Sony Posted August 2, 2004 Report Share Posted August 2, 2004 http://www.linde-gaz.pl/international/web/...0chlodnicze.pdf Tu Masz te dane, na stronie głównej www.linde-gaz.pl znajdziesz informacje, gaz do ojca (Argon, i inne techniczne) dowożą. Więc pewnie i do Ciebie by zawiaźli. Szczegóły musisz uzgodnić. Ja w Tarnowie mam oddział Lide Gaz, pojadę samochodę i odbiorę butlę. :lol: Quote Link to post Share on other sites
Fiku Posted August 2, 2004 Report Share Posted August 2, 2004 mowisz ze jest tez troche mocniejszy, nie rozwali bebechow niektorych gaziakow? Quote Link to post Share on other sites
Piasecznik Posted August 19, 2004 Report Share Posted August 19, 2004 Próbowałem, propan-butan (a raczej istnienie w mieszance butanu) powoduje całkowitą nieprzydatność tego gazu do pistoletów. Jego lotność (a co za tym idzie ciśnienie wytwarzane w magazynku) jest zbyt niska żeby oddać strzał. Gaz AE jest nalewany w UE więc jest to jedyny politycznie poprawny gaz w europie. Z moich doświadczeń wynika że ten gaz jest słabszy od takiego np TOP I nie ma tu znaczenia jakiej wielkości jest butla. Gaz jest tam przechowywany w postaci płynnej i ciśnienie w butli ma jedynie wpływ na prędkość ładowania magazynka z butli. Energia którą wytwarza gaz powstaje na skutek rozpuszczania się tego gazu w powietrzu i rozprężaniu się go w nim. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts