Snopek94 Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Witam wszystkich. Moje pytanie polega na tym jaką wytrzymałość ma Gear Box CA wzmocniony z łożyskami 6mm. Nie chcę zaryzykować wsadzając za mocną sprężynę i niszcząc nowy GB. Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Zależy jaki typ szkieletu, jaki typ głowic, jaka twardość sprężyny i jaki ROF na wszystkim - na co składają się już zębatki/silnik/akumulator i wiele więcej. Quote Link to post Share on other sites
Snopek94 Posted October 4, 2009 Author Report Share Posted October 4, 2009 Szkielet to V2, a głowica jest wyciszona. Chcę włożyć sprężynę około m130 :) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Możesz włożyć, tylko jeśli te łożyska 6mm są kulkowe, a nie cierne to musisz brać poprawkę, że mogą się sypnąć - to nie reguła, ale ja wolałbym dać ślizgi. Może troszkę przewrażliwiony jestem, ale jednak ;-). Szkielet powinien spokojnie wytrzymać, tylko pytanie jak długo? Z dobrych szkieletów są jeszcze JG/DF naprawdę pancerne, śmiem twierdzić nawet, że bardziej od CA. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 6mm kulki nie bardzo przy M130, lepiej dobre ślizgowe. Quote Link to post Share on other sites
Snopek94 Posted October 4, 2009 Author Report Share Posted October 4, 2009 Dzięki za podpowiedz... ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Miałem w nim przez rok SP150, a potem pół roku SP170 Guardera. Ogień w zasadzie tylko pojedynczy, używany również zimą. Łożyska ślizgowe. W końcu pękł. Kumpel miał chyba rok SP110, a od półtora roku SP140. Wali w zasadzie wyłącznie seriami. Strzela do dzisiaj. SP120, aluminiowym tłoku i rofie w granicach 26-28 kulek na sekundę sypnął mi się po dwóch latach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts