Magik Posted July 10, 2004 Report Share Posted July 10, 2004 zobacz tu http://www.trapperindustries.com/airsoft/page12.html Magik[/img] Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted July 22, 2004 Report Share Posted July 22, 2004 vittorio, jak Ci idzie załatwianie? Bo jestem ciekawy, czy sprawa choć trochę drgnęła, czy jednak odpuściłeś? Quote Link to post Share on other sites
comando44 Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 Odgrzeje starego kotleta bo mam pytanko. Jak sprawują się metalowe kolby(składane pod karabin) w ostrym AK? Czy występują podobne problemy jak w przypadku replik(czyli łamanie samej kolby, pomijam zatrzask i mocowanie) czy też są trwalsze? Na allegro natrafiłem na takie coś : KOLBA AKMS. Mam w planie to zakupić i zamontować(na stałe rozłożone, wiem, że inaczej się nie da) do repliki Cymy. Chce wiedzieć, czy opłaca mi się inwestować, czy też przy silniejszym puknięciu kolba się złamie jak te z replik(wszak w tego typy broni kolba była nie niezbędnym dodatkiem, transportowana w stanie złożonym, rozkładana gdy była potrzeba). Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 Jak sprawują się metalowe kolby(składane pod karabin) w ostrym AK? Czy występują podobne problemy jak w przypadku replik(czyli łamanie samej kolby, pomijam zatrzask i mocowanie) czy też są trwalsze?Nie rozśmieszaj mnie. Stal nie stop cynku i aluminium. (wszak w tego typy broni kolba była nie niezbędnym dodatkiem, transportowana w stanie złożonym, rozkładana gdy była potrzeba).Można prosić po polsku? Quote Link to post Share on other sites
comando44 Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 Odpowiedź standardowo złośliwa, ale jestem za nią wdzieczny, bo własnie o to mi chodziło :) Nie wiedziałem z czego są kolby zarówno oryginalne jak i replice. Po polsku to moje dywagacje na temat "dlaczego kolba może okazać się krucha". Jeszcze raz dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted February 14, 2007 Author Report Share Posted February 14, 2007 Odgrzeje starego kotleta bo mam pytanko. Jak sprawują się metalowe kolby(składane pod karabin) w ostrym AK? Czy występują podobne problemy jak w przypadku replik(czyli łamanie samej kolby, pomijam zatrzask i mocowanie) czy też są trwalsze? nie nie łamią się kolby w kbk AK z kolbą składaną i kbk AKMS. Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted February 14, 2007 Report Share Posted February 14, 2007 kolba była nie niezbędnym dodatkiem, transportowana w stanie złożonym, rozkładana gdy była potrzeba A według Ciebie co to za przypadek gdy kolba jest potrzebna? Bo według mnie za każdym razem kiedy żołnierz strzela, co znaczy, że kolba jest bardzo niezbędna :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts