MwMichal Posted September 17, 2009 Report Share Posted September 17, 2009 (edited) Witam, oglądnąłem ponad 100 zdjęć z Kuwejtu i na żadnym nie znalazłem nic co by choć trochę przypominało torbę zrzutową. Więc w tym momencie narodziło się pytanie, czy w 2003 roku w Kuwejcie w US Army używano czegokolwiek co mogło by choć udawać torbę zrzutową? Jeśli nie używano, to jak radzili sobie żołnierze? Po prostu wywalali puste magi (nie wydaje mi się)? Pozdrawiam Michał. ;-) Edited September 17, 2009 by MwMichal Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted September 17, 2009 Report Share Posted September 17, 2009 (edited) Ogólnie Kuwejt 2003 to nie mój okres, natomist wydaje mi się, że jako zrzut robił zwykły Sustainment Pouch w woodlandzie. Mądrzejsi poprawią jeśli się mylę. ;-) Edited September 17, 2009 by lukaso Quote Link to post Share on other sites
MwMichal Posted September 18, 2009 Author Report Share Posted September 18, 2009 Wyszukałem sobie kilka zdjęć Sustainment Poucha i nie wyobrażam sobie jak to może robić za zrzutową torbę :/. Ani rozcięcia z góry ani na pasie/udzie się zamocować stabilnie nie da :/. Kolejny problem to taki, że ja nie używam IBA z ładownicami w molle II, biegam w IBA z nałożoną LBV, więc najlepszy byłby jakiś kontraktowy worek na pas - tylko czy coś takiego istnieje? No chyba, żeby umocować Sustainment Poucha na panelu udowym, tylko pojawia się kolejne pytanie - jakich panelu udowych używano w Kuwejcie w 2003r. P.S.Może ktoś zna adres strony gdzie mógłbym znaleźć spis całego wyposażenia US Army w poszczególnych latach? Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 A nie możesz Sust'a na pasie zamontować ? Rozcięcia nie ma, po prostu chowasz klapę do środka i jedziesz - jak zwykły wór przy pasie. Quote Link to post Share on other sites
MwMichal Posted September 18, 2009 Author Report Share Posted September 18, 2009 Czy aby na pewno sust i sustainment pouch to nie to samo :P? Quote Link to post Share on other sites
Wzorek Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 Wyszukałem sobie kilka zdjęć Sustainment Poucha i nie wyobrażam sobie jak to może robić za zrzutową torbę :/. Ani rozcięcia z góry ani na pasie/udzie się zamocować stabilnie nie da :/. Nie wszystkie taśmy muszę byc przeplecione, kombinuj Kolejny problem to taki, że ja nie używam IBA z ładownicami w molle II, biegam w IBA z nałożoną LBV, Na to Ci nic nie poradzę więc najlepszy byłby jakiś kontraktowy worek na pas - tylko czy coś takiego istnieje? Z tego co mi wiadomo - Nie. P.S.Może ktoś zna adres strony gdzie mógłbym znaleźć spis całego wyposażenia US Army w poszczególnych latach? Nie ma tak łatwo :-P Alternatywą może byc rollypoly od Maxpedition ale nie wiem czy był w tamtym okresie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 https://www.mainemilitary.com/productcart/p...smollepouch.jpg Sustainment pouch - Sust, tak to samo, o tym piszę. Nie wiem jaki jest problem z zamocowaniem go na pasie. Albo przytroczeniem do czegokolwiek innego, w odpowiednim miejscu. Quote Link to post Share on other sites
MwMichal Posted September 18, 2009 Author Report Share Posted September 18, 2009 (edited) Wzorek: dzięki, za odpowiedź :). A jak z tymi panelami udowymi? Były jakieś na wyposażeniu? Volt-220: Problem jest taki: na IBA go nie zamocuję bo wszystkie paski do przeplatania są zasłonięte przez LBV, natomiast na pasie LC3 nie będzie się stabilnie trzymać :/. No ale cóż to chyba jedyna opcja więc nie narzekam i chyba tak zrobię. Dziękuję Wszystkim którzy odpowiedzieli w temacie ;) Edited September 18, 2009 by MwMichal Quote Link to post Share on other sites
Wzorek Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 (edited) Wzorek: dzięki, za odpowiedź :). A jak z tymi panelami udowymi? Były jakieś na wyposażeniu? leg extendery z MOLLE II ale na nim sustaiment Ci się nie zmieści natomiast na pasie LC3 nie będzie się stabilnie trzymać :/. No ale cóż to chyba jedyna opcja więc nie narzekam i chyba tak zrobię. Weź kilka zipków (opaski zaciskowe) i ustabilizuj go ;-) Edited September 18, 2009 by Wzorek Quote Link to post Share on other sites
MwMichal Posted September 18, 2009 Author Report Share Posted September 18, 2009 Przy okazji wykorzystam temat, i zadam kolejne pytanie :). M9 w 2003r. nosili w Bianchi M12? Quote Link to post Share on other sites
Wzorek Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 Przy okazji wykorzystam temat, i zadam kolejne pytanie :). M9 w 2003r. nosili w Bianchi M12? Tak. Quote Link to post Share on other sites
MwMichal Posted September 18, 2009 Author Report Share Posted September 18, 2009 Wzorek zostań moim guru :P jeszcze raz dzięki! Quote Link to post Share on other sites
Mr.045 Posted September 19, 2009 Report Share Posted September 19, 2009 Zobacz sobie jeszcze poucha alice na 200rd do m249. http://sklep.fort.send.pl/photo/1548.jpg Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 Nie możesz użyć do tego celu kieszeni na lewym udzie? 3 magazynki z M4 spokojnie tam wchodzą. A w wolnej chwili przekładasz je do pustych ładownic. Quote Link to post Share on other sites
MwMichal Posted September 25, 2009 Author Report Share Posted September 25, 2009 Mógłbym, ale z kieszeni to łatwo mi magazynki powypadają jak będę gdzieś leżał, szybko padał na ziemię itp. Wiem z własnego doświadczenia, bo zgubiłem tak już 2 magi które były w torbie zrzutowej z miwo. Wszystkie te bajery w stylu klapki, gumki itd. po prostu nie zdały egzaminu, więc doszedłem do wniosku, że torba zrzutowa po prostu musi być głęboka - kieszeń tych warunków nie spełnia ;). Zostaję przy sustainmencie :) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 26, 2009 Report Share Posted September 26, 2009 RACK był używany od okolic roku 2000 więc torba zrzutowa od tego systemu też się może nadać. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted September 26, 2009 Report Share Posted September 26, 2009 (edited) Wiem, że to zdjęcia marginesów aleee: http://www.beirutbattalion.org/www_write/galeria/54/1868.jpg :-P http://www.beirutbattalion.org/www_write/galeria/54/1870.jpg - jak widać w dumpie z sustaimenta można przenosić nie tylko magi :D Edited September 26, 2009 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 Ostatnie zdjecie to klasyk wszechczasow ;) Quote Link to post Share on other sites
savique Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 Tak fotka super..ale piesek nie siedzi w susteinmencie tylko w radio pouchu/bagu. Taka dygresja :wink: Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 Thx za poprawkę ;) Ale na pierwszej focie chyba jest sust? Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Sust, fastex jest. Quote Link to post Share on other sites
savique Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 zgadza się Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts