Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

dalsze problemy z m16 z ca...

Recommended Posts

Witam.

Jak w temacie

Na Semi bije dubletem: zauważyłem ze podkręcenie hop up do pewnego momentu powoduje ze to znika lecz wtedy kulki mi podkręca do góry a ja chce żeby walił prościutko.gumka zalozona dobrze.(może zużyta ci ulata albo co?)

Czy wymiana gumki na systeme pomoże?

Druga sprawa karabinek jest tuningowany na ponad 450 fps kumple strzelają z fabrycznych steyr aug a2 i ak 74 CYMA.Ich karabiny podczas strzału wydaja cichszy dźwięk niż mój.po prostu u mnie głośniej słychać prace mechanizmu

czy to normalne ze mocniejszy karabin musi być głośny czy coś źle złożone w gb?

Z góry dziękuje za pomoc

Jeśli tuning był robiony niedawno to może być smar na kołnierzu gumy i stąd dublety, jeśli ta gumka ma większy przebieg lub/i zostawiałeś HU włączony to wymień gumę i tyle. Co do odgłosu pracy to masz na myśli to piszczenie zębatek czy uderzenie głowicy tłoka o głowicę cylindra, a może brzdęk sprężyny? Może to być wina złej regulacja silnika, zębatek, braku dobrego nasmarowania mechanizmu, sprężyny madbull'a (one hałasują bardziej od innych) lub po prostu zastosowania mocniejszej sprężyny na zwykłe przełożenie zębatek. Staraj się podać więcej danych.

Nic podobnego . Najlepiej by było jak byś dał replikę jednemu z "kumpli" ,żeby poprawnie założył gumkę hop up bo podwójny strzał jest najczęściej tym właśnie spowodowany i faktycznie może to być też uszkodzona gumka . Na odgłos przy wystrzale wpływa wiele czynników . Oprócz wyżej wymienionych ma znaczenie materiał z jakiego zostało wykonane body(plastikowy tak nie dźwięczy )