AIRWOLF Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 Witam Potrzebuje małej pomocy / podpowiedzi. Otóż złożyłem gearboksa do kupy: Czerwony szkielet BFT na 8mm łożyskach Borek gurdera do m16 Komora promyka Lufa precka Tappet systemy Kable systemy z mechaboxa+mosfet GATE Silnik magnum systemy Spring m150 guarder Replika to M15A4 Classic Army Wszystko chodziło cudownie. fpsy wahały sie w granicach 555,559,546,552,561 To było jeszcze na kablach guardera. Postanowiłem zmienić je na systemy+mosfet GATE. Złożyłem wszystko identycznie jak wcześniej i ku mojemu zdziwieniu po pierwszym strzale wylatuje tylko 1 kulka z lufy, następne już nie wylatują. Podpinam maga innej firmy to samo! Pierwszy strzał kulka normalnie opuszcza lufę, a następna już jest blokowana przez dysze(tzn. kulka nie wchodzi głębiej aby dotknąć dyszy,a inne kulki w magu nie dociskaja jej z taka siła aby mogła wejsc cała,moge to zrobic tylko np.srubokretem,same kulki w magu nie maja az takiego docisku). Zaglądając do komory w miejscu gdzie wchodzą kulki widać, ze za bardzo wystaje dysza o jakieś 0,5 mm. Zamontowałem opóźniacz dyszy, nic nie dało, dałem dysze systemy do m4, nic nie dało, sprawdzałem na komorach king armsa, CA, guardera plastikowej i metalowej, dalej nic. Rożne gumki hop up-nic... Na wyjętym gearboksie i z przyłożona sama komora hop up tez wystaje dysza ciut za bardzo. Nie chce spiłowywać czoła dyszy bo boje się ze strace fpsy, a poza tym skoro wcześniej działało to dla czego teraz nie działa i mam rzeźbić, jak może się okazać ze po prostu cos przeoczyłem? Tylko co? Będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 sprawdź czy dysza jest poprawnie założona w uchwycie tapet plate'a. a jak za długa i boisz sie ciać to daj dystanser pomiędzy komorę a szkielet z metalu lub gumy węglowej odpowiedniej grubości (0,5mm) i powinno byc ok :) Quote Link to post Share on other sites
AIRWOLF Posted September 25, 2009 Author Report Share Posted September 25, 2009 Dzięki seger za pomysły ale próbowałem tego. Jak daje dosłownie ciutke gumy pomiędzy szkielet a komore to fpsy spadaja i to dosc znacznie.Tappet z dysza siedzi równo i pewnie na oko. Ale zobacze moze ta mała „prowadniczka” na tappecie - te rowki co trzymaja dysze, sie jakos wyłamały czy cos w ten desen Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 jeżeli sa one wyłamane to dysza moze cofać sie lub za mocno wystawc i nie bedzie prawidłowo własnie stykać sie. warto to sprawdzić ;) Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 Sprawdź tappeta. Spotkałem się z przypadkami, kiedy z różnych powodów był blokowany i nie mógł się cofnąć do końca (zębatka go wygniała zamiast pociągnąć). Np. raz powodowała to nieprawidłowo zamontowana sprężynka cofająca styki. Miałem też kiedyś przypadek, że dysza poprzez swoją "dziwną" konstrukcję nie była w stanie wystarczająco głąboko cofnąć się na głowicy cylindra. Quote Link to post Share on other sites
AIRWOLF Posted September 29, 2009 Author Report Share Posted September 29, 2009 Ok. mam nowe poszlaki Wymieniłem popychacz dyszy i już nic nie wystaje, ale w to miejsce pojawił się inny problem. A mianowicie dysza blokuje się w komorze hop up. Sprawdzałem na 4 rożnych komorach, guarder, CA, king arms, Boya. Dysza minimalnie się wysuwa, wygląda to tak jakby ja, cos blokowało w komorze. Na częściowo rozłożonej replice, dysza chodzi normalnie(strzela normalnie) ale już na pełni złożonej, razem z komora nie pracuje Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 Prosty skutek, przyczyna pewnie też bananowa. Czego od nas oczekujesz? Check this out. Quote Link to post Share on other sites
AIRWOLF Posted September 29, 2009 Author Report Share Posted September 29, 2009 ??? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 Przegrałeś życie po prostu ;). Ustabilizuj komorę, bo pewnie jest krzywo :). Pozdrawiam serdecznie, Mortis Quote Link to post Share on other sites
AIRWOLF Posted September 29, 2009 Author Report Share Posted September 29, 2009 Co znaczy "Przegrałeś życie po prostu"? i jak mam ustabilizowac komore? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=75547 Posty 5 i 7 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts