Keltuzar Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Żadna z powyższych. Raczej drugowojenne. Źle napisałem , nie można było robić zapisów , ale można było zapisywać "filmiki" z pokazanym całym lotem. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
LeslawQ Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 to mogło być Pacyfic Warriors, albo Pacyfic Warriors 2:Dogfight. Tam była kampania amerykańska i japońska. W amerykańskim<chyba>Mustangu były ząbki na froncie wymalowane. Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 To nie to. Mam pytanie odnośnie innej gry. Dość realistyczny symulator, przez całą grę lataliśmy tylko f14. Był tam treningi i misje (były też z lotniskowców). Charakterystyczne było to że gdy lecieliśmy dłużej pod górę , czy do góry nogami to krew napływała nam do mózgu , i obraz się czerwienił. Grafika jak na tamte czasy była świetna. Kojarzy ktoś ? Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 (edited) Dość realistyczny symulator, przez całą grę lataliśmy tylko f14. Był tam treningi i misje (były też z lotniskowców). Charakterystyczne było to że gdy lecieliśmy dłużej pod górę , czy do góry nogami to krew napływała nam do mózgu , i obraz się czerwienił. Grafika jak na tamte czasy była świetna. Kojarzy ktoś Możliwe że to któryś ze symulatorów Jane's. Może f-15? Edited June 23, 2010 by Aliant Quote Link to post Share on other sites
Kretor Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Z tego co kojarzę to było coś na C-64. Były tam nawet wstawki z dzienników telewizyjnych. Ale był trening plus całkiem fajna animacja jak już się wpadło do wody:) Trzeba było identyfikować cele oraz w przypadku braku identyfikacji prosić o pozwolenie otwarcia ognia. Z tego co tak na szybko szukałem to niestety nic nie wyszło, ale to pewnie mój mały skill w szukaniu:). No chyba, ze takie coś to było: http://www.gamespot.com/c64/sim/f14tomcat/index.html Ale jajek nie dam odciąć sobie:D. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 (edited) Keltuzar, odnośnie Twojego pierwszego pytania to może był to Battle of Britain? Pamiętam, że dało się tam zapisywać powtórki z misji. Edited June 23, 2010 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Możliwe że to któryś ze symulatorów Jane's. Może f-15? Gdzie F-14 a F-15?? :wink: Może F-14 Fleet Defender albo TopGun?? Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Symulatorów gdzie się latało Tomcatem nie było za wiele, więc albo Fleet Defender, albo TopGun: Fire at Will. W tym drugim było sporo przerywników filmowych, także w trakcie lotu pojawiały się obrazki pokazujące np trafienia. Filmiki z całym lotem to można było chyba w Dogfight nagrywać, ale tam były samoloty od pierwszej wojny do współczesności. Quote Link to post Share on other sites
paint Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Jeśli chodzi o PC, to moją pierwszą grą na 90% jest StarCraft. Wtedy nawet nie wiedziałem, że toto się StarCraft nazywa, ale śniło mi się po nocach. :D Z konsol, to naturalnie Nintendo (oryginał u kolegi, nie żadne pegasusy i pochodne) i gra Super Mario. A "Grą mojego dzieciństwa" jest niewątpliwie "Contra" i jej kolejne części. Kto miał własną Contrę na cartridge'u "169 in 1", ten był szanowaną osobistością w podstawówce i wszyscy go lubili. :D Quote Link to post Share on other sites
Tanaj Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Nie chcę się czepiać (no, może trochę), ale to nie jest temat do wspominek, a raczej coś bardziej na zasadzie "grałem kiedyś co to było bo nie pamiętam". Chociaż... Może jak ktoś podchwyci to i ja się pozwierzam. PS: "Chaft" pisze się przez samo "h" Quote Link to post Share on other sites
paint Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 O cholerka, faktycznie. ;P Mój błąd, źle zrozumiałem temat. Oba posty- ten i wcześniejszy- do usunięcia. Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Chodzone mordobicie z automatów, ten sam gatunek co Punisher czy Cadillaki i Dinozaury. Akcja gry rozgrywa się na promie opanowanym przez jakiś terrorystów. Do wybory był koleś z opaską na głowie i czarnych ciuchach, jeden ze specjali jaki miał to szybkie uderzenia rękom, oraz paniusia w czerwonym wdzianku, żółtych butach, jeden ze specjali to atak z kolana (coś w stylu kopniaka Liu Kanga z MK). Jednym z bossów, który po pokonaniu przyłączam się do ciebie, był wysoki Egipcjanin ubrany jak faraon. Ma ktoś pojęcie o czym mówię? Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 PS: "Chaft" pisze się przez samo "h" :wink: Quote Link to post Share on other sites
Tanaj Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 :wink: :twisted: Muahaha! Quote Link to post Share on other sites
mikolaj84 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Cannon Foder 1 i 2 na Amige, wcześniej Pluton na C64 oraz Iron Lord do spółki z Defender of the Crown (obie na floppy disk 5,25cala do C64) Pierwsza chyba była gra Pacman na starej konsoli Atari2000 i wiele wiele innych staroci z wczesnych lat 90 :maniak_usmiech:. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 To w sumie, ja mam małe pytanie też. Grając kiedyś na Pegasusie (nie nie tych nowych padakach) byłą gra, że leciało się helikopterem strzelało do czołgów potem do bunkra ludzie wybiegali i się lądowało obok i tak w koło :) pamięta ktoś jak mogło się to nazywać? Quote Link to post Share on other sites
Xelrah Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 (edited) To w sumie, ja mam małe pytanie też. Grając kiedyś na Pegasusie (nie nie tych nowych padakach) byłą gra, że leciało się helikopterem strzelało do czołgów potem do bunkra ludzie wybiegali i się lądowało obok i tak w koło :icon_smile: pamięta ktoś jak mogło się to nazywać? albo ?Nie pasują idealnie do opisu ale wszyscy wiemy jak to ze wspomnieniami jest :icon_biggrin: Edit: zapomniałem jeszcze o tym: Edited October 31, 2014 by Xelrah Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Kurde link nr. 2 jest podobny xD ale perspektywa gry była jak w 1 i 3 czyli tak z boku :/ ehh pewnie nigdy nie dorwę :D Quote Link to post Share on other sites
DoktorBartas_PL Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 @sebolek http://en.wikipedia.org/wiki/Choplifter - pewnie jedynka, skoro na Pegazie. @ParQ (chociaż pewnie tego już nie odczyta :D) To mógł być Hidden & Dangerous, ewentualnie druga część. Quote Link to post Share on other sites
Musley Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Stawiam na Cobra Command albo Choplifter. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Cobra command jest najbliżej tego co pamiętam :) bo w Choplifter to lata się na tle gwiazd a tam było różne :D także chyba mamy zwycięzcę :D Quote Link to post Share on other sites
QQryQ Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 Tu macie kilka gierek z czasow jak bylismy mlodzi ;) https://archive.org/details/internetarcade Quote Link to post Share on other sites
AugustMattos Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Dzięki! To były naprawdę piękne czasy. Quote Link to post Share on other sites
maciekb1985 Posted December 7, 2014 Report Share Posted December 7, 2014 Może Desert Strike lub Jungle Strike to zdecydowanie najpopularniejsze stare gry, gdzie grało się helikopterem. Nie wiem jednak czy był 'port' na Pegasusa, ja grałem w nie na Amidze. Ten widok z boku, jak to ująłeś, nazywa się rzutem izometrycznym. Co się tyczy pierwszego posta, nikt nie wspomniał o przesławnej Red Alert. Quote Link to post Share on other sites
Chad Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 SNES, NES, DOS są na necie i do dziś są grywalne. Ja mam to szczęście, że zaczęło się od ośmiobitowców. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts