Plutonowy Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Witam. Siedzę, patrzę na swoją 16'stke G&P i tak sobie myślę co bym w niej zmienił. Doszedłem w końcu do pytania "a jaka powinna być Twoja emka marzeń?" ;-) . Po chwili zadumy nad tym pytaniem odpaliłem kompa i zacząłem pisać tego posta ;-) . Chciałbym, abyśmy wspólnymi siłami choćby na "papierze" zbudowali taką właśnie "dream M". Oczywiście każdy lubi co innego także uniwersalnego rozwiązania nie znajdziemy, ale coś może uda się nam ustalić ;-) . Moja wizja to długa emka w marinsowskiej wersji z rasem, perfekcyjne wykonanie zewnętrzne bez żadnych luzów, możliwie jak najbardziej zbliżone fakturą i kolorem do ostrej. O bebechach nie będę się rozpisywał bo było to wałkowane miliony razy ;-) . Skupmy się na częściach zewnętrznych. No więc co wiem: -Z doskonałych części zewnętrznych słyną King Arms i VFC(pomijam systeme i GBB chodzi mi o AEGa) także na ich jeżeli nie repliki to części zwróciłbym uwagę. -Jako że G&P robi gotową wersje A4 z rasami może być to dobra baza, sam mam G&P ;-) . Niestety zewnętrznie G&P ma sporo wad jak choćby: kijowa kolba, chwyt pistoletowy, zatrzask magazynka, luz między lower a uper receiverem, luz na osłonie spustu, większość magazynków lata w gnieździe. -King Arms i G&P nie zawsze do siebie pasują, VFC nie wiem nie miałem do czynienia -Kolba/chwyt przedni tutaj stawiałbym na King Armsa z racji podobno identycznego materiału co w ostrej pytanie jak ze spasowanie -Gdybym miał kupić całą nową emkę zastanowił bym się nad tym: http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/produc...p;rs=VFC%20AEGs Wygląda całkiem przyzwoicie chociaż nie ma oznaczeń. Co o tym sądzicie, da się coś zrobić z tego? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź ;-) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Jeśli ktoś chce sobie pofantazjować, polecam ;) : http://pimpmygun.doctornoob.com/ A co do eMki marzeń to KA z nowej serii LaRue albo jakiś Troy albo VLTOR. Pozdrawiam Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Moje "marzenia" co do eMki zmieniaja sie srednio co pol roku - to jest wlasnie fajne ze dzieki wysypowi czesci moge ja wymodelowac jak mi sie podoba... Probowalem juz czegos innego (SCAR) ale zawsze wracam do eMki... Nie ma sobie rownych ;-)! Aktualnie : M4A1 (G&P) Stock PTS MOE, DE (Magpul) EOTech 551, BLK (G&P) AN/PEQ-15, DE (VFC) Magpul PMAGs, DE (STAR) RIS Panel, DE (Magpul) Magwell, TAN (G&P) Tactical Grip, TAN (Guarder) W drodze EOTech 552 i moze niedlugo M900 na dolny RIS... No co? Mowilem ze zdanie zmieniam co chwila X-D! Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted October 5, 2009 Author Report Share Posted October 5, 2009 O takie coś mi właśnie chodziło ;-) . Maxavelli mógłbyś opisać jak poszczególne części do siebie pasowały? Myślę, że taka lista części z opisem bardzo by pomogła przy składaniu swojej swojej wymarzonej repliki ;-) . Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 Temat pozostawiam. Proszę o trzymanie się aspektów technicznych. W przypadku postów o "pośładkach Maryni" nastąpią strategiczne zniknięcia postów a w ostateczności temat wyleci do Hydeparku. Ten temat to nie galeria. Opisujecie co można zmienić, by "ulepszyć" a od chwalenia się sprzętem jest inne miejsce. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Przepraszam bardzo, ale mój post róznił się od powyższych opisów chyba tylko tym, że dodałem zdjęcie na dole. To zamiast kasować całego posta można było usunąć tylko zdjęcie? :roll: Tym bardziej że wrzucanie takich zdjęć jest wg. mnie sensowne bo widać jak wygląda opisana konfiguracja. Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted October 12, 2009 Author Report Share Posted October 12, 2009 Popieram kolegę Melona. Według mnie zdjęcia byłyby bardzo na miejscu wiele osób ma naprawdę ciekawie wyglądające emki i ich zdjęcia z opisem części byłby dla wielu na wagę złota ;-) . Chwalić się sprzętem to jedno ale podlinkowane zdjęcie chyba nie zaszkodzi? Quote Link to post Share on other sites
Erwin008 Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 (edited) No to ja od siebię polecę korpus King Arms'a VLTOR MUR. Front G&P oraz BOYI pasuje bez problemu. Materiał korpusu wydaje się bardzo dobry. Wszystko inne od G&P idealnie pasuje jak chcesz pomacać to daj znać zresztą chyba już macałeś. No i w zestawie magiczna komora KA (zmieniłem na stockową G&P lepiej działa z lufą DF i BU Guardera:P ). Z innych elementów to dwójnóg VLTOR ktory jak dobrze pójdzie będe w święta testował oraz chwyt target grip też KA. Ale wszystko zależy od gustu jaką chcesz mieć replikę. Osobiście podobało by mi się twoje body G&P do tego front M5 i granatnik a kolba od SR25 najlepiej gdyby się dało kupić ARES'a Edited December 17, 2009 by Erwin008 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts