porucznik Borewicz Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Chcę zakupić kamizelkę stosunkowo nie drogą ale taką do której wchodzą magazynki do ak74. Do wielu kamizelek takowe nie pasują, a potrzebuje kamizelkę do lasu nie koniecznie wypasioną i drogą. Mam na oku już jedną ofertę i chcę zapytać czy ktoś z uzytkowników wie czy magi ak74 wchodzą do brytyjskiej kamizelki tego typu: http://allegro.pl/item707592850_chest_webb..._taktyczna.html Z góry dzięki za pomoc i czekam na ewentualne propozycje sprzętowe !!! Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Rzuć okiem na ofertę MIWO-Military ;) Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Z jeszcze tańszych to lubawa. Więcej popularnych chyba nie ma :) Quote Link to post Share on other sites
mer Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Mam na oku już jedną ofertę i chcę zapytać czy ktoś z uzytkowników wie czy magi ak74 wchodzą do brytyjskiej kamizelki tego typu: Jeśli magazynki do AK są wymiarami takie, jak magazynki STANAG (30 nabojowe 5.56x45mm NATO) to pewnie tak. Ale na oko pewnie nie, na zdjęciach magazynki do AK wyglądają na bardzo duże (nawet do replik). Jeśli chodzisz na strzelanki, znajdź kogoś w Chest Rigu i zagadaj. Ew. zrób jak radzą Ci koledzy przede mną. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Do podwójnej ładownicy na magi m4/m16 wchodzi jeden od ak47 i bardzo ciasno 2 (chyba że są to chińskie wtedy 1mag od 74.) Quote Link to post Share on other sites
porucznik Borewicz Posted August 17, 2009 Author Report Share Posted August 17, 2009 Dzięki o te konkretne przeliczenia mi chodziło. Lubawa i inne polskie monowskie wynalazki odpadają ze względów praktycznych, a kamizelkę potrzebuje nie do lansu tylko w góry na taktykę. Myślałem o amerykańskiej LBV ale noszenie w ładownicy tylko po jednym magu to bez sens. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Jeśli magazynki do AK są wymiarami takie, jak magazynki STANAGNie są, są dużo większe. Stąd "dwa standardy". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts