Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M15A2 Rifle CA Problem.

Recommended Posts

Witam.

Otóż mój problem wygląda następująco:

Pewnego razu na samym początku spotkania chcąc się upewnić, że wszystko z replią/baterią jest OK (mam baterię Firefox 2000mAh) podpiąłem ją i podczas próby oddania strzału kontrolnego replika napięła sprężynę, ale zrobiła tylko to tzn. nie wypluła bb. Myśląc, że to wina batki poprosiłem kolegę o jego baterię aby oddać strzał kontrolny nr.2. Tym razem nawet nie chciała się naciągnąć\wrócić do pierwotnego położenia. Nie wiedząc co się dzieje dałem swojego Firefoxa koledze - replika działała jak złoto. Od tamtego czasu zawsze po podłączeniu baterii replika nie naciąga sprężyny - znaczy słychać cichą próbę ale nic się nie dzieje. Sprawdzałem okablowanie (mam jeszcze gwarancję, już apelowałem - czekam na odzew ASGshop) i ku mojemu zdziwieniu (bądź nie) okazało się, że w okablowaniu przed bezpiecznikiem (czerwony) kabel jest gorący (?), a zaraz za nim jest zimny. Tak samo z czarnym kablem - też jest czerwony. Nie wiem co to znaczy ale proszę o pomoc o ile to nie wymaga fachowego serwisu.

Edited by Adenazyno

Pytanie jeszcze, czy strzelałeś z giwery pierwszy raz, czy była już wcześniej użytkowana. Jeżeli pierwszy raz to faktycznie podkładki, natomiast jeśli strzelałeś wcześniej i działała, to stawiam, jak koledzy wyżej na okablowanie. Spróbuj bez bezpiecznika.

• 2 weeks later...

A tą sprężynkę taką malutką, która w V2 dotyka płytki selektora i pozwala włączyć full auto masz? Jak nawet masz to sam łapą dociśnij przerywacz, żeby nie bloczył mechanizmu po pełnym cyklu i wtedy strzel, to coś w tych okolicach, innej przyczyny nie widzę.

Edited by Gogin