Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

KM z krzywą lufą!?

Recommended Posts

LooK OuT! skołowałbyś fotke takiego Stg44 z krzywą lufą :?: chętnie bym zobaczył ten wynalazek :) .........NavySEAL może napiszesz jeszcze do jakiego typu stanowisk umocnionych miał być stosowany ten km-konkretnie data zaprojektowania, projektanci, itp :wink: (po co wnikać w szczegóły :) )

Serdeczne dzięki za poświęcenie dla LooK OuT'a i REMOVA...dzięki panowie.....a jeśli chodzi o tego STG44 z krzywą lufą to skumajcie ile Niemcy w czasie 2 wojny światowej wymyślili wynalazków które potem na powrót były że tak powiem odkrywane albo wykorzystywane....chociażby silnik rakietowy, STG z krzywą lufą czy może mundur maskujący :!: Po prostu Niemcy to mieli głowe do wynalazków :) (jeżeli dostrzegacie jakieś niedociągniecia w mojej wypowiedzi to prosze o sprostowanie ok z góry dzięki :) )

Pozdrawiam.....zwłaszcza LooK OuT'a i REMOVA

OT

..skumajcie ile Niemcy w czasie 2 wojny światowej wymyślili wynalazków które potem na powrót były że tak powiem odkrywane albo wykorzystywane....chociażby silnik rakietowy..

Silnik rakietowy byl znany Chinczykom od pi razy oko 12/13 wieku.

...czy może mundur maskujący :!:

Francja, 1915:

http://www.ec-lorraine.com/ginguot/camouf/camoufl.jpg

Wlochy, 1929:

http://www.henrikc.dk/camouflage/italian_m...m1929_front.jpg

Ty Chochla ale czy chinczycy wymyslili silnik rakietowy na paliwo stałe(nie proch tylko mieszankę paliw),który byłby w stanie przelcieć pareset kilometrów z ładunkiem wybuchowym ważącym pareset czy paredziesiąt kilo :!: :wink:(oglądałem program o chińskich wynalazkach i przyznaj,że jednak rakiety kosmiczne budowano na podstawie niemieckich rakiet V2 i V1 a nie chinskich petardach :!: :) ) ......a jeśli chodzi o mundur maskujący to słyszałem tak w pewnym programie dokumentalnym ale ok pokazałeś fotki wieżę ci :)

a tak po za tym to post o km'ie z krzywą lufą a nie o chinskich czy niemieckich wynalazkach wiec nie róbmy z tego posta off topic ok :)

JULO, doczytaj jaka jest roznica pomiedzy wynalazkiem a udoskonaleniem. Przyda Ci sie to w przyszlosci, nie tylko przy okazji dyskusji o broni czy ASG.

a tak po za tym to post o km'ie z krzywą lufą a nie o chinskich czy niemieckich wynalazkach wiec nie róbmy z tego posta off topic

zgadza sie, tylko ze nie oznacza to ze mozemy zaczac wypisywac tu rzeczy, ktore delkatnie rzecz ujmujac, mijaja sie mocno z prawda.

Hej,JULO z ta petycją do tokyo maruii to nie najlepszy pomysł,kulka 6mm wystrzelona z krzywej lufy dostała by rotacji poziomej w prawo lub w lewo w zależności w którą stronę była by skierowana lufa.I w tym jest problem bo nie bardzo wiadomo jak by poleciała,a jest przecież jeszcze hop-up tzn rotacja pionowa.Na ostrzeliwanie martwych pól był jeszcze jeden sposób,odbijacz katowy,czyli stalowa(ruchoma) płyta umieszczona w bunkrze pod pewnym kątem w stosunku do karabinu.Wystrzelony pocisk z karabinu udeżał w płytę i odbijał się od niej,jeżeli pocisk był wystrzelony pod katem 30 stopni w stosunku do płyty to odbijał sie też o 30 stopni.Kąt padania równa się kątowi odbicia itd,do tego był zamontowany peryskop obserwacyjny.Z tego co wiem to ani krzywa lufa ani odbijacz katowy nie byly celne a zatem skuteczne.

Ty gunmaniak cenię cię za twoją wiedzę ale ty chyba się na żartach nie znasz(np taka mała mordka :D już mówi dużo)to jest chyba oczywiste,że ja z tą petycją żartowałem tak jak i również w wypadku zastosowania krzywej lufy w ASG :) spoko :) :)

pozdrawiam i dziękuję za wykład :!: :)