Adenazyno Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 (edited) Witam. Otóż mój problem wygląda następująco: Pewnego razu na samym początku spotkania chcąc się upewnić, że wszystko z replią/baterią jest OK (mam baterię Firefox 2000mAh) podpiąłem ją i podczas próby oddania strzału kontrolnego replika napięła sprężynę, ale zrobiła tylko to tzn. nie wypluła bb. Myśląc, że to wina batki poprosiłem kolegę o jego baterię aby oddać strzał kontrolny nr.2. Tym razem nawet nie chciała się naciągnąć\wrócić do pierwotnego położenia. Nie wiedząc co się dzieje dałem swojego Firefoxa koledze - replika działała jak złoto. Od tamtego czasu zawsze po podłączeniu baterii replika nie naciąga sprężyny - znaczy słychać cichą próbę ale nic się nie dzieje. Sprawdzałem okablowanie (mam jeszcze gwarancję, już apelowałem - czekam na odzew ASGshop) i ku mojemu zdziwieniu (bądź nie) okazało się, że w okablowaniu przed bezpiecznikiem (czerwony) kabel jest gorący (?), a zaraz za nim jest zimny. Tak samo z czarnym kablem - też jest czerwony. Nie wiem co to znaczy ale proszę o pomoc o ile to nie wymaga fachowego serwisu. Edited August 17, 2009 by Adenazyno Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Zewrzyj blaszki mocujące bezpiecznik i spróbuj strzelić. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Tłok w tylniej pozycji? Coś ostatnio często słyszę o takich przypadkach "prosto z serwisu ASGshop'u", no cóż... Quote Link to post Share on other sites
Adenazyno Posted August 17, 2009 Author Report Share Posted August 17, 2009 Czyli nic innego tylko wysyłać?? Już nie wiem co robić. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Zrób na początek co ruffin-89 napisał. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 ASGSHOP bardzo ciasno składa podkładki na zebatkach a ostatnio jeszcze ciaśniej i takie są efekty... Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 Pytanie jeszcze, czy strzelałeś z giwery pierwszy raz, czy była już wcześniej użytkowana. Jeżeli pierwszy raz to faktycznie podkładki, natomiast jeśli strzelałeś wcześniej i działała, to stawiam, jak koledzy wyżej na okablowanie. Spróbuj bez bezpiecznika. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 U mnie pojawił się taki problem, że zamiast trybu ognia automatycznego mam semi, reszta tak jak powinna być. O co chodzi ? Czy muszę otwierać GB, czy to kwestia przestawienia czegoś ? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 W jakiej replice? Takiej jak w temacie? Najczęstszą przyczyną są: *smar na stykach - kostce stykowej *połamana płytka selektora Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 dokładnie w takiej. Płytkę sprawdziłem, a styki są czyste - przed napisaniem posta były czyszczone. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 (edited) A tą sprężynkę taką malutką, która w V2 dotyka płytki selektora i pozwala włączyć full auto masz? Jak nawet masz to sam łapą dociśnij przerywacz, żeby nie bloczył mechanizmu po pełnym cyklu i wtedy strzel, to coś w tych okolicach, innej przyczyny nie widzę. Edited September 3, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 Sprężynka jest, zaraz sprawdzę z tym dociskaniem przerywacza. Dzięki Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 Po zdjęciu korpusu replika reagowała, tak jak powinna - auto = auto. Po ponownym założeniu korpusu znowu pojawił się problem z serią, czyli auto = semi... :( Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 Płytka selektora nie dochodzi do końca? Może się starła z lekka i jest jak jest? Nie wiem... Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Skróć tył płytki selektora o jakieś 2 milimetry. Musi pomóc. Jeśli jednak nie pomoże to bedzie to jej grubość. Krzywo wpakowałeś gb i drze po ściance. Jak znam żywot selektor chodzi diablo cięzko? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts