż w M47 DE (znaczenia kińskie dla ułatwienia, wszyscy wiedzą, że chodzi o remingtona). Link to post Share on other sites
Bardos Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 (edited) Wiesz, problem w tym że ja muszę naprawiać potem te gwinty kolegom, a jest ich trochę, to wiem na jaką skale się to psuje. :P Edited August 6, 2009 by Bardos Link to post Share on other sites
Filip_94 Posted August 6, 2009 Author Report Share Posted August 6, 2009 Kurcze. Mam juz asortyent 120-130 zl czy da sie za to dobry karabinek AEG kupic ?? Co mam zrobic. N atanie militaria jest ak 47 0.22 Cyma za 129 zl http://www.taniemilitaria.pl/sklep/product...;products_id=80 bo ja chce sie strzelac z kolegami ktorzy maja AEG mp5 Cymy i jeden Colta xm177 tez AEG Wezcie mi fdoradzcie zeby taka replika mi dlugo potrzymala i byla tez w miare m0ocna, celna. Czy najlepiej tego mossberga wziasc a wlasnie ile tys kulek nim moge swystrzelic?? Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 Trzymaj się od tego shitu z daleka. Omijaj kilometrami sklep taniemilitaria. Kupuj tylko tego mossberga, jak chcesz się dobrze bawić! Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Link to post Share on other sites
Filip_94 Posted August 6, 2009 Author Report Share Posted August 6, 2009 A ile oin moze mi posluzyc?? wystrzele nim 20 tys kulek?? Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 Nie wiem, ale myślisz, że wystrzelisz z tej zabawki na baterie 20k kulek? Człowieku, to ci pożyje być może 5k kulek... Shotgun ma dużo większy zasięg niż te tanie AEGi - zabawki. Ale to Twój wybór... Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Link to post Share on other sites
Vetius Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 Z tego shotguna to nie wiem czy wystrzelisz 20k kulek. Nie miałem z nim do czynienia (w domu mam tylko modele M47, wszystkie wersje oprócz tactical kupione za cene jednego). Jeżeli zależy ci na trwałości to klamki długo trzymają. Miałem do czynienia z DE Uhc, Berettą Uhc oraz Berettą HPA (posiadam). Berette Uhc kumpel ma od wczoraj, dziś trzymałem w rękach. Więc mało można po niej powiedzieć po jednym dniu. Zaś DE Uhc jego brat ma od około roku. Również trzymałem i strzelałem. Wyglądem nie grzeszy ale podobno jest bardzo wytrzymały. Klamki mają oczywiście słabsze osiągi od shotgunów. Więc jeżeli stawiasz na osiągi to shotguny a jak na większą trwałość to będą klamki. Link to post Share on other sites
Filip_94 Posted August 6, 2009 Author Report Share Posted August 6, 2009 :) Nie zrozumielismy sie . Pytalem sie czy ten shotgun wystrzeli 5k kulek :) Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 (edited) Więc jeżeli stawiasz na osiągi to shotguny a jak na większą trwałość to będą klamki. Bzdura. Nie miałeś nie wiesz. Zresztą jak w przypadku każdego chinola zależy od egzemplarza. Mój już niedługo będzie miał 1,5-2 lata nie pamiętam kiedy go nabyłem. Działa cały czas, ani razu nie był rozkręcany. Nie wiem ile kulek wystrzelił, ale była to ilość którą można określić jako DUŻO. Zużycie dochodziło do 300-500 na strzelankę. EDYTA: Pytalem sie czy ten shotgun wystrzeli 5k kulek Tego nawet najstarsi indianie nie wiedzą, zależy tylko od Ciebie i egzemplarza jaki kupisz. Edited August 6, 2009 by Tuksiak Link to post Share on other sites
Bardos Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 (edited) A mój ma już prawie rok, przebieg 4-5k kulek, a traktowany nie jest lekko, jedyną awarią było tylko złamanie gwintu od atrapy magazynka rurowego(naprawiony) i dalej strzela ładnie. :) Edited August 6, 2009 by Bardos Link to post Share on other sites
Vetius Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 Mój Long De też ma z 1,5 roku a teraz przez ostatnie parę strzelanek miał tylko jedną połówkę gwintu (gwint jak i body jest z 2 połówek a jedną odłamałem z mojej winy). Potem gwint się wyłamał, ale z mojej winy. Teraz mam do tego 2 shorty (jeden ''drewniany'', a drugi normalny). Kupiłem 2 ponieważ jednego wziąłem za punkty i zapłaciłem śmieszną cenę 36 złotych za czarnego. W longu myślę, że dało by się naprawić gwint, ale chyba pójdzie na części jak posypią się shorty bo i tak tylko z shortami jeżdżę na strzelanki. Nie wiem jak w agm, ale w de każdy z tej trójki przyszedł do mnie suchutki, lekko skrzypiący oraz z minimalnie przyrdzewiałą sprężyną. Zaraz po zakupie rozkręcałem każdego z nich i smarowałem i teraz pięknie chodzą, ale jest różnica między egzemplarzami shortów. Jednego naciąga się leciutko i w ogóle hopek nawet na pozycji normal podkręca lekko kulki (może lekkie bo 0,20) a drugi chodzi ciężej i ma trochę słabsze osiągi na tych samych kulkach. Po prostu chińczyki. Dziś był spring party. Ogólnie shotgun nad każdą klamką miał przewagę (Beretta HPA,Beretta Uhc,Desert Eagle KWC, ten z regulowanym hopkiem). Więc polecam shotguna na początek. Link to post Share on other sites
Filip_94 Posted August 10, 2009 Author Report Share Posted August 10, 2009 Ok. Kupilem Mossberga m500 agm long i jest wporzątku dzisuiaj pierwsza strzelanka była to nawet niezle wali bo z 20 ponad metrów dostał mój kolega to mówi ze bolało i bez hop upa. Mój shotgun teraz jest tam najsilniejszy oni maja AEg do 300 zł dlatego jestem zadowolony i dziękuje za pomoc. POzdrawiam Filip. Mam t5akie pytanie czy opłaca sie go rozebrac i nasmarować czy strzelac puki sie da . Nie ma gwarancji bo pisało ze tam jest mocna sprężyna. Z góry dziękuję. Link to post Share on other sites
Recommended Posts