dude1 Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 Siema, chciałbym się dowiedzieć jak mają się te farby: http://www.allegro.pl/item760838687_sniper...jak_krylon.html oraz http://www.allegro.pl/item760838711_army_p...jak_krylon.html do farb NFM. Są dużo gorsze, czy to może jedna półka jakości ? W googlach znalazlem paletę RAL i mniej więcej widzę różnicę kolorów, ale chciałbym jeszcze zobaczyć jak te kolory wyglądają w praktyce, np na hełmie, więc jeśli ktoś ma pomalowany jakiś element którąś z tych farb, proszę o fotki. btw, szukam koloru a'la MICH tan Volvera. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Komanch Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 używałem wszystkich 3 . Nie widzę różnicy , ścierają się równie szybko , nie błyszczą . Malowałem karabin , kamizelkę , kilka plecaków i zarówno na materiale jak i na metalu dają radę . Oczywiście karabin muszę co jakiś czas poprawiać , ale nie ma tu różnicy między farbami. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 Z tego co czytałem to w nokto również nie ma różnicy pomiędzy krylonem, a tymi farbami :) Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted October 6, 2009 Author Report Share Posted October 6, 2009 dziękówa a ma ktoś helm lub replikę pomalowaną tym Marsh Grassem (RAL 1001) ? Quote Link to post Share on other sites
spet Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Ja mam kopię MICH 2000 pomalowaną tą farbą. Kolor ładnie wygląda, szybko wysycha (tylko na gumach na krawędziach skorupy schło trochę dłużej), kumpel też ma hełm pomalowany i jest ok. Tak więc polecam ;). Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Fotki prosze ;) Quote Link to post Share on other sites
spet Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Jutro postaram się zapodać. Zrobię w świetle dziennym, na tle marszmatu i woodlandziarza. Quote Link to post Share on other sites
spet Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 MICH malowany farbą Army Paint kolor Marsh Grass. Hełm to kopia, na początku był czarny. Kolor podstawowy (czyli ten czarny) trochę prześwituje, ale sam stwierdziłem, że na razie to zostawię, bo jeszcze go nie skończyłem całkiem ;). A co do szpeju na tle którego zrobiłem zdjęcie - Marpat Woodland z Helikona Molle II Patrol Pack Goggle Straps w Coyote Brown Quote Link to post Share on other sites
scuro Posted June 19, 2010 Report Share Posted June 19, 2010 Mógłby ktoś napisać jak z wydajnością farb Army Paint? Kiedyś o tym czytałem, a dzisiaj nie mogłem znaleźć ;( Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted June 20, 2010 Author Report Share Posted June 20, 2010 Sniper Paint Marsh Grass RAL 1001 400ml starczył na 2krotnie pomalowanie 3 MICHów. btw, tu kolor na hełmach ziomków z ekipy Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 Mam zamiar zabrać się za malowanie ale szkoda mi kasy na drogie farby stad pytanie czy można malować repliki farbami z Praktikera za kilkanaście zł ;p Pozdrawiam Kai Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 Lepiej by Ci nie było szkoda na farby, bo pomalujesz jakimś gufnem i będziesz musiał zdrapywać i malować raz jeszcze, snaiperpaint nie jest wcale drogi, ja raz pomalowałem takim sprayem budowlanym emke, oszukiwałem się przez miesiąc, że fajnie wygląda, później musiałem zdrapywać, naprawdę warto dać te kilka złotych więcej... Quote Link to post Share on other sites
scuro Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 TheOne, podobno farby Montana Gold dają radę, a kosztują niewiele więcej niż przeciętny sprej z Praktikera. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 Taki mały offtop - czy jest jakaś farba/krylon która mogłaby robić za Foliage Green, albo coś zbliżonego? :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts