Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Mam wymienionego przez Ciebie Glocka 17 od STTI. Bardzo dobrze wykonany, jak położę na stole ostry i replikę to mało kto jest je w stanie odróżnić bez brania w łapki. Dobry zasięg i skupienie, ale przy celowaniu trzeba brać poprawkę tzn. jakieś 5 cm nad cel na 5 m dystansu ( :D na większy dystans nie miałem czasu przestrzelić ) Co do zużycia gazu to ciężko mi jest coś powiedzieć, bo nie mam innego gaziaka, ale na dobrze nabitym magazynku wywaliłem ponad 4 magazynki i nie było problemu. Przy waleniu dubletów jest pewien problem bo gaz ucieka wtedy jak tylko może, ale jest to do wytrzymania. Masa odpowiada oryginałowi, dość łatwo się rozkłada ( z tą różnicą, że w ostrym zamek zjeżdża w drugą stronę tzn. do lufy :D ) No, a że ostatnio zamontowałem do niego celownik laserowy... :D

Tytułem uściślenia: producentem tego Glocka jest Omega, a STTi prowadzi tylko dystrybucję. Ciekawostką tego modelu, prócz bardzo starannego i wiernego oryginałowi wykonania, jest brak oznaczeń producenta ASG, a istnieją jedynie oznaczenia Glocka. Wyjątek stanowi napis "Made in Taiwan" na spodniej części obudowy. Zamek jest metalowy, zgodnie z oryginalnym pierwowzorem. W żadnym z posiadanych przeze mnie egzemplarzy nie zachodzi efekt "syfonu" przy niskich temperaturach (mam dwie sztuki). Strzela zadowalająco daleko i celnie. Co do zużycia gazu, nie mam pojęcia, gdyż nigdy tego nie sprawdzałem. Model pod każdym względem godny polecenia.

P.S.

Sąsiedni wątek dotyczy tego samego modelu, zatem dziwi mnie niefrasobliwość i brak samodzielności w podejściu do zagadnienia. Ponadto w odpowiednim dziale Zbrojowni na WMASG zamieściłem już dobry rok temu dość szczegółowy opis Glocka 17 z STTi (Omegi).

• 2 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...