eso Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Witam, ostatnio na allegro pojawiła się beretta m9 firmy WE. Po fotkach widać niezłe spasowanie części. Może ktoś posiada i mógłby podzielić się wrażeniami? Bo tak naprawdę to prawdziwe M9 to kjw lub ksc narazie :/ WE byłoby fajną alternatywą dla kjw które nie cieszy się zbyt dużym poparciem. http://www.allegro.pl/item705197424_berett...60g_nowosc.html Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 (edited) a o TM nie zapomniałeś ? :) a poważnie , kupiłem sobie m9 we i musze przyznać, że naprawde bardzo dobre spasowanie cześci, dobry system gazowy - spokojnie idzie wystrzelić 2 magazymki kulek na 1 nabiciu, przyjemny naprawde mocny blowback z metalicznym klankiem zamka robi bardzo dobre wrażenie, replika ma regulowany hopup (po rozłożeniu lufy zewnętrznej reguluje się płaskim śrubokrętem - śrubka dociska hopup , troszke trzeba porozkładać i pokręcić zanim się dopasuje do odpowiedniej gramatury kulek ale jest ok- ksc lepiej rozwiązało ten problem) replika strzela celnie i daleko (ok 45m spokojnie idzie trafić cel wielkości człowieka może nawet mniejszy :P ... potestuje jeszcze troszke jak będe miał możliwość to napisze więcej i dokładniej jeśli będzie potrzeba) do repliki podejdą magazynki TM, HFC, KJW, Bell itp - ten sam system gazowy jest taki mały wałek odnośnie zabezpieczenia - ma 3 pozycje jak w wersji m9 full auto HFC z tym, że tu mamy 2 pozycje z semi i blokade spustu wersja krótka jest bez oznaczeń a long (którą mam :P) ma na lewej stronie zamka tak jak wersja HFC wytłoczone " MILITARY SPEC. Cal. 6mm" które jakoś średnio mi sie podoba replika ma na muszce białą plamkę która pomaga przy celowaniu (szczerbinka jest cała czarna) ogólnie replika jest praktycznie w całości wykonana z metalu, jest ciężka i bardzo fajnie leży w dłoni... osobiście polecam Edited November 5, 2009 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Berette można kupić tutaj: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5953 A tutaj jej dokokszona wersja: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5933 Socom gear dodał gumowe okładziny, oznaczenia i kaburę m12. Jeśli WE jest naprawdę tak dobra jak mówi sjzmisiek, to propozycja Socom Gear jest rewelacyjna. Jedyny negatyw jakiego doszukałem się na zagranicznych forach to słabe magazynki. Podobno bardzo szybko zaczynają przeciekać tak bardzo, że ciężko wystrzelić do końca nawet 1 magazynek. Ale skoro całość jest kompatybilna z TM to zamienników mamy całą masę. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 przerobiłem beretkę na fullauto, można częściowo zachować zabezpieczenie mianowicie w pozycji safe dopuki nie przeładujemy replikireplika nie odda strzału mimo, że spust współpracuje z młoteczkiem, po przeładowaniu replika ciśnie do momentu zwolnienia spustu lub zablokowania zamka w tylnej pozycji niezależnie od pozycji selektora filmik kiepski jakościowo , modyfikacja jest prosta (2min z pilnikiem ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts