siannko Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 jeśli nie rozwiązałeś jeszcze swojego problemu to odwróć magazynek zaworkiem do góry a butle zaworkiem na dół powinno pomóc Quote Link to post Share on other sites
garfik Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 Podłączę się do odświeżonego tematu. Świeżo nabyłem używkę G55, niestety, nie działa... Czy jest w Warszawie ktoś, kto ma sprawnego G55 i mógłby np. zrobić zdjęcia lub się spotkać? Potrzebuję zajrzeć w bebechy, porównać, zobaczyć co u mnie jest nie w porządku. Mam podejrzenie co do jednego miejsca, gdzie chyba powinna być uszczelka, której resztki znalazłem w środku repliki - ale nie mam pewności. Quote Link to post Share on other sites
garfik Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Edyta się wyczerpała. Empepiątka uruchomiona i działa miodnie, wystrzelanie całego magazynka w sekundę robi wrażenie :-) ale to wrażenie niestety psuje fakt, że w ta franca nie reaguje na wyczerpanie się kulek i strzela na sucho. Wiem, że TTTM, ale czy może ktoś próbował poprawić skośnooką myśl techniczną i jakoś temu zaradzić? Quote Link to post Share on other sites
oleski Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Witam, waham się nad galaxy a well. Jak dotąd to miał ktoś problemy z nim?Rozumiem ze jedynym problemem są magi? Quote Link to post Share on other sites
chemik333 Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 (edited) Nie ma co tu porownywać. Chcesz klimat, lekką imitację blowbacka, niespodziewane problemy, pochłaniające więcej kasy, ale zarazem dająca duży fun to bierz wella. Jak to ma być pierwsza broń, bardziej niezawodna, uniwersalna, z o wiele większymi magazynkami, z której 2 sekundowa seria nie pozbawi Cię możliwosci dalszego strzału to bierz galaxy. Edited April 16, 2010 by chemik333 Quote Link to post Share on other sites
GrimPilgrim Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 Zastanawiam się nad zakupem g55 Well tylko właśnie niepokoją mnie dwie rzeczy (o dziwo tylko dwie ;)) Mianowicie brak bolt catcha, czyli strzelanie na sucho i plastikowe body. Sam lubie sobie gmerać w replikach więc może da się jakoś tego bolta zrobić. Ma ktoś jakiś pomysł? Ja nawet nie miałem tego w łapach więc nie będe zgadywał. A co do body to czy da się gdzieś znaleźć metalowe body na przykład do innej MP5tki i zamienić? Chodzi mi o dolny fragment czyli to z gniazdem magazynka. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Widział ktoś może gdzieś w sprzedaży jeszcze długie magi? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Eee, dlaczego co jakiś czas jak ładuje magazynek gazem, to to co ładuje w dupkę magazynka od razu spierdziela górą? Quote Link to post Share on other sites
garfik Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 Eee, dlaczego co jakiś czas jak ładuje magazynek gazem, to to co ładuje w dupkę magazynka od razu spierdziela górą? Bo ten typ tak ma. I tyle. Masz szczęście, że tylko co jakiś czas. Quote Link to post Share on other sites
chemik333 Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 Bo ten typ tak ma. I tyle. Masz szczęście, że tylko co jakiś czas. Myśle, ze wystarczy nie rozładowywać magazynków do końca i doładowywać je w momencie gdy słyszymy juz znaczny spadek rof. Wtedy zawór górny jest zawsze dociskany do drugiej ścianki. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 Już mu przeszło :icon_smile: BTW. widział ktoś gdzieś do kupienia tłumik płomienia z wersji PDW? Aegowe będą pasowały? Jakby ktoś był zainteresowany jak to to strzela: http://www.youtube.com/watch?v=LdHk74xCRRI Bez kulek :> Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 Arafat, jeśli byś mógł opisać, jak włożyłeś kolbę od UMP? Zgaduje, że to jest taka do MP5, tylko jak ją zamontowałeś, bo montaż kolby PDW i zwykłej MP5 jest inny. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
chemik333 Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 Arafat, jeśli byś mógł opisać, jak włożyłeś kolbę od UMP? Zgaduje, że to jest taka do MP5, tylko jak ją zamontowałeś, bo montaż kolby PDW i zwykłej MP5 jest inny. Pozdrawiam. Poszukaj chyba na gasguns czy jakos tak, lub wpisz review maruzen mp5k w googlach i poszperaj - bylo opisane krok po kroku jak gosc to zrobil z kolba wlasnie od pdw. Tam trzeba cos dopasowac, lekko przewiercic dziure... ogolnie nie ma wielkiej filozofii jak trzymasz w rekach kolbe od pdw. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 Arafat, jeśli byś mógł opisać, jak włożyłeś kolbę od UMP? Zgaduje, że to jest taka do MP5, tylko jak ją zamontowałeś, bo montaż kolby PDW i zwykłej MP5 jest inny. Pozdrawiam. Oj filozofia była ;) Wystrzegajcie się kolby CA jak ognia :-F Musiałem odciąć prawie 30% tylnej części kolby, żeby w ogóle przylegała do body MP5 :-F Cymowska powinna znacznie lepiej pasować. Później to nie ma filozofii - przykładasz zakończenie MP5K (wyciągając najpierw ucho na zawieszenie) do kolby i wiercisz w miejscu gdzie było ucho. Potem śruba (w moim przypadku M5-50 albo 60) z nakrętką i tyle :) Tam gdzie czerwone, było ciach ;) Rzuć też okiem tutaj: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=85565 Quote Link to post Share on other sites
chemik333 Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 To ja tylko dodam, że ta przeróbka, którą ja widziałem na jakiejś stronie to było dopasowywanie kolby PDW od TM i tam nie było żadnej mowy o jakimś przycinaniu kolby... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 Bo kolby PDW to są do kurczaka dedykowane, w przeciwieństwie do UMPowych... Quote Link to post Share on other sites
zatyk Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Witam mam takie pytanko próbował już ktoś zmontować z tego wella pełno wymiarową mp5?? np w wersji mp5 a4 Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
chemik333 Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 (edited) Chyba jest juz cos takiego jakiegos innego (chinskiego) producenta ale nawet magi sa te same. Poszukaj po sklepach zaczynajac od dalekiego wschodu kto to produkuje, bo z przerobkami wiekszymi to bedzie mozna sie zachlastac... Edited August 29, 2010 by chemik333 Quote Link to post Share on other sites
Shoter ASG Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Jestem na kupnie repliki i moje pytanie jak z zasięgiem ?? :mrgreen: Chodzi mi o zasięg celny, aby trafić człowieka. Quote Link to post Share on other sites
kornelm Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 Idzie gdzieś to kupić w polsce? Widziałem tylko na airsoftextreme i sklep.airsoftgun... Jakiś normalny sklep oferuje tą mp5? Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 (edited) A próbował może ktoś ( np. Arafat ) przymierzyć kolbe od ostrego pdw..? :roll: Pozdrawiam, Lambert Edited September 4, 2010 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Ja mam pytanie czy da sie jakoś stuningować tą replike ? precke etc. Quote Link to post Share on other sites
chemik333 Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 (edited) Ja mam pytanie czy da sie jakoś stuningować tą replike ? precke etc. da sie o ile kupisz za ponad 100e (o ile jeszcze jest dostepny) zestaw hopupa + mocowania lufy i czegos tam jeszcze. Ktos we francji zrobil wlasny projekt tego i rok temu jeszcze kilka sztuk mial na sprzedaz, a wtedy z tym zestawem mozna tam wkladac lufy od AEG. Ogolnie chyba nie ma to sensu... MP5K jest do budynkow. Tam takie jakie jest sprawdza sie doskonale. Chcialbys lesna snajperke z tego zrobic? Edited April 28, 2011 by chemik333 Quote Link to post Share on other sites
Kola Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Witam mam pytanie, czy da się gdzieś w Polskim sklepie ASG dokupić do tego mp5k magazynek o większej pojemności ? (Może być bębenkowy :D ) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Długi: http://gunfire.pl/product-pol-1152193653-Magazynek-gazowy-do-G55-dlugi.html Chwilowo niedostępny. Bębnowych nigdy nie było... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts