Laki Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Planuję zakup repliki I klasy. Zastanawiają mnie najbardziej te oto dwie repliki: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=182 CA lub http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=2047 G&G Może mi ktoś powiedzieć, kto to trzymał, strzelał lub miał z tym do czynienia, która z replik jest lepsza? Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Na pewno G&G, za to choćby że jest full metal a CA ma plastik front ;) G&G ma lepszą komorę HU, w moim AK 103 miałem ponad 500fps i przy tak stosunkowo średniej mocy zasięg wynosił 80 metrów. Znowu kolega miał SLR CA i non stop lądował na serwisie ;) Fakt że wynikiem było złe dobranie części przez asgshop. ale ogólna konstrukcja i wykonanie to wielki PLUS dla G&G. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 Ale ponoć w tym G&G kanty tego metalowego body się kruszą. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 W kant to ktoś Ciebie wpuszcza ;) jeśli można tak powiedzieć. Z moim Ak 104 wpadłem w otwartą studzienkę i zahamowałem karabinem trzymając do w ręku i uderzając o ziemię, złamał się zaczep magazynka. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 No nie wiem :-P Ale takie pogłoski po forum chodziły. Zresztą za taką cenę nie oplaca się już kupywać AK z nie stalowym body. Obczaj na capri tam promocje są na SLR105 SV z CA. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Nie "kupywać" tylko kupować ;) Solidniejsze są AKi G&G i tyle. To że komuś replika się zepsuła, nie wiem jakiej firmy się nie psują. Wiem jedno, widzę na zlotach jak ludzie dbają o repliki, szał pędzla. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Znalazł sie polonista :-P Nie wiem jak Ty ale ja brałbym SLR 105 SV z capri :-P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts