Xyanek Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 Witam, posiadam ten oto tłok: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1957 Czy do niego pasują standardowe spręzyny głowne? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 Do tłoka tak, do GB niby też, ale lepiej kupować przedłużone sprężyny dedykowane do GB od PSG-1, choć różnica znikoma jest. Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 Pytanie w czym masz ten tłok;) Pasuje do PSG-1, SWD, prawdopodobnie też do v2 long. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 (edited) Gdyby zastosować tłok wraz z głowicą tłoka to tak, bo inne nie pasują do tego tłoka jak dedykowane do PSG. Edited September 29, 2009 by KicpA Quote Link to post Share on other sites
Xyanek Posted September 30, 2009 Author Report Share Posted September 30, 2009 mam w gb v2 LONG w PJ25. Działa jak narazie idelanie, tylko jest problem z głowicą bo mam BORE UP i jakos niemoge takowej znaleść. Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 (edited) Głowicę powinieneś dostać razem z bore-upem;) Btw masz w tej v2 long bore-upa z psg? EDIT: Masz problem z głowicą tłoka czy cylindra? Bo z g. cylindra może być problem. Edited September 30, 2009 by Zelber Quote Link to post Share on other sites
Xyanek Posted September 30, 2009 Author Report Share Posted September 30, 2009 (edited) Napisze co mam w GB: -tłok systema do PSG 1 -zestaw zębatkek HSTU CA -mosiężna głowica BORE UP A&K (stock) -Wyciszona głowica BORE UP A&K (stock) -Wydłużony cylinder BORE Up tez A&K i stock -sprężyna m140 niby wszystko działa ale zamontowałem zwykła głowice i niejestem pewien czy wszystko dobrze działa, bo strasznie muli... Tak jakby spręzyna byla za mocna. Na stocku ROF byl zadawalający. i porostu jaka głowice tłoka musze miec do PSG zeby działało tak jak powinno? Edited September 30, 2009 by Xyanek Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 (edited) -mosiężna głowica BORE UP A&K (stock) -Wyciszona głowica BORE UP A&K (stock) -Wydłużony cylinder BORE Up tez A&K i stock Bore-up? Czy po prostu wydłużony cylinder? Na wszelki wypadek ujednolićmy pojęcia;) 1.)Normalny cylinder - długość około 72 mm. 2.)Normalny cylinder bore-up - długość około 72 mm, powiększona średnica wew. 3.)Przedłużony cylinder- długość około 82mm. 4.)Przedłużony cylinder bore-up długość około 82mm, powiększona średnica wew. Jedyny jaki widziałem to: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2281 Z tego co piszesz wynika, że masz przedłużony cylinder nie bore-up. Edited September 30, 2009 by Zelber Quote Link to post Share on other sites
Xyanek Posted September 30, 2009 Author Report Share Posted September 30, 2009 na 1000000% bore, tez sie zdziwilem ze w stocku siedzi borek, ale standardowa głowica tłoka i cylindra nie pasuja (za małe) sam sprawdzałem. Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Ująłeś w wypowiedzi edita z 20:36? Standardowa czyli? Standardowa z przedłużonego cylindra? Quote Link to post Share on other sites
Xyanek Posted September 30, 2009 Author Report Share Posted September 30, 2009 (edited) trochę sie na gmatwało... jeszcze raz napisze: mam w gb: wydłuzony cylinder bore Up stock głowice cylindra tez bore UP stock i głowicę tłoka tez bore up stock Tez sie zdziwilem ze w stocku cos takiego siedzi. Zeby sprawdzic czy to jest na 100% bor wyjąłem cylinder z gearboxa i spróbowałem do niego włozyc inna głowice cylindra i tłoka od zwykłego zestawu i oby dwie głowice sa za małe, czyli mam bore upa. i chodzi mi o to czy moge dostac SAMA głowice tłoka BORE UP do tłoka OD PSG 1? Edited September 30, 2009 by Xyanek Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 (edited) Trochę namieszałem 2 posty wcześniej;) Cylinder przedłużony- 82mm długości i 27mm średnicy. Cylinder standard - 72 mm długośći i 25mm średnicy. Dodatkowo każdy z tych cylindrów może być bore-up( powiększona średnica wewnętrzna) Zdjęcia wyjaśniające to co prawię;) Złoty- cylinder przedłużony, czarny - normalne. Obydwa nie bore-up http://img268.imageshack.us/i/dsc01432u.jpg/ http://img40.imageshack.us/i/dsc01428wwx.jpg/ Z tego co piszesz wynika, że masz "normalny"( nie bore-up) poszerzony cylinder. Więc z postu z 30/9/2009, 20:20 wynika, że masz dobrze dobrane części, jednak może być problem ze smarowaniem/ podkładkowaniem/ brakiem mocy silnika(batki) Edited September 30, 2009 by Zelber Quote Link to post Share on other sites
Xyanek Posted September 30, 2009 Author Report Share Posted September 30, 2009 Trza pokombinowac z tymi podkładkami i z dokręcaniem silnika :) ALe batka firefox 9,6V NiCd i silnik długi P&J bez problemu powinny pociągnąć taka sprężynke na dosc zadawalającym ROFIE. A wiec jedyne co mi pozostaje to kupno całego zestawu BORE Up :D Dzięki za pomoc i pozdrawiam:) Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 batka firefox 9,6V NiCd Czym ją ładujesz? firefoxy (przynajmniej ni-mh źle znoszą ładowanie czymś innym niż procesorówka) silnik długi P&J Długość silnika akurat nie ma nic do jego mocy, chodzi o kształt krótki- min do ak długi- min m-ki Moim zdaniem problem leży w batce, u mnie w SWD( ciężko coś porównywać z racji ogromnych różnic w zębatkach- 4 zamiast 3, jednak tłok standard z przedłużonego gb) M140 firefox nimh 9,6v 2000 mAh ledwo ciągnie. Już lepiej sobie radzi g&p 8,4v 3300mAh. W skrócie- najpierw spróbuj na innej(mocniejszej) baterii. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 Tłok Systemy do PSG i zwykła głowica tłoka? ale chyba raczej nie łożyskowana? I na czym opiera się sprężyna? na jakiejś podkładce wysuniętej czy czym bo ten tłok ma zupełnie inna konstrukcję od standardowych. Quote Link to post Share on other sites
Xyanek Posted October 1, 2009 Author Report Share Posted October 1, 2009 (edited) Czym ją ładujesz? firefoxy (przynajmniej ni-mh źle znoszą ładowanie czymś innym niż procesorówka) Procesorówka, problem rozwiązałęm... Zle ustawiona srodkowa zębatka (pocierała o silnikową) i zbyt mocno dokręcony silnik :) Wyregulowane i działa dość ładnie,ale tak czy siak trza baterie zakupic. Tłok Systemy do PSG i zwykła głowica tłoka? ale chyba raczej nie łożyskowana? I na czym opiera się sprężyna? na jakiejś podkładce wysuniętej czy czym bo ten tłok ma zupełnie inna konstrukcję od standardowych. Głowica tłoka jest bez lożyskowania(usunąłem je bo nie wchodziło) . W środku coś wystaje od strony zębów. Udało mi się to juz rozwiązać, poprostu wsadziłem kilka podkładek zeby wyrównać, i podstawiłęm łożyskowanie. Dzisiaj robiłem testy na dworze i przestrzelałem około 350kulek, jak narazie to pracują idealnie, trzeba tylko baterie kupic mocniejszą, albo ogniwo dokupić i przylutować. PS. Czy zębatki CA Helikalne SUper Torq Up pociągną spr m160? A moze lepiej zadać pytanie "ile" pociągną, oczywiście na SEMI? Edited October 1, 2009 by Xyanek Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 Tak to dziwne coś właśnie wymaga zamontowanie łożyskowania takiego jak to w głowicach dedykowanych aby wszystko się trzymało kupy. http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/produc...y%20AEG%20Parts http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/produc...metheus%20Parts Samą głowicę wymienić na zwykłą od BU i mamy dobrze działający tłok z głowicą tłoka i najważniejsze, łożyskowanie. Quote Link to post Share on other sites
Xyanek Posted October 1, 2009 Author Report Share Posted October 1, 2009 Pojawia sie problem, bo mam cylinder głowice tłoka i cylindra nie bore up tylko zwykły poszezony. I do tego trudno dostac taka głowicę. Jedyne co mi pozostaje to wymiana całego zespołu cylindra Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Jak nie Bore up to i nie poszerzony. Są płaskie głowice BU jeżeli o to Ci chodzi. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1412 Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Jak nie Bore up to i nie poszerzony. To w takim razie jaki jest cylinder w GB v2 long, V4 i T3( z SWD Real Sworda)? http://img40.imageshack.us/i/dsc01428wwx.jpg/ http://img268.imageshack.us/i/dsc01432u.jpg/ Jeżeli nie masz bladego pojęcia o sprawie to nie wypowiadaj się i nie wprowadzaj innych w błąd. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Z tego co wiem to taki jest tylko w SWD Real Sworda a w szkieletach od L85 G&G/Army, V2 Long i V4 jest cylinder o średnicy zwykłego nie przedłużonego cylindra. Quote Link to post Share on other sites
Xyanek Posted October 2, 2009 Author Report Share Posted October 2, 2009 (edited) Watpie zeby w jakimkolwiek chincu siedzial bore up. tym bardziej w stocku. Na poczatku tez myslalem ze to bore ale kolega Zelber wyjasnil co gdzie i jak. Najprosciej to chyba bedzie kupic zwykły teflonowy przedluzony cylinder i do niego zwykła wyciszona głowice tłoka do PSG1, mysle ze to bedzie najrozsadniejsze. Lub ten bore up systemy, ale nie kazdy ma na wydanie 350zł :) Edited October 2, 2009 by Xyanek Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 (edited) LR300 P&J przykładem i to nie jedyny taki AEG chiński, który ma BU w stock'u. A co do Twojego przypadku to sam się pogubiłem, z tematu zrobił się śmietnik (dosłownie). Edited October 3, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts