Marcinek83 Posted September 17, 2009 Report Share Posted September 17, 2009 Wpisując KULKI cyma NIE znalazłem na forum nic więc pytam: Kto tego używa i jak to lata? Proszę http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5106 Miały być opinie użytkowników nie pseudo doświadczenie super "postmanów". Kto z tego strzelał i jak to lata? Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 (edited) Ej. Czy musisz od razu tak najeżdżać? Widzę, że ostatnio Ci nerwy puszczają. Panuj nad tym. Napisałem to, bo może niektórzy nie kojarzą tego faktu? Coś się złego stało? Napisałem nie na temat? Wyraziłem swoją opinię. Co do kulek. Cyma produkuje słabe kulki, wszystkie porównywalne z... GFC na przykład, więc nie sądzę, aby dodanie słów "high grade" miało coś zmienić. Rzeczowo i na temat proszę // Jabol Edited September 22, 2009 by Jabol Quote Link to post Share on other sites
karol Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 A ja mam te kulki i jestem z nich zadowolony. Jednak na 50 metrze trochę zaczynają wariować. Jak na razie zero zacinek. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 Opisz z czego strzelasz (replika). Bo dla jednej repliki 50 metrów to będzie świetny wynik a dla drugiej to będzie tragedia. Quote Link to post Share on other sites
karol Posted September 26, 2009 Report Share Posted September 26, 2009 Stockowy SWD A&K. Aha byłbym zapomniał, nie mam wstawionej tam precki, a to może zadecydować o odległości i celności. Wystrzeliłem jak na razie 1000 kuleczek. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted September 26, 2009 Author Report Share Posted September 26, 2009 Szczerze mówiąc to rzeczywiście dobry wynik, kolega mój posiada takiego SWD w tej samej konfiguracji czyli stok, jednak 50 metrów to z wielkim wysiłkiem. Chyba się skusze na te kuleczki. Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted September 26, 2009 Report Share Posted September 26, 2009 (edited) A z jakich kulek strzela kolega? Też się skuszę, tańsze od G&G zawsze o tego piątaka, ciekaw jestem porównania z nimi. Edited September 26, 2009 by Filipoo23 Quote Link to post Share on other sites
karol Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 Ja te kulki dostałem do repliki, dlatego ich teraz używam. Na razie jestem zadowolony, ale w niedługim czasie zakupię jakieś lepsze i o gładszej powierzchni. Niedługo zrobię zdjęcia przepołowionej kulki jak kogoś to interesuje :) Może to coś pomoże. Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 Hm... Do repliki dołączają normalne kulki Cymy, a tu się rozchodzi o High Grade. Chyba, że takie Ci przysłali? Jak możesz, to zrób zdjęcia przepołowionych, ciekaw jestem pęcherzyków powietrza. Quote Link to post Share on other sites
karol Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 Filpoo23 - nie kupowałem tej repliki ze sklepu, tylko kupiłem ją od kolegi. :) Niedługo będą zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted October 2, 2009 Author Report Share Posted October 2, 2009 Z tego co widziałem to te kuleczki są gładkie, jednak jak latają? Przy mocy powyżej 600fps. To mnie interesuje. Tak nawiasem to cyma nie robi złych kuleczek, w każdym razie faktura gładsza od ganfrajerów. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Marcinek, 0,3 nie będą za lekkie do tak dużych FPS?? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted October 2, 2009 Author Report Share Posted October 2, 2009 Możliwe że będą, jednak chce zyskać na paru metrach zasięgu maksymalnego obniżając zasięg skuteczny. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 Te kulki jedyne do czego się jakoś nadają to tylko do kaemu typu SAW z mocną sprężyną. Waga 0,3g kojarzy mi się ze strzelaniem precyzyjnym ale te kulki nie mają ani precyzyjnych rozmiarów (odchyły pomiędzy kolejnymi mierzonymi 0,06mm) ani wagi (0,29-0,31). Z tego mocno i precyzyjnie da się strzelać na dystansie 30-kilku metrów. Marcinek spróbuj 40-tek Madbull'a bo w granicach 600fps i lufy min. 509mm latają do punktu przy wietrze dochodzącym do 3-4B. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted October 27, 2009 Author Report Share Posted October 27, 2009 Chętnie, kupił bym je już dawno ale mają taki kolor że pewnie ich nie widać. Ninja nie jestem i mam gdzieś to czy ktoś widzi nadlatująca kulkę 0,4 z prędkością 450fps chodź wątpię w to, chce takie które widać jak muszę korygować lot na 30 metrach i na 70. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts